Vriendenschaar JO8-1 wint de bekerderby tegen Focus JO8-2

4 - 6

Vriendenschaar JO8-1

Groep 5 42

3 februari 2018 8:45

Zaterdag 3 februari. De derby tegen Focus JO8-2, voor de beker. Kwart over 8 aanwezig bij Focus, als 1e team. De competitie begint volgende week pas, dus het is nog rustig bij Focus.

In de 1e seizoenshelft zaten we bij Focus JO8-3 in de competitie, waar we een aantal keer van wonnen. Vorige week hebben we geoefend tegen Focus JO8-2, waar we vandaag ook tegen spelen. Dat ging vorige week nog niet zo goed, we verloren met 3-10. Daarbij opgemerkt dat we de 1e helft met 0-7 achterstonden, en de 2e helft 3-3 hebben gespeeld. Vandaag wilden we deze opwaartse lijn voortzetten.

Deze week hebben we goed getrained op spelsituaties die vorige week in de oefenwedstrijd wat verbetering nodig hadden. Verder is het natuurlijk altijd prachtig om de Culemborgse derby te spelen, motivatie is er genoeg bij de spelers.

Tijn vind het erg leuk op de keeperstraining op woensdag en wil zich deze seizoenshelft in het keepen verder ontwikkelen. Hij begint de 1e helft op goal. Verder zijn Milan en Jorayno er helaas niet bij deze week, maar Armin doet wel mee als gelegenheidslinksbuiten.

Na de aftrap is het duidelijk dat we meer gewaagd zijn aan elkaar als de 1e helft vorige week. Er zijn wat kansen over en weer en na wat ongelukkig uitverdedigen komen we 1-0 achter. Al snel komen we terug en op voorsprong via Armin en een eigen goal van Focus uit een corner. Het is in de 1e helft al erg spannend, het spel golft op en neer van goal naar goal. De ruststand is 3-3 na nog 1 goal van Armin.
1e helft

De 2e helft zetten we het nog eens tactisch wat anders en Joris gaat keepen. Er zijn verschillende grote kansen. Na een uitbraak met Joshua en Armin, een geweldige pass naar Owen; die raakt de paal. De wedstrijd lijkt alle kanten op te kunnen gaan, er zijn ook kansen voor Focus. Focus maakt 4-3, we moeten een tandje bijzetten en dat lukt ook!

Armin scoort en we gaan erop en erover, het wordt 4-5 en uiteindelijk 4-6. Een wedstrijd om niet snel te vergeten! Nadat we vorige week met 3-10 verloren hadden van hetzelfde team, is dit een fantastisch resultaat wat we met het hele team bereikt hebben. De teamspirit was goed vandaag, we hebben alles gegeven en zijn door in de beker. Leuk is dat we nog 2 keer tegen ditzelfde team in de competitie gaan spelen.
Team foto na de overwinning

Volgende week begint de competitie weer met een streekderby om 10:00 tegen CDW JO8-2G in Wijk bij Duurstede. Waarbij de G voor gemengd staat, dus we spelen tegen jongens en meiden.