65'
82'

Mannen, 1, 2e klasse B

15 april 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft een verdiende 1-3 overwinning op FC Weesp geboekt dat voor lijfsbehoud streed. Maar Weesp was uiteindelijk niet opgewassen tegen het beter spelende Vriendenschaar.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Doel Stan van der Wiel (Mark van Ingen en Denzel Muradin gebleseerd), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Farid Bouzbib, Rens van Vark, Vincent Zuurmond, Servanio Martina en Joram Misbeek.

De wedstrijd in Weesp speelde zich af op echt gras en daar had ons elftal best moeite mee. Het veld was geen biljartlaken, een beetje hobbelig en stroef. Het haalde er het tempo bij ons elftal uit. Ook had ons elftal, zeker in de eerste helft, moeite met Weesp zelf. In deze ploeg zat deze zondag weinig voetbal, maar des te meer opportunisme.

Rens van Vark in actie.

Al in de zesde minuut had Weesp op voorsprong kunnen komen. Stan beoordeelde de situatie niet helemaal goed, liep verkeerd uit. Hierdoor kreeg de aanval van Weesp de kans om voor open doel raak te schieten. De bal ging desondanks hopeloos naast.

In de tiende minuut (Farid en Dirk-Jan), de twaalfde minuut (Servanio) en de acttiende minuut (Dirk-Jan en Servanio) waren er voor ons kansen om de score te openen. De kansen gingen verloren. Dan maar een grote mogelijkheid voor Weesp in de 26e minuut. Een speler verscheen vrij voor Stan, maar die blokkeerde de bal door eerder naar de grond te gaan. De bal ging corner en die leverde niks op. Een corner van Vriendenschaar in de 33e minuut en een schuiver van Servanio in de 36e minuut hadden evenmin resultaat.

Het was de beurt aan Weesp om in de 37e minuut naast te schieten. Een minuut later een schot van Nick van der Horst dat net links van het doel naast gaat.

Bij een aanval van Weesp in de veertigste minuut kwam een van hun spelers ten val. De scheidsrechter liet doorgaan, maar de bal werd naast het Vriendenschaardoel geschoten.

Op slag van rust werd de score dan toch geopend en wel voor Vriendenschaar. Vincent Zuurmond lanceerde Joram Misbeek. De verdediging van Weesp bleef, vanwege vermeend buitenspel, stil staan en vervolgens kon Joram langs de Weespdoelman in het doel schuiven. 0-1, wat ook de ruststand werd.

Joram Misbeek (nummer 9) zet Vriendenschaar op een 0-1 voorsprong. Hij werd aangespeeld door Vincent Zuurmond (geheel rechts)

De spelopvatting van Vriendenschaar was in de eerste helft beter geweest, maar Weesp had, hard werkend, zeker net zo veel kansen als Vriendenschaar gehad.

In de tweede helft werd het al snel 0-2. Na een ingooi in de 48e minuut kopte Joram de bal achterwaarts door. De bal kwam hierdoor in het bezit van Servanio. Die ging richting doel, kapte de doelman uit en schoof de bal beheerst in het doel van Weesp.

Weesp voelde zich niet uitgeschakeld. Bij een aanval in de 51e minuut toucheerde de bal de lat van het Vriendenschaardoel. Een minuut later verscheen Servanio vrij voor de doelman van Weesp die het schot van Servanio blokkeerde.

In de 58e minuut liet Farid zich vervangen door Tolunay Sezer. Twee minuten later had Servanio de 0-3 op de schoen. Weer blokkeerde de keeper van Weesp zijn schot. De doelpoging werd ook afgevlagd wegens buitenspel, ten onrechte overigens. In de 62e minuut zette Lionel van Oorschot goed door, maar zijn lage voorzet werd niet opgepikt; de bal ging voorlangs het Weespdoel naast.

De strijd was nog niet gestreden doordat ons elftal wat al te gemakkelijk ging voetballen. In de 64e minuut belandde de bal via de paal in de handen van Stan. Direct daarop een aanval van Weesp die wel raak was: 1-2. Weer een minuut later schoot Weesp de bal rakelings over het Vriendenschaardoel. En nog een minuut later ging een vrije schop van Weesp net naast.

De laatste periode van de wedstrijd was echter weer voor Vriendenschaar. Een schot van Nick van der Horst ging over het doel. Vervolgens kwam Jaffar Ahmidout voor Vincent Zuurmond in het veld. En een minuut later een aanval van Vriendenschaar die Servanio doeltreffend afrondde:1-3.

Met een bekeken schot scoort Servanio Martina de 1-3.

Berkay Sezer kwam nog in de 83e minuut in het veld voor Servanio. Hoewel de strijd eigenlijk wel gestreden was verscheen Weesp nog een keer kansrijk voor het Vriendenschaardoel. Na blessurebehandeling van Rens van Vark mocht Vriendenschaar nog een corner nemen, schoot Weesp nog een keer in het zijnet van het Vriendenschaardoel en was het laatste schot voor Jaffar. Maar diens schot ging eveneens naast.

De keeper van Weesp onderschept de bal voordat Berkay gevaarlijk kan worden.

Een verdiende 1-3 zege, maar niet altijd even gemakkelijk voor Vriendenschaar. De scheidsrechter leidde de wedstrijd goed.

14.00  SCH '44  -  DCG  3-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor een serie foto's, klik hier.

NVC deed goede zaken door met 1-0 van So Soest te winnen. Tegelijkertijd verslikte naaste concurrent Kampong zich in Nieuw Utrecht. Tot schrik van Weesp wonnen PVC en PVCV allebei.