85'
90'

Mannen, 1, 2e klasse B

11 maart 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft in Amsterdam een oorwassing ondergaan door met 6-1 te verliezen van DCG dat dit seizoen tot dusver weinig hoogtepunten kende en in de degradatiezone verkeerde.
Dat de uitslag zo hoog zou uitvallen was bij de rust niet voorzien. Immers ons elftal stond met 0-1 voor. Wel had DCG zich in de eerste helft al van zich doen spreken.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Wouter Achterberg, Nick van der Horst, Matijn Wuite, Farid Bouzbib, Servanio Martina, Joram Misbeek en Joshua Cohen. Wissels waren Luuk Uitman, Tolunay Sezer, Maurice Nijhoff en Stan van der Wiel.

DCG leek ons een gemakkelijk te nemen horde. Een ploeg waartegen goed te voetballen zou zijn en tevens een ploeg die zelf aanvallend niet zoveel indruk zou maken. Toen Joram Misbeek al in de vijfde minuut uit een doorloopbal de 0-1 scoorde, gingen we eens even goed voor zitten. Het zou vandaag allemaal wel goed komen. Het pakte echter anders uit.

Door een paar uitstekende reddingen hield Mark zijn doel in de eerste helft schoon.

Joshua Cohen kreeg na twaalf minuten spelen een goede schietkans om de score te verhogen. In de 17e minuut moest Mark van Ingen met een knappe reflex DCG van een doelpunt afhouden. En in de dertigste minuut was er een knal van Dirk-Jan in den Eng die via de bovenkant van de lat uit ging.

Dirk-Jan had in de eerste helft nog de 0-2 op zijn schoen.

We hadden wel de indruk dat ons elftal in de eerste helft wat gemakzuchtig voetbalde. Na een minuut of vijfentwintig nam DCG het initiatief, maar afgezien van de inzet die Mark zo fantastisch redde, stond het vizier van de DCG-aanval bepaald niet op scherp. Ballen ging over en naast het doel van Vriendenschaar. Ondanks een gegroeid overwicht van DCG bleef ons elftal toch redelijk gemakkelijk overeind. Joram kreeg nog een kans in de veertigste minuut, maar hij gleed bij zijn aanvallende actie weg na een sliding van zijn tegenstander. En zo werd de 0-1 ruststand bereikt.

Wouter Achterberg aan de bal.

Als ons elftal er in de tweede helft een tandje bij zou zetten zou DCG definitief opzij kunnen worden geschoven. Dachten we. Het tegendeel gebeurde. Luuk Uitman had de plaats van Wouter Achterberg ingenomen.

Direct vanaf de hervatting kreeg DCG een corner te nemen. Uit de aanval die ontstond werd de bal van dichtbij onhoudbaar in de verre bovenhoek van het doel getikt. En in de derde minuut na rust was het zomaar 2-1 na een schuiver van opzij van het doel.

Waar de doelpunten zo vroeg in de tweede helft vielen, was er voor ons elftal nog alle tijd om de zaken weer recht te zetten. Maar daar kwam weinig van terecht. Ons elftal was op een of andere manier danig van streek. Combinaties liepen niet. Ballen werden in de voeten van de tegenstander gespeeld. Het licht ging bij ons elftal eigenlijk uit toen DCG na een snelle aanval in de twintigste minuut na rust de 3-1 liet aantekenen.
Vriendenschaar probeerde nog wel wat terug te doen, maar de overtuiging was weg. Servanio Martina probeerde met een kopbal nog wat, maar de keeper van DCG onderschepte de bal bijtijds.
Na een corner genomen door Vriendenschaar werd de aanval door DCG overgenomen en in de 35e minuut na rust was het zo maar 4-1.

Vijf minuten later ging de bal op de stip toen Tolunay Sezer de bal bij een door Mark van Ingen onderbroken aanval op zijn hand kreeg. Een te zware straf, maar het was wel 5-1.

Op slag van affluiten scoorde DCG nog 6-1, maar toen was het geloof bij ons elftal allang vervlogen. En DCG kon het waarschijnlijk nog niet geloven met zo'n uitslag van het veld te kunnen stappen.

Al met al was er op de overwinning van DCG niets, maar dan ook niets af te dingen.Voor ons elftal was het 'over en sluiten'. Komende week maar werken aan herstel, want zondag komt het sterke SO Soest bij ons op bezoek.

14.00  VVIJ  -  Elinkwijk  1-2

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Wat de tweede periode betreft, kan die Hooglanderveen bijna niet meer ontgaan. Hooglanderveen heeft 17 punten uit 8 wedstrijden en heeft nog één inhaalwedstrijd tegoed. Elinkwijk heeft ook nog één wedstrijd tegoed en kan nog in punten gelijk komen met Hooglanderveen. Dan moet Elinkwijk wel de laatste wedstrijd winnen en Hooglanderveen de zijne verliezen.

Voor een serie foto's van de wedstrijd, klik hier.

De andere seniorenteams kwamen allemaal in het veld en wel bij de volgende wedstrijden: