58'
64'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

13 september 2009 14:00

Maarssen heeft Vriendenschaar met een 4-2 nederlaag naar huis gestuurd. De overwinning was verdiend, zeker gezien het spel in de tweede helft. Toch een sneu resultaat voor onze spelers die in de eerste helft de weelde kenden van een 0-2 voorsprong. De sterke voorhoede van Maarssen boog een 1-2 russtand uiteindelijk om in een 4-2 zege.

Tiemen van der Heiden  zet een aanval voor Vriendenschaar op.

Maarsen, als thuisspelende ploeg, maakte in de eerste helft een heel goede indruk: sterk aan de bal, goed combinerend. Vriendenschaar trachtte dit spel te ontregelen.
In de dertiende minuut treuzelde de achterhoede van Vriendenschaar, twee man van Maarssen kwamen daardoor vrij voor doel. Maar op het schot volgde een magistrale redding van Vincent Rinck met het been.
Hierop volgde een uitval van Vriendenschaar, waarbij Brian Kosterman op de lat schoot en Freek Vermeulen net geen kans zag om uit de rebound de bal in het doel van Maarssen te deponeren.

Rond de 20e minuut redde de keeper van Maarssen magistraal bij een nieuwe aanval van Vriendenschaar. Er volgde een hoekschop voor Vriendenschaar. De defensie van Maarssen ruimde op. Maar uit de afgeslagen aanval kwam de bal bij Zinho Neves. Die speelde door naar Brian Kosterman en die had ditmaal geen moeite om het Maarssendoel te treffen (0-1 in de 21e minuut).

Na deze treffer nam Vriendenschaar meer het heft in handen.
In de 27e minuut was er een uitval van Vriendenschaar over links. Freek Vermeulen speelde Brian Kosterman aan en die schoot net over. Daarbij blesseerde hij zich licht, maar Brian kon weer worden opgelapt.
In de 37e minuut was er nog een hoekschop voor Vriendenschaar die met veel moeite door de Maarssendefensie kon worden opgeruimd.
In de 41e minuut was er opnieuw een hoekschop voor Vriendenschaar. Voor het Maarssendoel kwam de bal in een 'kluts', maar de afmaker was vervolgens Brian Kosterman en stond er 0-2 op het scorebord.
Brian Kosterman krijgt de felicitaties na zijn gescoorde doelpunt tegen Maarssen
Lang mocht Vriendenschaar niet van deze riante voorsprong genieten, want een minuut later was er geknoei in de Vriendenschaarverdediging en maakte Maarssen de tegentreffer (1-2).

Hiermee brak ook de rust aan.

In de achtste minuut van de tweede helft kwam Maarssen langszij. Uit een vrije trap vanaf de linkerzijde van Maarssen werd de bal doorgekopt en buiten bereik van  Vincent Rinck sloeg de bal bij de eerste paal binnen (2-2).

Maarssen probeerde nu door te drukken en daar slaagde de ploeg in de 58e minuut in. Vincent Rinck moest twee kanonskogels achter elkaar verwerken, maar bij de derde inzet veranderde Jordao Pelamonia met een kopbal de bal van richting en was er daarna geen houden meer aan voor Vincent, 3-2..

In de 64e minuut was er weer een aanval van Maarssen, over links. Er volgde een voorzet op maat, onbereikbaar voor Vincent Rinck. De daaropvolgende kopbal was niet meer te pakken: 4-2.

Maarssen controleerde hierna de wedstrijd, terwijl Vriendenschaar vruchteloos probeerde nog wat aan de stand te veranderen. De zege van Maarssen kwam echter niet meer in gevaar: 4-2.