1 - 1

SCH '44 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse B

25 februari 2018 14:00

Een energiek eerste elftal heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen een SCH '44, dat weliswaar wat beter voetbalde, maar geen raad wist met de inzet van ons elftal. SCH mocht nog niet mopperen dat in de eindfase een doelpunt van Vriendenschaar werd afgekeurd wegens buitenspel, terwijl dit niet zo was.

Het was niet echt aangenaam rond het voetbalveld. De zon scheen weliswaar volop, maar de temperatuur lag net boven het vriespunt en er stond een heel schrale wind. Heel veel supporters hielden zich uit de wind door zich 'vast te plakken' tegen de muur van het clubhuis.

Het elftal van Vriendenschaar verscheen in de volgende basisopstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Rens van Vark, Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Farid Bouzbiv, Luuk Uitman, Joshua Cohen, Servanio Martina, Joram Misbeek. De wissels, dit keer ingepakt onder de dekens in de dugout, waren: Mick Helmond, Vincent Zuurmond, Anass Jijih en Stan van der Wiel (doel). Mick, Anass en Vincent vielen in de loop van de tweede helft in.

In de eerste helft liet ons eerste elftal zich van een felle en gemotiveerde kant zien, waar SCH niet veel tegenover kon stellen. Al in de eerste minuut een grote kans voor ons elftal toen bij een aanval van Vriendenschaar de bal bijna via de keeper van SCH  in het eigen doel doel  belandde. De bal caramboleerde net naast.

In de vijfde minuut werd het niet ongelukkig 1-0 voor Vriendenschaar. Joshua werd neergelegd. Hij nam de vrije schop zelf. De bal werd richting doel aangeraakt door een speler van SCH, waardoor de keeper op het verkeerde been kwam te staan en hij de bal toekijkend in het doel zag belanden:1-0.

Bij deze actie zal Joshua worden neergelegd.

De vrije schop nam Joshua zelf en met succes!

In de veertiende minuut werd Joram Misbeek in het strafschopgebied van SCH neergelegd. Een penalty dachten we, maar de scheidsrechter wilde die niet toekennen. Joram raakte bij deze actie geblesseerd, maar kon gelukkig, na te zijn behandeld, doorspelen.

Joram neergesabeld in het strafschopgebied. Geen penalty.

SCH begon vanaf ongeveer de twintigste minuut druk uit te oefenen, maar ons elftal stak defensief goed in elkaar. Als het tot een schot van SCH kwam, was de richting verkeerd. En als de ballen wel richting doel gingen, stond Mark van Ingen op zijn post.

De Vriendenschaaraanval hield wel dreiging in zich, maar van uitgespeelde kansen was geen sprake.Al met al stevenden beide ploegen af op een 1-0 ruststand voor Vriendenschaar.

Nick van der Horst in duel, terwijl Joram Misbeek toekijkt.

Hert was te verwachten dat SCH in de tweede helft de druk zou opvoeren en dat gebeurde ook. Vooralsnog gaf onze defensie geen krimp. En Mark van Ingen was tenslotte de sluitpost die zich niet liet passeren. In de 62e minuut redde hij prima op een schot vanuit de vuurlinie van SCH. Maar in de 67e minuut was ook Mark niet in staat een laag vleugelschot te pareren: 1-1.

De druk van SCH nam hierna alleen maar toe. Maar onze defensie greep steeds tijdig in bij aanvallen die SCH opzette. In de 73e minuut haalde onze verdediging de bal van de doellijn, na een inzet van SCH.

Onze defensie, hier met Lionel van Oorschot, hield stand.

Echt veel kansen schiep ons elftal overigens zelf niet, tot in de 78e minuut. Het was Servanio Martina die doelpuntte, terwijl Joram Misbeek tegelijkertijd in het strafschopgebied werd neergelegd. Geen 2-1 voor Vriendenschaar, want op advies van de SCH-grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt wegens buitenspel af. Volgens velen had de gresrechter niet eens de spelsituatie kunnen beoordelen want hij stond niet 'in lijn'. En er kwam evenmin een penalty. Elftalbegeleider Harry Trapman werd vervolgens wegens protesteren naar de tribune verwezen. Maar gelijk had hij....

In de laatste fase van de wedstrijd bleef ons elftal overeind. Het bleef bij 1-1. Ons elftal was naar onze mening de morele winnaar van dit duel.

Voor een serie foto's van de wedstrijd, klik hier.

14.00   Vriendenschaar  -   SCH '44  1-1
 14.00  DCG  -  Abcoude  1-3