46'
49'

Mannen, 1, 2e klasse B

3 december 2017 14:00

Vriendenschaar heeft PVCV met 2-4 verslagen. Het was na iets meer dan een kwartier spelen al 0-3 en er hing een monsterscore in de lucht. Maar het pakte allemaal anders uit. PVCV hield tot het einde van de wedstrijd hoop op een beter resultaat na 1-3 (bij de rust), 1-4 en 2-4.

Vriendenschaar speelde in dezelfde basisopstelling als vorige zondag tegen FC Abcoude: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Martijn Wuite, Bauke Bakker, Servanio Martina, Joshua Cohen en Abid el Idrissi. Wissels: Stan van der Wiel (keeper), Joram Misbeek, Corsin Vogtlander en Berkay Sezer.
Joram zou in de basis hebben gestaan, ware het niet dat hij zich bij de warming up blesseerde.

De wedstrijd tegen PVCV begon wel heel voorspoedig. Want na anderhalve minuut spelen had Joshua Cohen zonder aarzelen gescoord, nadat hij de bal van Dirk-Jan in den Eng had ontvangen.
En in de tiende minuut was het al 0-2, doordat Abid el Idrissi scoorde na aangespeeld te zijn door Nick van der Horst. In de zestiende minuut leek de wedstrijd al op slot. Joshua was naar de doellijn van PVCV opgerukt. Hij kon nog net een voorzet afleveren. De bal vond het hoofd van Martijn Wuite, die de bal van dichtbij in het doel kon koppen: 0-3.

Het leek erop dat PVCV een pak slaag zou krijgen. Een monsterscore dreigde. In de 28e minuut verscheen Abid met de bal voor het PVCV-doel om de 0-4 te laten aantekenen. Maar Abid schoot tegen de keeper op.

Het leek allemaal heel erg gemakkelijk te gaan. Maar in de dertigste minuut was er een plotselinge aanval van PVCV, waarbij Mark van Ingen reddend moest handelen om een PVCV-doelpunt te voorkomen. Dat kwam er toch, toen een PVCV-aanvaller in de 37e minuut door onze defensie brak.  Hij kon te veel zijn gang gaan en zijn schot verdween, onhoudbaar voor Mark, in het doel: 1-3.

Een minuut later stuitte Abid weer op de keeper van PVCV.  Aansluitend een aanval van de ploeg uit Vleuten, maar de bal ging naast het Vriendenschaardoel.

De rust ging in met een 1-3 voorsprong voor Vriendenschaar. De aanhang van Vriendenschaar was in de rust niet geheel zorgeloos ingedachtig de 0-3 voorsprong die we bij VVIJ uit handen gaven. Die zorg leek echter al direct na de rust te kunnen worden weggenomen. Want in de 46e minuut bracht Servanio de voorsprong van ons elftal met een hard schot op 1-4.

Twee minuten later een vlammend schot van Abid dat op de lat van het PVCV-doel spatte. En toen werd het ineens 2-4. In de 49e minuut schoot de aanval van PVCV van afstand op het Vriendenschaardoel. De bal belandde op de paal en ging toen, achterlangs bij Mark, toch het doel in: 2-4.

Vaf dat moment leefde bij PVCV de gedachte dat er toch nog wat te halen viel, hoewel ons elftal diverse kansen kreeg om de voorsprong toch weer verder uit te bouwen. In de 54e minuut ging de bal rakelings het doel van PVCV. In de 59e minuut een schot van Abid, waarbij de bal net aan de rechterkant van het doel naast ging. Een combinatie in de 63e minuut  tussen Abid en Sonny van Kranenburg werd besloten met een schot door laatstgenoemde. De bal ging weer net naast. In de 66e minuut een schot van Servanio na een corner. De bal ging rakelings over het doel van PVCV.
In de 72e minuut een kansrijke Vriendenschaaraanval, maar de keeper van PVCV stopte de ingeschoten bal. Aansluitend een aanval van PVCV die eindigde met een slappe kopbal die Mark gemakkelijk kon vangen. Daarna, in minuut 73, een schot van Joshua dat naast ging.

In de 74e minuut moest Mark met een schitterende redding voorkomen dat PVCV de aansluitende treffer maakte. In de 76e minuut bracht trainer Harry Buur Berkay Sezer in het veld en haalde hij Joshua naar de kant, nadat deze een paar keer verbaal in aanvaring was gekomen met de scheidsrechter. In de 77e minuut kreeg een PVCV-speler een gele kaart nadat hij de bal weg geworpen had na buitenspel.

De ploeg uit Vleuten stond weliswaar nog steeds met 2-4 achter, maar met lange ballen van achteruit zette de aanval onze verdediging onder druk. In de 78e minuut moest Mark weer eens redden na een vrije schop voor PVCV. In de 82e minuut stormde Mark uit zijn doel om opnieuw een aanval van PVCV onschadelijk te maken. Hij verliet bij deze actie het strafschopgebied, sloeg de bal weg en maakte door hands een aanval van PVCV onschadelijk. Deze hands betekende dat Mark de rode kaart gepresenteerd kreeg en het veld diende te verlaten.

Stan van der Wiel maakte gevaarlijke momenten voor zijn doel mee.

Stan van de Wiel moest nu het doel in ter vervanging van Mark en Servanio ging naar de kant omdat Vriendenschaar door moest met tien man. Na het incident met Mark mocht PVCV nog wel een vrije schop nemen. De bal ging rakelings over het doel van Vriendenschaar, na nog aangeraakte zijn door een Vriendenschaarbeen. Corner. Stan kon de voorgezette bal wegstompen.
Bij een volgende PVCV-aanval greep Stan opnieuw goed in.

In de 89e minuut bracht trainer Harry Buur Corsin Vogtlander in voor Mark Wuite.

De officiele speeltijd zat er inmiddels op, maar de scheidsrechter liet nog een aantal minuten doorspelen onder meer vanwege het oponthoud bij de gedwongen keeperswissel.

Een minuut in blessuretijd redde Stan nog eens. Twee minuten in blessuretijd kreeg Vriendenschaar nog een vrije schop toegewezen. Dirk-Jan schoot van enige afstand op het doel van PVCV. De keeper kon de bal nog net over de lat tikken. De corner werd echter niet gegeven, doordat de scheidsrechter de bal niet aangeraakt zag. Het werd een doelschop.

Even later floot de scheidsrechter voor de laatste keer.  De overwinning was voor Vriendenschaar, maar kwam toch moeizamer tot stand na de 2-4 in de 49e minuut. PVCV legde zich vanaf dat moment niet bij een nederlaag neer en zette tot het einde van de wedstrijd bij vlagen druk op onze verdediging. De overwinning kreeg nog een donker randje door het wegsturen van Mark. In de volgende wedstrijd, thuis tegen SCH '44, moet hij aan de kant blijven.