Zuidvogels HSV De MO17-1

Groep 1 13

8 september 2018 13:15

Bernard Kuijer

Vandaag de tweede confrontatie in de beker, dit keer niet naar Amsterdam maar gewoon thuis in Culemborg. Met twee licht geblesseerden, Kaylee en Ylse, afgetrapt, dus een krappe selectie. Het werd een bikkelwedstrijd, met veel duels overal op het veld. Overigens faire duels en echt vrouw tegen vrouw. Zowel Zuidvogels als Vriendenschaar hadden het verdedigend goed voor elkaar, kort op de aanvalsters en fel op de bal maar een mooi gevecht om te zien. Het duel ging de gehele 80 minuten gelijk op, de eerste helft een handjevol kansen waar één voor Vriendenschaar (schot van Denise die ternauwernood gered kon worden) en een goede redding van Lynn na een goed schot uit de tweede lijn van Zuidvogels. De wind speelde een belangrijke rol, de eerste helft in het voordeel van Zuidvogels en tweede helft voor Vriendenschaar en het spel speelde zich dus op de helft af waar de wind gunstig voor was.

Tweede helft bood meer kansen, een goed schot van Julia net naast, een knappe bal van Zuidvogels, ook naast. Lynn kwam goed uit op een 1 op 1 situatie en Julia schoot net naast na een slim passje van Demi. Het sluitstuk was een lekkere combi tussen Denise, Demi en Julia, vervolgd door een heerlijk schot van Kaylee, welke net naast vloog. En dat was het eigenlijk wel qua kansen. Desalniettemin een goede pot voor de meiden. De nul houden en al strijdend proberen de drie punten te pakken, is weer een stap in het leerproces. Zowel de trainers van Zuidvogels als wij deelden de mening dat als er één ploeg de drie punten gepakt zou hebben, het een gestolen overwinning zou zijn. Kortom een echte en terechte 0-0 wedstrijd. Volgende week de laatste en lastige uitwedstrijd in de beker, naar Zeeburgia ,een team welke hoofdklasse speelt dus wordt een pittig potje. En dan gaan we aan de competitie beginnen, hopelijk met aanvulling van een aantal speelsters, zodat we iets ruimer qua selectie zitten. Dus mocht u nog een sportieve meid weten die graag mee zou willen doen, dan houden wij ons graag aanbevolen!