Assist: Bauke Bakker
92'

Mannen, 1, 2e klasse B

18 maart 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft, na uitstekend gespeeld te hebben, een zure 2-3 nederlaag geleden in de eindfase van de wedstrijd. Ons elftal had juist een 0-2 achterstand ongedaan gemaakt en er leek zelfs meer in te zitten. Maar in blessuretijd maakte Soest toch nog 2-3.

In ijskoude omstandigheden, vooral door een harde oostenwind, kwam ons elftal in de volgende opstelling in het veld: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Dirk-Jan in den Eng, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Vincent Zuurmond, Joram Misbeek, Servanio Martina en Joshua Cohen. Wissels waren Wouter Achterberg, Corsin Vogtlander, Jaffar Ahmidout en Stand van der Wiel (keeper). Wouter, Jaffar en Corsin vielen in de tweede helft in.

In de eerste minuut moest Mark van Ingen bij de allereerste aanval van Soest redden op een schuiver. Maar daarna kwam ons eftal goed in de wedstrijd en bood het prima weerstand tegen een wat routineuzer Soest. Sterker nog, ons elftal kwam ook aan aanvallen toe. Een paar keer liepen de aanvallen vast. In de twaalfde minuut kwam Soest gelukkig weg. Na een aanval van Vriendenschaar schampte de bal de paal, terwijl de keeper dacht dat de bal naast zou gaan. Vijf minuten later ging de bal zelfs het doel van Soest in na een hard schot van Servanio Martina. Het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd, maar of dat zo was? Volgens onze waarneming een zuiver doelpunt.

In de 36e minuut belandde een schot van Joram Misbeek tegen de paal, om maar aan te geven dat Soest niet van geluk mocht klagen. Onze defensie met aan het hoofd Mark van Ingen stond attent te verdedigen, maar in de 41e minuut ging het toch mis. Toen werd er niet resoluut ingegrepen bij een aanval van Soest en stond er toch 0-1 op het scorebord. Ondanks een paar schoten uit de Vriendenschaaraanval stond het bij rust 0-1.

Direct na rust onderscheidde Mark van Ingn zich door een paar uitstekende reddingen, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan. Ook in de zeventigste minuut een prachtige redding van Mark. En in de 72e minuut bleef ons elftal nog overeind, toen Mark een inzet van Soest blokkeerde. De 0-2 bleef niet uit. Een snelle aanval van Soest in de 78e minuut betekende 0-2.

Een knappe redding van Mark. De bal lijkt het doel in te gaan, maar gaat corner.

Ons elftal liet zich in de slotfase van de wedstrijd van zijn beste zijde zien. Vooral Lionel van Oorschot onderscheidde zich door onverzettelijkheid. In de tachtigste minuut onderschepte Lionel een aanval van Soest en zette die om in een aanval. Via Bauke Bakker kwam de bal uiteindelijk bij Joram Misbeek, die de bal in het Soesterdoel kegelde: 1-2.

De aansluitende treffer is gescoord. Vriendenschaar ruikt de kans...

Heel het elftal voelde dat er meer mogelijk was. Vol energie trok ons elftal aanvallend ten strijd. De beloning was er in de 90e minuut. Een goed doorzettende Lionel scoorde zelf de verdiende 2-2. Dit leek ook de eindstand te worden.

Nog drie minuten blessuretijd. Die werden ons elftal dit keer fataal. Want in de 92e minuut prikte Soest na een aanval de bal toch nog in ons doel 2-3.

Lionel van Oorschot is uitgeteld na afloop van de wedstrijd. Hij had in de tweede helft vol gas gegeven en de gelijkmaker gescoord.

Een nederlaag kun je niet vieren als een overwinning. Maar na de teleurstellende partij tegen DCG kun je ons elftal na Soest de compimenten maken. Goed gevoetbald en met veel inzet . De ultieme beloning bleef helaas uit. Soest won door grotere routine en een portie geluk.