43'
78'

Mannen, 1, 2e klasse B

13 mei 2018 14:00

Door een van zaterdag op zondag, in de nacht uitgevoerde automatische update van Windows 10, was de computer van uw verslaggever niet meer aan de praat te krijgen. Op een ‘geleende’ computer is dit verslag later tot stand gekomen. Maar uw verslaggever kon dan toch een 3-3 gelijkspel verslaan. Vriendenschaar speelde goed tegen Abcoude.
Er zijn nu foto's toegevoegd.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: doel Stan van de Wiel, Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, Dirk-Jan in den Eng, Rens van Vark, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Farid Bouzbib, Joram Misbeek, Servanio Martina. Wissel Sonny van Kranenburg.
Na een aantrekkelijke wedstrijd van beide kanten werd er met 3-3 gelijk gespeeld. Naar onze mening was Vriendenschaar de betere ploeg. Toch kon ons elftal vrede hebben met de uitslag. Daarover was Abcoude minder te spreken want hierdoor kon deze, in de degradatiezone verkerende ploeg zich niet losmaken van de concurrenten.

Wedstrijdbeeld met Dirk-Jan in den Eng.

Al in de eerste minuut werd ons elftal geconfronteerd met een 1-0 achterstand. Op de linkervleugel werd een zeer snelle aanval voorbereid, die eindigde in een vliegend schot. De bal vloog onhoudbaar langs Stan van de Wiel.
Misschien was deze snelle score wel de oorzaak dat er hierna een aantrekkelijke wedstrijd ontstond. Abcoude voelde dat er wat te halen viel tegen ons elftal en stond daardoor niet meer stijf van de zenuwen. En ons elftal was mogelijk meteen bij de les: ‘we laten niet over ons heen lopen’.  Bovendien ontdekte ons elftal dat Abcoude over een zeer sterke, balvaardige linkerspits beschikte die de boel nogal eens vanaf de vleugel op stelten kon zetten. Deze speler zou gespeeld hebben bij Achilles Groesbeek. Maar omdat Achilles failliet was gegaan, was hij weer speelgerechtigd voor zijn oude club Abcoude. Lionel van Oorschot had nogal moeite met het afstoppen van deze speler. En dat leverde Lionel bij een actie tegen deze speler een gele kaart op.
Na zes minuten spelen had ons elftal de kans om langzij te komen. Bij een aanval schoot Servanio net voorlangs het doel van Abcoude. Aansluitend en in de negende minuut twee gevaarlijke aanvallen van Abcoude, maar in allebei de gevallen klaarde onze keeper de zaak. Eerst door bij een schuiver tijdig te landen, daarna door een prima reflex. Stan stond trouwens de hele wedstrijd prima en attent te keepen. Dat mag wel eens worden gezegd.

Van dichtbij stopt Stan een kopbal.

In de twaalfde minuut een schot van Vriendenschaar hoog over. Vervolgens twee corners in de negentiende minuut die eindigden in buitenspel.
In de 24e minuut wuifde de verder prima leidende scheidsrechter een appel van Bauke weg die een strafschop claimde. Maar Bauke werd in het strafschopgebied bij een aanval overduidelijk  naar beneden getrokken. De scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Bauke Bakker neergetrokken in het strafschopgebied. Geen penalty (ten onrechte)

In de 27e minuut kwam ons elftal op gelijke hoogte na een fraaie aanval waarbij Farid en
Joram waren betrokken. De bal kwam uiteindelijk bij Servanio die de bal voor open doel in het net kon deponeren  (1-1). Twee minuten later stond ons elftal toch weer op achterstand bij een uitbraak van Abcoude. Er werd zeker niet scherp gedekt waardoor de Abcoudeaanval zijn gang kon gaan. Van dichtbij werd Stan gepasseerd.
In de 36
e minuut stond het alweer 2-2 door een doelpunt van Bauke Bakker die de bal van Joram Misbeek had aangespeeld gekregen. Vanaf de aftrap een aanval van Abcoude, waarbij de bal naast ging. Een minuut later een aanval van Vriendenschaar waarbij de bal door de keeper van Abcoude werd gevangen. Weer een minuut later een schot van Abcoude waarbij Stan de bal tot corner verwerkte. Lionel kreeg dan in de 42e
minuut de gele kaart die eerder was genoemd. Een minuut later stond Abcoude op 3-2. Volgens waarnemers dichter bij de situatie dan uw verslaggever, was er sprake van duidelijk buitenspel van Abcoude. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter goed.

Met de 3-2 stand kwam ook de rust.

Farid worstelt zich door een ring van Abcoudespelers.

In de tweede helft werd de wedstrijd op dezelfde voet voortgezet. Een aantrekkelijke voortzetting. Kansen over en weer voor beide ploegen.  De nummer 11 van Abcoude probeerde nu vanaf rechts aanvallen op te zetten. In de 46
e minuut twee corners voor Abcoude. In de 49e minuut kwam Joram net een stap tekort om de bal aan te raken en de keeper te passeren. In de 51e minuut tikte Stan de bal na een mooie redding corner. Twee minuten later opnieuw een onderschepping van Stan. In de 54e minuut een aanval van Vriendenschaar maar het laatste tikje kon niet worden gegeven. Daarna zette de nummer 11 van Abcoude, inmiddels weer op links spelend, door een passeerbeweging een aantal Vriendenschaarverdedigers op het verkeerde been, maar Stan wist hij niet te passeren.

Een schuiver van de Abcoudeaanval werd een prooi van Stan. Bij deze aanval van Abcoude raakte Rens van Vark geblesseerd, maar hij kon na behandeling weer verder.

Actie met Rens van Vark

In de 71
e minuut een snelle aanval van Vriendenschaar waarbij Farid de Abcoudekeeper nog moest passeren. Farid strandde op hem en tikte hem daarbij licht aan. De keeper kon weer verder. Drie minuten later ging bij een volgende Vriendenschaaraanval de bal net voorlangs het Abcoudedoel. Het spel bleef op en neer golven en in de 77e minuut ging de bal uit een vrije trap van Abcoude ver naast het Vriendenschaardoel.
In de 78
e
 minuut dan de zeker verdiende gelijkmaker van Vriendenschaar. Sonny van Kranenburg, inmiddels in het veld gekomen, zette de bal vanaf de zijlijn perfect voor. Servanio kopte de bal vervolgens in.  Even schampte de bal de bal de paal, maar vervolgens moest Abcoude toezien hoe de bal toch over de doellijn ging: 3-3.

Actiefoto met Joram Misbeek.

Vriendenschaar zette aan voor de overwinning. Een afstandsschot van Nick van der Horst belandde op de doellat. En vervolgens ging een schot van Joram naast. Daarna een uitstekende redding van Stan nadat de nummer 11 van Abcoude vanaf de vleugel  weer richting doel was opgestoomd. Stan wilde daarna de bal vanaf de grond het veld inschieten, maar zag een Abcoude aanvaller over het hoofd. De bal raakte de speler van Abcoude, maar Stan wierp zich op de terugcarambolerende bal. Wel ten koste van een blessure. Stan kon weer opgelapt worden.
Dat was wel goed ook, want Abcoude zette nog eens aan om de overwinning binnen te slepen. Een gelijkspel zou de ploeg niet erg uit de degradatiezone helpen. In de 89e minuut redde Stan na een corner. Abcoude leek de overwinning op het hoofd te hebben maar een kopbal ging van dichtbij toch ver naast.

De scheidsrechter floot af na nog een drietal minuten te hebben laten doorspelen.
Ons elftal ging zeker tevreden het veld af.  Prima spel dat de eerdere misser, thuis tegen PVCV, deed vergeten. Abcoude was natuurlijk minder tevreden met dat ene punt.