86'
90'

Mannen, 1, 2e klasse B

8 april 2018 14:00

Ons hard werkende en goed spelende eerste elftal heeft toch met 2-5 van Elinkwijk verloren.
Elinkwijk verdiende de winst op grond van het betere spel in de tweede helft, maar de uitslag was wel geflatteerd.

Het aangename lenteweer - eindelijk - was voor beide ploegen kennelijk aanleiding om een leuke, amusante wedstrijd op de mat te leggen.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Denzel Muradin (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, , Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Farid Bouzbib, Rens van Vark, Vincent Zuurmond, Servanio Martina en Joram Misbeek. Wissels Wouter Achterberg, Luuk Uitman, Jaffar Ahmidout en Stan van den Wiel (keeper).

Al bij de eerste aanval van Vriendenschaar was het raak. Joram knalde in vrije positie op de paal, waarna de terugspringende bal op de slof van Farid werd genomen en onhoudbaar in het doel van Elinkwijk verdween (1-0).

Al in de tweede minuut teistert Joram Misbeek de paal van het doel van Elinkwijk. De terugspringende bal zal door Farid Bouzbib toch worden omgezet in een 1-0 voorsprong.

Direct vanaf de aftrap een aanval van Elinkwijk waarbij de bal over en naast ging. In de achtste minuut kwam Elinkwijk terug tot 1-1. De ploeg bleek in de aanval over zeer balvaardige spelers te beschikken. Van dichtbij werd een combinatie uitgevoerd, waarbij onze defensie niet aan de bal kwam. Uiteindelijk verdween de bal van dichtbij in het Vriendenschaardoel.

Martijn Wuite kijkt toe bij een combinatie van Elinkwijk.

Drie minuten later stond ons elftal toch weer op voorsprong. Lionel van Oorschot dwong een
corner af. Farid nam die en legde de bal panklaar op het hoofd van Servanio (2-1).

Hierna over een weer aanvallen, waarbij een aanval van Vriendenschaar het eigen elftal fataal werd. Bij die aanval, in de 21e minuut, schoof Farid de bal in de voeten van een Elinkwijkspeler. De aanval werd door Elinkwijk overgenomen en er volgde een schot op het Vriendenschaardoel. Denzel blokkeerde het schot nog wel, maar de terugstuitende bal werd van dichtbij in de rechteronderhoek geschoven: 2-2.

Rens van Vark aan de bal.

Na enkele aanvallen van Vriendenschaar was er weer eentje van Elinkwijk. Het op het Vriendenschaardoel afgevuurde schot werd na een knappe redding door Denzel corner getikt.
In de 37e minuut, na een vrije schop en een corner, kopte Servanio over het doel van Elinkwijk.
Drie minuten later een ver schot van Elinkwijk dat op de lat van het Vriendeschaardoel uiteen spatte.

Al met al kwam na een aantrekklijke eerste helft de rust met 2-2.

In de tweede helft was Elinkwijk gevaarlijker in de aanval. In de 53e minuut leidde balverlies een aanval van Elinkwijk in. Maar Denzel redde bekwaam op het schot. In de 56e minuut werd het toch 2-3 voor Elinkwijk na een goed genomen vrije schop. Direct daarna liet Farid Bouzbib zich vervangen door Luuk Uitman.

Elinkwijk neemt de leiding door een fraai genomen vrije schop.

Elinkwijk liet hierna een aantal gevaarlijke aanvallen zien. In de zestigste minuut ging de bal over links en hieven spelers van Vriendenschaar op rechts buitenspel op. Denzel wierp zich voor de bal: corner. Twee minuten later ging een schot van Elinkwijk net over de lat. Weer een minuut later balverlies in onze defensie, maar de bal ging uiteindelijk net naast.

In de zeventigste minuut kwam Wouter Achterberg in het veld voor Rens van Vark. Wouter forceerde direct na zijn invalbeurt een corner, maar daaruit kwam niks voort.
In de 76e minuut een aanval van Elikwijk, waarbij Denzel redde ten koste van een corner.

Wedstrijdbeeld met Wouter Achterberg.

In de tachtigste minuut kwam Jaffar Ahmidout in het veld voor Dirk Jan in den Eng. Hij kreeg meteen de kans op de gelijkmaker. Maar van dichtbij loste de defensie van Elinkwijk het dreigende probleem op. Drie minuten later mocht Martijn een vrije schop nemen. De bal belandde in de defensie van Elinkwijk, werd doorgekopt en ging via de paal uit.

Al met al tot tien minuten voor tijd hing een gelijkspel nog in de lucht. Maar Elinkwijk had het laatste woord. In de 84e minuut nog een redding van Denzel, maar in de 86e minuut werd het dan toch 2-4 na een uitval van Elinkwijk. En dat het in de negentigste minuut nog 2-5 werd, was sneu voor ons elftal en teveel van het goede.

Elinkwijk  weliswaar verdiend winnaar, maar we hadden ons goed spelende elftal dit keer  toch een punt gegund. Tenslotte waren beide partijen het eens over de wedstijdleiding. De scheidsrechter floot een prima pot. De complimenten.