Assist: Berkay Sezer
80'

Mannen, 1, 2e klasse B

25 maart 2018 14:00

Vriendenschaar heeft dik verdiend met 0-2 van het onderaan bengelende PVC gewonnen. Maar de overwinning kwam allerminst gemakkelijk tot stand.

Ons elftal begon nogal gehavend aan de wedstrijd. Door blessures moest een beroep gedaan worden op een aantal A1-spelers.
Doel: Mark van Ingen, Enzo van Leeuwen (A1), Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Martijn Wuite, Vincent Zuurmond, Bauke Bakker, Sonny van Kranenburg, Servanio Martina, Jaffar Ahmidout, Joram Misbeek. Wissels Berkay Sezer (A1), Tolunay Sezer en Ronan Hendriksen (A1).

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Vriendenschaar probeerde aanvallen van achteren op te bouwen en zo de voorhoede aan het werk te zetten. Dat lukte niet erg, toch ook door het verdedigende spel van PVC. Dat kenmerkte zich door het betere in de weg lopen en loeren op een incidentele kans. Er was altijd wel een been dat een Vriendenschaarcombinatie onderbrak. En als er een schietkans voor ons was, dan eindigde die nogal eens in een slap of wild schot.
De beste momenten deden zich nog in de beginfase van de wedstrijd voor. Na ongeveer vijf minuten spelen mocht Vriendenschaar twee corners achter elkaar nemen. Bij de tweede corner kopte Enzo van Leeuwen op de lat van het PVC-doel. Gaat zo'n bal erin dan krijg je een heel andere wedstrijd. Nu toonde ons elftal in de eerste helft veel inzet en veel goede wil maar dat leverde geen echte scoringskansen op, laat staan een doelpunt.

Jaffar Ahmidout

Halverwege de eerste helft verstapte Mark van ingen zich bij het onderscheppen van een aanval van PVC, maar hij kon gelukkig na behandeling weer verder spelen.

Vincent Zuurmond

De tweede helft liet aanvankelijk hetzelfde spelbeeld zien. Na vijf minuten een schot van Joram Misbeek dat op de keeper van PVC stuitte. Direct daarna een gevaarlijke aanval van PVC, waarbij Mark zijn keeperskunsten moest laten zien. Ridvan schoot de bal vervolgens over en naast. Jaffar Ahmidout werd bij een uitbraak neergelegd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen.

Na een kwartier in de tweede helft werd Jaffar vervangen door Berkay Sezer. Een gouden wissel bleek. Want in de twintigste minuut ontdeed Berkay zich van zijn tegenstander en schoof hij de bal naar Servanio. Die wist er raad mee, want hij schoot de bal laag in het PVC-doel; de keeper had geen kans.Opluchting alom in het Vriendenschaarkamp. Ineens ging ons elftal beter spelen dan tot dan het geval was. Er was een gevaarlijke kopbal van Joram Misbeek

Invalbeurt voor Noran Hendriksen.

In de vijfentwintigste minuur van de tweede helft liet Dirk-Jan in den Eng zich vervangen door Ronan Hendriksen. En dat bleek opnieuw een wissel die zich liet uitbetalen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd liet Joram Misbeek, schuin voor het doel staande, een lage voorzet los die Ronan bereikte. Die schoof de bal koelbloedig in het PVC-doel: 0-2 en hiermee was de wedstrijd eigenlijk wel beslist.

PVC wilde nog niet opgeven en dat ontaardde direct na het tweede Vriendenschaardoelpunt in een wilde aanval op onze keeper Mark, die naar de bal dook, maar ook getroffen werd door het gestrekte been van de PVC-aanvaller. De blessure die Mark opliep zag er ernstig uit. Want het duurde zeker vijf minuten voordat Mark min of meer in staat was om ons doel weer te verdedigen.

Mark van Ingen moet opgekalefaterd voor na een aanvaringmet een gestrekt been.

In het restant van de wedstrijd kreeg Servanio nog een kans om de stand op 0-3 te brengen, maar hij schoot naast. De scheidsrechter liet nog lang doorspelen, ook vanwege het oponthoud door de blessure van Mark. Nadat er afgefloten was,bleek de blessure van Mark toch nog ernstiger te zijn dan gedacht. Mar kliet zich nog op het veld behandelen, voordat hij strompelend en ondersteund de kleedkamer kon opzoeken.

Nabehandeling als de wedstrijd al voorbij is.

14.00   VVIJ  -   SO Soest  1-1

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ontspanning op de bank met wissels als de wedstrijd een gunstige wending heeft genomen. V.l.n.r. Tolunay, Jaffar en Dirk-Jan.