46'
60'

Mannen, 1, 2e klasse B

27 mei 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft helaas de competitie 2017/18 niet met een zege kunnen afsluiten. Integendeel, in Harmelen werd een 3-0 nederlaag tegen SCH '44 geleden. De overwinning kwam SCH ook helemaal toe. SCH was de betere en geroutineerdere ploeg die ons elftal voor een groot deel van de wedstrijd op de eigen helft terugdrong.

Ons elftal startte in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Rens van Vark, Martijn Wuite, Dirk-Jan in den Eng, Servanio Martina, Bauke Bakker, Vincent Zuurmond, Sonny van Kranenburg, Jaffar Ahmidout en Joram Misbeek. Wissels waren Mitchell van Oorschot en Stan van de Wiel (doel). Nick van der Horst was geschorst.

De wedstrijd speelde zich af op een kunstgras bijveld. Het hoofdveld met natuurgras maakte een door de zon verschroeide indruk. Om het nieuwe kunstgrasveld waren blauwe hardlooplijnen getrokken, want het moet gedeeld worden met een atletiekclub.

Ons elftal begon met goede bedoelingen aan de wedstrijd. In de tweede minuut al kreeg Servanio Martina een aardige kans, maar zijn inzet werd gestuit door de keeper van SCH. Allengs trok SCH echter het spel naar zich toe. De ploeg combineerde beter en met meer overleg. In de twaalfde minuut een kans voor de ploeg uit Harmelen, maar de spits kon een snelle aanval net niet afronden. Er waren meer aanvallen van SCH die een aantal keren eindigden in een corner. Daaruit kwam niet veel voort.

In de 23e minuut zette Martijn Wuite een aanval op, maar zijn pass op Servanio was te scherp waardoor de bal naast het SCH-doel verdween.Een minuut later mocht ons elftal de eerste corner nemen. De bal belandde bij Jaffar Ahmidout, die echter naast schoot.

De zon liet zich tijdens de wedstrijd niet zien en er waren wat buitjes gevallen. Het wat broeierige weer was toch aanleiding voor een vooraf afgesproken drinkpauze.

Hierna nam SCH weer het initiatief, zonder dat er direct gevaar dreigde voor Vriendenschaar. In de 33e minuut kwam ons elftal met een aanval door waar wat in zat. Helaas was er geen afmaker.
Plotseling stond SCH op een 1-0 voorsprong.

1-0 voor SCH '44. We hebben het nakijken.

Een zeer snelle aanval afgerond door een schot van dichtbij het Vriendenschaardoel. Mark had geen kans en SCH stond op een verdiende voorsprong.

In de 38e minuut minuut een mooie Culemborgse aanval waarbij diverse spelers waren betrokken: Jaffar, Servanio, Martijn. Uiteindelijk was het Vincent Zuurmond die mocht 'afdrukken'. Zijn harde schot werd echter prima gepareerd door de keeper van SCH.

Twee minuten later kreeg SCH de kans op 2-0, maar het schot van de aanval werd uitstekend gestopt door Mark van Ingen. Vlak voor het rustsignaal was er nog een aanval van Vriendenschaar. Jaffar Ahmidout schoot echter naast.

Zo kwam de rust met 1-0 voor SCH.

Ongetwijfeld heeft trainer Harry Buur de rust gebruikt om de spelers aan te geven hoe SCH beter aangepakt kon worden. Zijn aanwijzingen konden direct na de rust de prullenbak in. Want meteen vanaf de aftrap scoorde SCH de 2-0. Ons elftal stond kennelijk nog in de 'slaapstand', want niemand hied SCH tegen.

Gezien de veldverhouding was de wedstrijd hiermee eigenlijk al gespeeld. En toen na een kwartier na rust SCH met een zeer kanp vleugelschot Mark van Ingen onhoudbaar passeerde, was het eigenlijk met ons elftal gedaan. Twee minuten later was het na deze 'wereldgoal' bijna 4-0, maar Mark van Ingen verrichtte een uitstekende redding. Weer een minuut later had Servanio de mogelijkheid iets aan de acterstand te doen, maar hij liep zich vast.

Hoewel het inmiddels licht was gaan regenen, was de drinkpauze in de tweede helft toch welkom.
Na deze drinkpauze waren er enkele momenten die er hoopvol voor ons elftal uitzagen.
Zo was er in de zeventigste minuurt een aanval waarbij diverse spelers van Vriendenschaar waren betrokken, in het bijzonder Vincent en Joram. Maar onze aanval stuitte op de keeper van SCH. Ook de aanval, vijf minuten later, met Vincent en Servanio had een beter lot verdiend. De aanval eindigde met een schot van Sonny, waarbij de bal rakelings over de rechter kruising van het SCH-doel naast vloog.

Stan van de Wiel kwam in het veld voor Mark van Ingen. Mitchel van Oorschot loste vervolgens Jaffar af.

In de 84e minuut ontsnapte ons elftal aan een grotere achterstand, doordat een knal van SCH tegen de paal vloog. Hoewel de overtuiging voor een beter resultaat allang ontbrak, probeerde Joram Misbeek met een paar uitbraken nog iets aan de achterstand te doen. Vergeefs. En Stan redde op slag van affluiten nog eens, waardoor ons elftal een grotere achterstand bespaard bleef.

De wedstrijd was echter allang gelopen. De spreekwoordelijke 'nachtkaars' was allang aangestoken. Jammer dat ons elftal geen beter slot aan de laatste  competitiewedstrijd kon breien.

Voor meer foto's klik hier.

Alle beslissingen zijn gevallen. NVC kampioen en promoveert naar de eerste klasse. NVC, Hooglanderveen en Kampong werden periodekampioen. De plaats van NVC, al kampioen, wordt ingenomen door SO Soest. Hooglanderveen, Kampong en SO Soest gaan proberen via de nacompetitie eersteklasser te worden.

Onderaan is PVC rechtstreeks gedegradeerd. DCG en PVCV moeten via de nacompetitie proberen het tweedeklasserschap te prolongeren.