44'
85'

Mannen, 1, 2e klasse B

20 mei 2018 14:00

NVC is kampioen geworden van de tweede klasse door een 1-2 overwinning op ons elftal. Vriendenschaar had zeker een gelijkspel verdiend, zelfs meer dan dat, en was de betere in de tweede helft.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstellling; Stan van der Wiel (doel), Rens van Vark, Dirk-Jan in den Eng, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Rick Mulder, Bauke Bakker, Joram Misbeek, Servanio Martina, Farid Bouzbib. Wissels waren: Ronan Hendriksen, Berkay Sezer en Cornee van der Grint.

Ons elftal was bepaald niet van plan om zich, zoals in Naarden, te laten overrompelen door NVC. En NVC was daartoe ook niet in staat. Daarvoor speelde ons elftal als collectief te goed, terwijl bij NVC de zenuwen natuurlijk ook parten speelden.

Bauke Bakker zet een aanval op.
Het spel ging over en weer. Voor de objectieve toeschouwer een aantrekkelijke pot voetbal. De eerste kans was voor NVC. In de vierde minuut was de inzet van NVC te zacht en bovendien rolde de bal net naast.

Er waren daarna aan beide zijden geen uitgelezen kansen, tot in de vijftiende minuut toen Joram Misbeek in het strafschopgebied van NVC werd neergelegd. Farid Bouzbib nam de penalty, maar schoot de bal ruimschoots over het NVC-doel.

Joram Misbeek in het strafschopgebied neergelegd. Nick van der Horst claimt al een penalty. Vriendenschaar krijgt die ook, maar Farid Bouzbib zal de kans niet benutten.
Een minuut later claimde NVC ook een strafschop door de wijze waarop Stan uit zijn doel kwam om de bal te onderscheppen. De scheidsrechter wuifde de protesten van NVC weg. Wel moest Stan een blessurebehandeling ondergaan. Maar hij kon daarna weer verder.

In de 26e minuut ging de bal na een aanval van NVC over ons doel. Drie minuten later een aanval van NVC waarbij NVC, dichtbij ons doel opgerukt, de bal recht in handen van Stan schoot.
In de 34e minuut een kansrijke situatie voor het NVC-doel met Servanio in de hoofdrol, maar Servanio kreeg de bal niet gnoeg onder controle. NVC nam de aanval over. De voorwaartsen van NVC werden in dit geval wat al te gemakkelijk vrij gelaten. Hoewel Stan nog naar de bal uitviel, werd hij kansloos gelaten: 0-1.

Servanio verwikkeld in een duel.

Ons elftal liet zich door deze treffer niet intimideren. Servanio werd in kansrijke positie afgefloten wegens buitenspel (42e minuut). Op slag van rust kreeg Vriendenschaar een vrije schop te nemen. In het doelgebied van NVC kwam de bal op het hoofd van Servanio en viel vervolgens voor de voeten van Rens van Vark. Die zorgde met een zuiver schot voor de gelijkmaker: 1-1. Het werd ook de ruststand.
In de tweede helft kwam Ronan Hendriksen de plaats van Rick Mulder innemen. Ons elftal had in deze tweede helft het beste van het spel. We telden diverse kansen. NVC kreeg af en toe ook wel kansen, maar je voelde dat NVC ook tegen zichzelf ging voetballen. De ploeg uit Naarden had niet genoeg aan een gelijkspel, aannemende dat naaste concurrent Kampong zou winnen.

In de 52e minuut was er een Vriendenschaaraanval waarbij Bauke Bakker, Rens van Vark en Servanio alle drie op het doel van NVC afstormden. Een scrimmage voor het NVC-doel ontstond maar geen van drieen wist een beslissend schot te lossen. Het werd niet meer dan een corner.

In de 60e minuut kwam Berkay Sezer Farid Bouzbib aflossen. Ons elftal bleef de aanval zoeken. In de 65e minuut kreeg Servanio een scoringskans en in de 66e minuut werd Joram nog net gestuit door de keeper van NVC. Aansluitend een vrije schop genomen door Dirk-Jan in den Eng. De bal ging rakelings naast. Daarna, minuut 67, was NVC kansrijk. De bal werd twee keer scherp voorgezret, eerst van links en daarna van rechts. Stan kwam niet bij de bal, maar de spelers van NVC evenmin. NVC hield er niet meer dan een ingooi aan over.

Het laatste kwartier was eigenlijk voor Vriendenschaar. Met name Joram brak een paar keer door de defensie van NVC heen, maar hij kreeg de bal maar niet voorbij de keeper van NVC. Bij een aantal andere aanvallende acties werd Joram nogal eens aangepakt. Tijd om hem tien minuten voor tijd te wisselen. Cornee van der Grint kreeg een invalbeurt en debuteerde hiermee in ons eerste elftal.

Joram Misbeek was weer heel actief.

Uiteindelijk wist NVC tegen de verhouding in toch de winst naar zich toe te trekken. Vijf minuten voor de officiele speeltijd een uitval waarbij de bal onder controle bleef. Vervolgens werd Stan kansloos gelaten (1-2).

In de laatste wedstrijdminuten en in blessuretijd probeerde ons elftal de wedstrijd terug in balans te krijgen. Maar de scherpte was ervanaf. NVC gaf het kampioenschap, na een moeizame strijd, niet meer uit handen.

NVC dan toch de verdiende kampioen gezien het hele competitieverloop. Het zal wel een stevig feestje in Naarden worden. Ondanks de nederlaag kan ons elftal, gezien het vertoonde spel, met voldoening terugzien op een prima gespeelde wedstrijd.

14.00  VVIJ  -  FC Abcoude  1-2

Voor de actuele stand klik op ranglijst.

Voor meer foto's klik hier.

Met nog één competitiewedstrijd te gaan, zijn nog niet alle beslissingen gevallen. De strijd om de titel van periode 3 gaat tussen Kampong en Elinkwijk. Kampong weet zich wel al verzekerd van een plaats in de nacompetitie door de stand in de algemene rangschikking. Als Kampong de titel van periode 3 in de wacht sleept, gaat ook SO Soest de nacompetitie in. Wordt Elinkwijk periodekampioen dan is SO Soest voor de nacompetitie uitgeschakeld.

Onderaan gaan Abcoude, DCG, PVCV en FC Weesp uitmaken wie de nacompetitie voor degradatie moeten doorstaan. PVC kan zich gedegradeerd voelen.