50'
70'

Meisjes onder 17, MO17-1, 2e klasse 12

28 oktober 2017 12:45

Op veld 3 om 12.45 uur de op papier makkelijke wedstrijd tegen Musketiers, met een doelsaldo van 0 tegen 30 in twee wedstrijden was het een wedstrijd om aan het doelsaldo te werken. Lynn heeft in de goal ook niets te doen gehad los van een aantal terugspeelballen.

Met 15 meiden op papier en elf in het veld was het overwicht vanaf de eerste minuut duidelijk. Het duurde echter even (10 minuten), twee buitenspelgoals en onze spitsen drie keer vrij voor de keepster van de tegenpartij, voordat de 1-0 op het scorebord stond. Een goede voorzet van Julia was ditmaal wel raak voor Anouk. Binnen 6 minuten had Anouk de hattrick op papier staan. Een goede vrije trap van Dewi werd in de rebound goed ingeschoten (2-0). Twee minuten later wederom een voorzet van Julia en de hattrick van Anouk was compleet. Daarna misten de meiden vier keer, alle vier vrij voor de keeper. Jeanine zette vanaf links goed door en poeierde de bal met rechts in de verre hoek (4-0). Anouk dacht met een “Van Basten” achtige omhaal de 5-0 te scoren maar de bal zeilde net over- wel een prachtige actie overigens. Kort daarna een goed schot en doordat de keepster hem niet klemvast had kon Demi haar eerste, op nieuwe fel oranje voetbalschoenen, doelpunt van de wedstrijd scoren (5-0). Net voor rust schoot Anouk al vallend de 6-0 in het doel. De scheids floot voor rust, er moesten officieel nog drie minuten gespeeld worden. Zoals eerder gememoreerd, in dit soort wedstrijden is het niet zo heel erg maar als het echt spannend wordt, kunnen dit soort minuten wel van groot belang zijn.

In de rust de meiden de complimenten gemaakt over het spel, in alle linies werd goed gevoetbald, iets meer rust aan de bal zou kunnen maar ze hielden het veld breed en zochten elkaar in het samenspel.

Tweede helft was echter zeer rommelig, tegenstanders werden op drie/vier meter gedekt, er was geen beweging zonder bal en ondanks dat het spel zich 40 minuten afspeelde op de helft van Musketiers, was het voetballend niet echt goed. Maud als gelegenheid linksvoor (door de blessures in de voorhoede) schoot met een boogbal de 7-0 binnen. Kaylee had een weddenschap met haar zuster om een portie friet (als ze zou scoren) dus ging in de spits spelen. Haar eerste schot spatte op de lat uiteen ?. Het volgde schot van Kaylee werd ternauwernood tegen gehouden maar Anouk was er als de kippen bij om de 8-0 tegen de touwen te schieten. Talrijke corners volgden en Chanel krulde vanaf rechts de bal in één keer (met hulp van de wind) in de verre hoek : 9-0. Sien mee zette twee goede acties in en werd onreglementair in het strafschopgebied onderuit gewerkt. De penalty was voor Kaylee, als je 25 personen op een rij penalty’s laat nemen schiet werkelijk niemand hem zo mooi op de kruising. Kaylee woest maar het T shirt van haar zuster met de tekst “Keep calm and get over it” was na een verkwikkende douche al aan Kaylee besteedt.

Resumé, een overwinning met duidelijke cijfers maar de meiden hebben nog moeite om 2*40 minuten de concentratie vast te houden en het niveau wat ze de eerste helft lieten zien, te continueren tijdens de gehele wedstrijd. Dit zal de komende wedstrijden wel nodig zijn. Aanstaand weekend zijn de meiden nog wedstrijdvrij maar daarna volgen in drie weken, de nummer 4 (SVM - uit), de nummer 2 (Breukelen - thuis) en de nummer 3 (Focus - uit) van de ranglijst. Op 25 november, in de namiddag weten we echt waar de meiden staan.