77'
90'

Mannen, 1, 2e klasse B

12 november 2017 14:00

Ons elftal een heel vervelende 1-3 nederlaag geleden. Een nederlaag die volstrekt onnodig was. Ons elftal speelde op cruciale momenten te onnauwkeurig en miste soms opgelegde kansen. Er waren ook enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter die in het nadeel van ons elftal uitvielen.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Rens van Vark, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Martijn Wuite, Servanio Martina, Abid el Idrissi, Joram Misbeek en Joshua Cohen. Wissels: Stan van de Wiel (keeper), Sonny van Kranenburg, Wouter Achterberg en Karim Bouzbib.

Al in de eerste minuut kwam Vriendenschaar op een 1-0 voorsprong. Eerst werd in deze minuut nog een opgelegde kans gemist (bal over), maar bij een daarop volgende aanval scoorde Joshua Cohen op aangeven van Abid el Idrissi.

Utrecht was dan wel op een snelle achterstand gezet, maar liet zich daardoor zeker niet van de wijs brengen. In de zesde minuut ging een schot van Utrecht net over de rechterkant van het Vriendenschaardoel. En in de twaalfde minuut een snelle aanval waarbij de bal tegen de rechterpaal van Vriendenschaar ketste. Een minuut later nog een schot over het Vriendenschaardoel.

In de zestiende minuut een uitval over rechts van Vriendenschaar. Joram zette, na een sprint, vlak bij de doellijn de bal voor, maar vond geen hoofd of voet voor het doel. In de zeventiende minuut de kans op 2-0 toen Joshua aan buitenspel ontsnapte. Maar hij stuitte vervolgens op de goede keeper van Utrecht, die in de loop van de wedstrijd door verschillende ingrepen zijn ploeg op de been hielp.
Hierna weer enkele kansen voor Utrecht. In de 26e minuut ging de bal net naast het Vriendenschaardoel.
In  de dertigste minuut werd Lionel van Oorschot behandeld vanwege een blessure, maar hij kon weer verder.

Dan in de 36e minuut een uitbraak van Joshua. Maar buiten het strafschopgebied werd hij keihard door de keeper neegelegd. Dieprood, maar de scheidsrechter liett - onbegrijpelijk  -gewoon doorspelen. In de 37e minuut een kans voor Abid, maar hij schoot over.
En toen maakte Utrecht in de 38e minuut 1-1 na een snelle aanval. Het zat een beetje in de lucht.

Na enig rumoer op de tribune, werd de rust met 1-1 gehaald.

Doordat Rens van Vark zich vlak voor de rust blesseerde, iwas hij in de tweede helft vervangen door Sonny van Kranenburg.

Na de rust leek Vriendenschaar op weg naar een nieuwe voorsprong. Schoten van Nick van der Horst, Dirk-Jan in den Eng en Joshua Cohen, maar ze troffen geen doel. In de 57e minuut een vrije schop waarbij Dirk-Jande bal op de paal zag belanden. Daarna kansen voor Joshua en Servanio in de zestigste minuut, maar er zat niet meer dan een corner in.  In de 64e minuut mocht Vriendenschaar twee corners achterelkaar nemen, maar geen resultaat.
In de 68e minuut moest Mark van Ingen redden na een aanval van Utrecht. In de 69e minuut werd Joshua weer door de keeper neergelegd, rood was eigenlijk weer op zijn plaats. Maar de scheidsrechter gaf een vrije schop aan Utrecht.

In de 77e minuut een fataal moment, waarbij Mark van Ingen onbegrijpelijk ver uit zijn doel rende bij een aanval van Utrecht. De aanval van Utrecht ging door en de bal werd in een verlaten doel gedeponeerd (1-2).

Wouter Achterberg kwam nog in het veld voor Martijn Wuite.

Met de moed der wanhoop ging Vriendenschaar op zoek naar de gelijkmaker. Maar er lukte aanvallend weinig meer. In de 88e minuut kon Utrecht de wedstrijd op slot gooien, maar van dichtbij werd de bal nog naast geschoten. Echter in de 90e minuut lukte het Utrecht toch. Een paar aanvallers kunnen doorlopen en het is 1-3.

Een jammerlijke nederlaag. Te veel eigen kansen om zeep geholpen. en een paar handige Utrechtspelers die ervoor zorgden dat de punten meegenomen werden naar de Domstad.