... (kopbal)
71'

Mannen, 1, 2e klasse B

1 april 2018 14:00

Een naar omstandigheden prima spelend eerste elftal heeft toch met 1-2 het loodje gelegd tegen het IJsselsteinse VVIJ dat de punten nog goed kon gebruiken. Vriendenschaar voetbalde op tien minuten na met tien man. Naarmate de wedstrijd vorderde was de man minder nauwelijks te zien. Ons elftal had, gezien de werklust, een gelijkspel verdiend.

Vriendenschaar speelde in de volgende opsltelling: Denzel Muradin (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Vincent Zuurmond, Sonny van Kranenburg, Servanio Martina, Joram Misbeek. Wissels Rens van Vark, Wouter Achterberg en Jaffar Ahmidout.

VVIJ ging vanaf de aftrap wat agressiever aan de slag dan ons elftal. Maar verder was er niet zoveel aan de hand tot aan de 11e minuut. Bij een IJsselsteinse aanval werd een van de VVIJ-spelers zodanig ten val gebracht door Bauke Bakker dat de scheidsrechter onmiddellijk rood trok.

Fataal moment voor Bauke.

Bauke kon vertrekken en VVIJ mocht een vrije schop nemen. Die werd heel goed genomen en de bal verdween in de linkerbovenhoek van ons doel. Denzel Mouradin, die de geblesseerde Mark van Ingen verving, kon onmogelijk bij de bal: 0-1.

VVIJ scoort uit de vrije schop; maximaal resultaat.

Ons elftal was toch even van slag en diende zich met een man minder te hergroeperen. Dat lukte in de loop van de eerste helft niet eens onaardig. Vriendenschaar verdiende na goed aanvallend doorzetten een aantal corners, in de  34e, 41e en 43e minuut, die helaas geen doelpunten opleverden. VVIJ werd verder goed in bedwang gehouden en de rust kwam met 0-1.

Joram voetbalde met veel inzet.

Na de rust hetzelfde spelbeeld waarin ons elftal met allemacht het verschil in spelerstal probeerde te compenseren door kei- en keihard te werken, zeker ook goed te voetballen en te counteren waar mogelijk. Het aantal kansen dat ons elftal creeerde was echter niet helemaal in verhouding tot de geleverde inspanning. De keeper van VVIJ kreeg daardoor toch niet zoveel te doen.

In de zeventigste minuut leek de strijd gedaan toen VVIJ 0-2 maakte. Vanaf de zijlijn werd op links een perfecte voorzet afgeleverd, die van dichtbij ook perfect werd ingekopt. Denzel zat nog aan de bal, maar vergeefs: 0-2.

Ons elftal liet zich niet van de wijs brengen. Een aanval direct vanaf de aftrap eindigde in een schot van Servanio. De VVIJ-keeper kreeg de bal niet klem. De bal stuitte terug en kwam bij Joram die van dichtbij de bal in het doel wilde poeieren. Door ingrijpen van de keeper ging de bal echter via diens lichaam corner. Een korte corner volgde, waarna Nick van der Horst een mooie voorzet afleverde, afgemeten op het hoofd van Servanio. Die kopte de bal keihard in: 1-2 (71e minuut).

Het kan nog met nog tien minuten te gaan.

Ons elftal geloofde in een beter resultaat en gooide nog wat energie in de strijd. Er kwamen diverse kansen, maar niet altijd echt uitgespeelde. De splijtende pass was er net niet, de afrondende pegel ook net niet. Servanio werd in de laatste vijf minuten enkele keren onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er steeds geen strafschop in.

De scheidsrechter liet nog redelijk lang na het einde van de officiele speeltijd doorspelen. Denzel redde in de laatste minuten een keer fantastisch. Joram Misbeek had in de allerlaatste seconde de gelijkmaker nog op de schoen. Maar hij zag zijn inzet een metertje naast de doelpaal gaan.

Een van de laatste -vergeefse - pogingen.

Er was in de wedstrijd over en weer veel strijd geleverd. Dat de spelers dat van elkaar konden waarderen, bleek na afloop uit het over en weer handen schudden. Zo hoort het.

We zijn gewend dat VVIJ speelt in het vertrouwde rood zwart als tegenhanger van het ons vertrouwde blauw zwart. VVIJ speelde echter in gele shirtjes en onbestemde grijze, korte broekjes alsof men net van een pyjamafeestje was gekomen. Naar zeggen zou het roodzwarte tenue, met zwarte broekjes en kousen, naar het oordeel van de scheidsrechter niet onderscheidend genoeg zijn geweest. Of het waar is?? Na zoveel jaar tegen VVIJ te hebben gevoetbald, is er nog nooit een probleem geweest.

Trainer Harry Buur vierde vandaag zijn verjaardag. Helaas niet bekroond met een zege. Maar hij zag wel zijn elftal de hele wedstrijd door goed voetballend strijd leveren. De paaseieren waren helaas voor VVIJ.

Een kwartier voor het einde van de wedstrid moest de scheidsrechter zich laten behandelen: geen blessure maar een kapotte schoen.