40'
45'

Onder 8, JO8-1, 3e klasse 08

28 oktober 2017 8:45

Zaterdag 28 oktober. Uit tegen Focus ’07 JO8-3, een competitiewedstrijd. De Culemborgse derby! Lekker vroeg uit de veren, kwart over 8 aanwezig bij Focus. Het had natuurlijk weinig zin om eerst bij Vriendenschaar af te spreken als je in dezelfde stad speelt. Het begint al weer wat kouder te worden, zeker langs de lijn is dat merkbaar. Vandaag voetballen we op gras.

Milan begint op de goal. Na de aftrap van Focus pakt Joshua de bal af, gaat 3 man voorbij en scoort gelijk de 0-1! Een lekker begin natuurlijk. Een paar minuten later komt Focus met een uitval op 1-1. Gelijk daarna scoort Joshua alweer de 2-1 maar Focus komt toch weer terug op 2-2. Het lijkt tot dan toe op een neer te gaan qua kansen. Maar uiteindelijk was dit de laatste goal van Focus. Bart maakt na een goede pass van Joshua de 2-3 en daarna geven we weinig kansen meer weg. Met de rust staat het via goals nog van Joshua (3), Bart en Joris 2-8.

In de 2e helft gaat het spel verder waar we gebleven waren. Focus creert een paar kansen, wij weer iets meer. We zijn duidelijk wat sterker als Focus, waarvan de jongens ook nog ietsje jonger zijn. Joshua is de 2e helft gaan keepen, Joris en Milan (2) bepalen de eindstand op 2-11.

Het is altijd lekker om onze stadsderby winnend af te sluiten natuurlijk! De punten gaan mee in de tas vanaf Sportpark Parijsch naar de Pinksterbloem.

Volgende week weer verder met een thuiswedstrijd tegen Brederodes om 10:00.