2 - 4

Vriendenschaar MO17-1

Meisjes onder 17, MO17-1, 2e klasse 12

14 oktober 2017 14:00

Vandaag met 16 meiden afgereisd naar Houten, wedstrijd tegen Delta Sport ’95. Donderdagavond vertelde collega-trainer Marcel van MO19 dat hun uitwedstrijd tegen Delta Sport eruit was gehaald en ons vermoeden werd bevestigd, er stonden minimaal 2 speelsters van MO19 – Delta Sport in. Maar goed, voetbal is een teamsport dus kan dat het verschil niet maken. Voor de aftrap gewaarschuwd voor onderschatting maar het was een collectief falen van alle meiden in de eerste helft. Alleen maar lange halen, geen rust in het spel, geen combinaties – kortom het was het aanzien niet waard.

Desondanks kwamen de meiden nog tot kansen, Anouk raakt drie keer de lat/paal en na 17 minuten was de snelle linksbuiten van Delta ervandoor, miscommunicatie achterin en de 1-0 lag in het net. Anouk raakte nogmaals de lat. De warrige scheids floot, tussen het coachen van zijn eigen team (we hebben er in de rust wat van gezegd – dat kan echt niet!) voor handsbal van Dewi in zestienmetergebied. Dewi ging de discussie aan en hij floot opeens voor een vrije trap voor Vriendenschaar (!!!). De vrije trap van Dewi leidde een snelle counter in en Denise prikte de 1-1 binnen. Wederom de snelle linksbuiten zorgde, in een counter de andere kant op, voor rust voor de 2-1.  In de rust gehamerd op voetballen, elkaar positief coachen, samen de schouders eronder en ervoor gaan. De tweede helft ging iets beter maar nog niet om over naar huis te schrijven. Twee keer in de counter, Denise die de crosspass op Anouk gaf en twee keer faalde ze niet (2-3). Denise poeierde na een goede individuele actie nog op de vuisten van de keepster. De inmiddels ingevallen Demi reageerde uitstekend op een pass van Astrid en de 2-4 bracht wat verlichting. De rest van de wedstrijd werd uitgespeeld en niets noemenswaardig vond nog plaats. De snelle linksbuiten van Delta werd gewisseld. Ze had door een meer dan uitstekend spelende Bonna in de tweede helft geen kans meer. Bonna zat er zo kort op, ieder duel won ze en nadat ze door haar knie was geklapt, wilde ze na een korte blessurebehandeling weer het veld in. En zo geschiedde.

Dus ja op karakter en inzet gewonnen maar het veldspel was zwaar onder niveau. Het positieve is dat de drie punten in de tas mee naar Culemborg gingen. Het treurige was de zware blessure van een speelster van Delta. Twee ambulances erbij en maar hopen dat het meevalt ?. Komende zaterdag geen wedstrijd dus vier trainingen om de puntjes op de i te zetten en dan 28 oktober om 12.45 uur thuis tegen Musketiers. Snel vergeten deze zaterdag en op naar de volgende wedstrijd…..