0 - 12

Vriendenschaar MO17-1

Meisjes onder 17, MO17-1, 2e klasse 12

30 september 2017 15:00

Vandaag met een krappe selectie, 13 meiden, de uitwedstrijd in Vleuten tegen Desto MO17-2. Doordat Carien en Mara een weekendje weg waren, Lynn er deze week niet bij (vanaf volgende week is ze iedere week aanwezig – top!!) en Ylse in het ziekenhuis was geweest met één of twee vingers uit de kom, was het wat krap. Jeanine was echter na een goede training op donderdagavond er weer bij dus gestart met Sien mee in de goal. Al snel was het duidelijk, het klasse verschil was veel te groot en Sien mee heeft naast een paar doorgeschoten ballen niets te doen gehad. Mede doordat het verdedigend goed stond, kregen de aanvallers volop de mogelijkheden. Een samenvatting van de eerste helft:

1ste minuut : Julia kreeg na een goed passje tussendoor de kans, de rebound was voor Anouk (0-1)

6de minuut : Demi zette goed door op links, pass op Julia was goed (0-2)

15de minuut : knappe voorzet van Dewi op Demi en jawel met links (0-3)

29ste minuut : voorzet van Julia via Demi naar Anouk (0-4)

38ste minuut : actie van Julia op rechts, Chanel wederom met links (0-5)

En dan hebben we het nog niet over de talrijke gemiste kansen, de meiden wilden allemaal een doelpunt maken en schoten een beetje in het wilde weg op goal. Dus in de rust gehamerd op samenspel, één-tweetjes en rust aan de bal – dit voerden de meiden vervolgens perfect uit. Na een korte rust (10 minuutjes) was het in de tweede helft snel raak:

47ste minuut : Maud met een schitterend afstandsschot (0-6)

50ste minuut : strakke pass van achteruit van Dewi op Denise  (0-7)

54ste minuut : slimme pass van Chanel, perfecte voorzet van Julia op Anouk (0-8)

60ste minuut: het overzicht bewaard door Julia, pass op Denise (0-9)

64ste minuut: ditmaal Demi die goed keek, Denise (0-10)

69ste minuut: Julia actie op links, schot en rebound voor Anouk (0-11)

70ste minuut: kopie van 0-11, wederom Julia – rebound Anouk (0-12)

De meiden geloofden het toen wel en het was volop pret en plezier in het veld. Stap voor stap wordt het voetbal beter en de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen met 19 doelpunten voor en 0 tegen belooft veel goeds!

Volgende week krijgen we SCH’44 op bezoek. We shall see….