0 - 2

Bilt De 1 (zon)

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

21 maart 2010 14:00

Vriendenschaar heeft de thuiswedstrijd tegen FC De Bilt met 0-2 verloren. De nederlaag had ons elftal meer aan zichzelf te wijten dan aan de tegenstander. Op het kwartier na rust na, werd er er niet bijster best gevoetbald. Ook De Billt was geen wonderploeg en als er kans was geweest om vandaag te winnen, dan was deze ploeg er geschikt voor. Maar ons elftal voetbalde daarvoor te onsamenhangend.

Harry Buur was weer van de partij, maar zijn eerder gekwetste knie had nog wel bescherming nodig.

Over de eerste helft valt eigenlijk weinig te melden. Beide partijen legden een matige partij voetbal op de mat. De kansen waren over en weer op de vingers van een hand te tellen en bovendien erg klein. Vlak voor rust kreeg De Bilt echter twee kansen, waarbij vanuit onze defensie niet erg sterk werd ingegrepen. De eerste kans voor FC De Bilt leverde niks op; de bal ging voorlangs het doel van Vriendenschaar. Bij de tweede kans kon De Bilt door onvoldoende resoluut opruimen gemakkelijk scoren: 0-1.

Ons elftal leek door de thee wakker geschud en begon veel beter aan de tweede helft. De ploeg creeërde zich kansen en de gelijkmaker hing in de lucht. Wel maakten we in deze periode enkele fouten achterin, maar  die werden ons aanvankelijk niet fataal. Tot in de 63e minuut opnieuw niet resoluut in de verdediging werd ingegrepen en De Bilt 0-2 kon scoren.

Jordao Pelamonia zet een sprint aan om de bal aangespeeld  te krijgen.

Vriendenschaar verviel hierna in het spel van voor de rust. De combinaties waren hierna ver te zoeken en De Bilt had geen echte problemen. Harry Buur, met ingezwachtelde knie begonnen aan de wedstrij,d liet zich vervanger door Brian Kosterman.

Gezien het ook niet zo beste spel van de tegenstander hoopte je dat Vriendenschaar nog inspiratie op zou doen om de wedstrijd een ander aanzien te geven. Maar de opleving kwam met nog vijf minuten te spelen toch te laat. Het bleef 0-2.

Freek Vermeulen zit met Tim Copper de keeper van De Bilt (bijna onzichtbaar) op de huid, maar deze weet met behulp van een van zijn verdedigers de bal weg te werken.