15 september 2018 12:45

Peter Vermeulen

Vrsch JO19-2 wint nipt van  VV Achterberg JO19-1 met 3-2

Wat onderschatting al niet voor gevolgen kan hebben,
Vandaag de laatste van een serie van drie KNVB Bekerwedstrijden en wel tegen VV Achterberg JO19-1. Zou een makkie worden gelet op de 7-0 overwinning van van DOVO tegen dit team. Vrsch won vorige week uit bij DOVO met 4-7. Wat zou Achterberg dus kunnen uitrichten?

Nou, best wel veel en volkomen onverwacht.
Vrsch begon zeker niet in zijn sterkste opstelling waarbij wellicht rekening werd gehouden met de behaalde resultaten door deze tegenstander. Op gemak zou Vrsch winnaar worden van de poule en zou de volgende ronde worden gehaald. Tegen Candia (8-1 winst) en DOVO (7-4 winst) werd harstikke leuk gespeeld. Tegen Achterberg verliep de start moeizaam. Sterker, al in de 4e minuut keek het team tegen een 0-1 achterstaand aan. Een prachtige dieptepass door het centrum bereikte de snelle spits. Uitlopen van de keeper bood geen soelaas en beheerst schoof de spits de 0-1 op het scorebord.

Een verrassende en onverwachte ontwikkeling wat direct door werkte in het vertoonde spel. Weinig passes kwamen goed aan en waar eerder sprake was van verzorgd voetbal was het nu een beetje chaos. Het liep totaal niet. En dan, uit het niets de eerste goede aanval over rechts. Een uitstekende één-twee, de voorzet van Luuk waarna Max vanaf links de bal laag in het doel schoof, 1-1.

Het bleef een beetje chaos en het niveau van de eerder gespeelde wedstrijden werd niet gehaald. Dan, na een half uur spelen krijgt Achterberg enkele meters buiten de 16-meter een vrije trap. Die wordt subliem genomen en via de binnenkant paal caramboleert de bal binnen, 1-2. De bezoekers waren lyrisch. Wissels en door wisselen zijn in dit team  toegestaan. Wouter en Jesper kwamen hun opwachting maken waardoor er direct meer schwung in de voorhoede kwam. De keeper van Achterberg kon direct zijn kwaliteiten tonen op inzetten van Wouter in de 38e en 40e minuut maar tot aan de rust geen scores meer. Rusten dus met 1-2.

Na de thee vrijwel hetzelfde spelbeeld. Rommelig en weinig overleg. Veel buitenspel door de tegenstander wat ook weer de irritatie van de leiding opwekte. Kortom het werd er niet prettiger op.  Zeker niet toen in de 19e minuut de doorgebroken Wouter alleen op de keeper af ging maar van achteren genadeloos onderuit werd gehaald. Verzorging voor Wouter, vrije trap voor Vrsch en rood voor de Achterberg-verdediger. De toon wad meer dan gezet.

Vrsch werd hierna wat sterker maar er was weer weinig overleg tussen de linies. Dan in de 33e minuut een doorspeelbalbal van Vrsch vanuit het centrum. Die kwam tussen de aanval en de uitlopende keeper. Maar Youri was met zijn hoofd net iets eerder bij de bal en kopte die over de grijpende handen van de keeper in het doel, 2-2.

Nog twee minuten te spelen en uit een prima aanval over links wordt uit de voorzet van Lukk door Max de winnende, 3-2 binnen geschoten.

Het werd nog erger voor Achterberg wanneer drie minuten voor tijd een aanval op links wordt opgezet. Max gooit zijn snelheid in de 5e versnelling zet scherp voor waar in de inlopende Luuk uithaalt en niet alleen zijn tweede goal scoort maar ook de winnende, 3-2.

De grensrechter probeert het doelpunt nog te voorkomen door voor buitenspel te vlaggen maar de scheidsrechter heeft het goed gezien en wijst naar het midden. Iedereen bij Achterberg gefrustreerd waardoor er na afloop nog bijna een relletje zou uitbreken.