45'
83'

Mannen, 1, 2e klasse B

22 april 2018 14:00

Een vooral in de eerste helft onbegrijpelijk zwak spelend eerste elftal heeft met 1-3 verloren van PVCV voor wie de punten zeer welkom waren. Bij de rust was het al 0-3. In de tweede helft speelde het elftal wel beter maar er werden toen te veel kansen gemist om de 0-3 ongedaan te maken. Diep in de tweede helft werd het nog 1-3 maar dat was dan ook alles.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Stan van der Wiel (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan tunc, Dirk-Jan in den Eng, Martijn Wuite, Nick van der Horst, Farid Bouzbib, Rens van Vark, Bauke Bakker, Joram Misbeek, Servanio Martina. Wissels: Vincent Zuurmond, Wouter Achterberg, Jaffar Ahmidout en Robby Brugman (doel).

Een weinig gemotiveerd en geïnspireerd Vriendenschaarelftal voetbalde in de eerste helft wel heel plichtmatig. PVCV voelde daardoor dat tegen dit elftal best wel wat te halen viel. Voordat er tien minuten op de klok stond had PVCV al op voorsprong kunnen komen maar werd tot twee maal toe de bal net voorlangs het doel van Stan van de Wiel geschoten. Maar na een kwartier spelen was het wel raak. Uit een hoekschop werd de bal van dichtbij binnen gekopt, 0-1.

Twee minuten later de enige reële kans voor Vriendenschaar. Een hard schot werd door de keeper van PVCV goed gepareerd ten koste van een hoekschop, die helaas niets opleverde.

Een van de weinige momenten dat Vriendenschaar, zoals hier bij een corner, voor het doel van PVCV verscheen.

Dan, binnen vijf minuten na de openingsgoal de 0-2. Uit een lage voorzet van PVCV vanaf de rechtervleugel werd de bal van dichtbij binnen geschoten, 0-2. Hierna direct een ingelaste drinkpauze Je zou verwachten dat trainer en spelers tijdens die pauze wat orde op zaken zouden stellen. Maar helaas, niets van dit alles.

De 35e minuut was tekenend voor de eerste helft. Het gemak waarmee de bal werd verspeeld gaf te denken. PVCV, nota bene laatste op de ranglijst, drukte Vriendenschaar in een verdedigende rol en creëerde hoekschoppen die gelukkig niets opleverden. Ook een vrijetrap werd maar net naast geschoten. Het was kommer en kwel wat het elftal liet zien.

In de laatste minuut van de eerste helft werd het zelfs 0-3. Uit een aanval waarbij de defensie van Vriendenschaar niet leek te bestaan, werd het daarna heel simpel 0-3 en floot de goed leidende scheidsrechter ook direct voor de rust.

Servanio gaat neer in de tweede helft, maar de scheidsrechter ziet er niets in.

In de tweede helft voetbalde Vriendenschaar een stuk beter en leek het erop dat de achterstand alsnog ongedaan gemaakt zou kunnen worden. Maar nu ontbrak het bij diverse aanvallen aan de afwerking. Bij doelrijpe kansen gingen de schoten van Servanio, Joram en enkele anderen over of naast.

De keeper van PVCV tikt in de slotfase de bal over de lat.

In het laatste kwartier ging bij PVCV ook het kaarsje langzaam uit maar ondanks dat kreeg onze aanval de bal niet in het doel. Soms was de keeper van PVCV met reddingen een sta in de weg maar dat is tenslotte zijn werk, soms bleef de bal caramboleren in een scrimmage zonder resultaat of gingen schoten rakelings over of naast. Ook een vrije schop van Dirk-Jan in den Eng eindigde in een opgetrokken muur van PVCV-spelers. Kortom het bleef een zwakke vertoning van de nummer zeven tegen de nummer laatst.