Tijn van Krimpen (intikker)
34'

Onder 8, JO8-1, 3e klasse 08

14 oktober 2017 9:00

Zaterdag 14 oktober. Thuis tegen JSV JO8-2. Een lekker zonnig weekend, we spelen op het kleine veld in de hoek. Het is nog even zoeken naar de juiste afmetingen van het veld, het zou handig zijn als er markeringen worden aangebracht om zo makkelijker de nieuwe veld afmetingen te kunnen gebruiken. Maar met pionnetjes en wat timmermansogen kom je ook een heel eind.

We spelen vandaag tegen JSV JO8-2, een team wat tot nu toe ook alles gewonnen had. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. Joris begint vandaag op goal.

Al vanaf het begin is te merken dat we aan elkaar gewaagd zijn. JSV begint goed en we komen al snel 0-1 achter. Sommige jongens zijn wel een kop groter als die van ons. Naar de rust toe scoren we zelf ook nog via Joshua de 1-2, maar we staan 1-4 achter met de rust. Dat is even wennen, dat hebben we nog niet meegemaakt dit seizoen. Goed om te leren natuurlijk.

In de 2e helft begint Owen op goal, en we zetten goede druk vanaf het begin. Er wordt redelijk overgespeeld en fel op de bal gespeeld. Joshua maakt de 2-4, waarna Milan de 3-4 maakt na een goede actie. Nu wordt het spannend en Joshua geeft nog een voorzet na een corner die ingetikt wordt door Tijn! 4-4 met nog 5 minuten te spelen. We krijgen nog een aantal kansen via Joshua en Joris op de 5-4, maar hij wil er niet in.

Helaas wordt er uit een vrije trap gescoord door JSV waardoor we vandaag voor het eerst verloren hebben. Een goede pot van beide kanten.

Wel is er tijdens de wedstrijd onduidelijkheid over de spelregels en wordt er in de ogen van onze spelbegeleider door de leiders van de tegenstander teveel gecoached over de te volgen regels. Dit is een gevolg van de nieuwe spelregels die de KNVB heeft opgelegd, hier moeten we wat mee zodat we dit soort situaties in de toekomst kunnen voorkomen.