54'
80'

Mannen, 1, 2e klasse B

18 februari 2018 14:00

Een niet fit eerste elftal heeft het belangrijke treffen tegen Hooglanderveen met een 4-0 nederlaag moeten bekopen. Van het sprankelende spel afgelopen week tegen Kampong was weinig te bespeuren. Hooglanderveen speelde deze zondag ook niet hoogstaand, maar was toch te sterk voor een onzeker spelend Vriendenschaar.

Er waren nogal wat afzeggingen wegens ziekte: Keeper Denzel Muradin was daardoor niet beschikbaar, evenmin als Nick van der Horst en Luuk Uitman. Dirk-Jan in den Eng was ook al niet fit en zat wissel. Abid el Idrissi zat eveneens op de bank, want na de opgelopen blessure vorige week was hij niet in staat een hele wedstrijd te voetballen. Joshua Cohen zou deze zondag terug van een blessure evenmin spelen, maar werd toch maar toegevoegd aan het elftal, zij het vooreerst als wissel.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling: Lukas Grizell (doel). Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Farid Bouzbib, Rens van Vark, Bauke Bakker, Jaffar Ahmidout, Servanio Martina, Vincent Zuurmond. Wissels: Abid el Idrissi, Joshua Cohen, Dirk-Jan in den Eng, Stan van der Wiel (keeper)

Jaffar Ahmidout in actie.

Hooglanderveen ging vanaf de aftrap meteen in de aanval en ons elftal beperkte zich vooreerst tot verdedigen. Maar de aanvallen van Hooglanderveen waren onnauwkeurig en dus leek er voor ons elftal nog niet zoveel aan de hand. Aanvallend stelde ons elftal er niet zoveel tegenover. Pas na een klein kwartier spelen was er een aanval met enige inhoud, maar de aanval werd onderschept door de keeper van Hooglanderveen.

In de twintigste minuut fabriceerde Hooglanderveen een buitenspeldoelpunt. Een minuut later ontving een speler van Hooglanderveen geel wegens onderuit halen van Sonny van Kranenburg.

Sonny van Kranenburg onderuit gehaald. Het kon de scheidsrechter niet ontgaan zijn.

Weer een minuut later kwam Servanio Martina aan de bal. Het leek tot een schot te komen, maar in plaats daarvan week Servanio naar rechts uit en ging de kans verloren.
In de 25e minuut de eerste corner voor Hooglanderveen en in de 28e minuut de tweede. Bij de laatste corner plukte Lukas de bal uity de lucht.In de 34e minuut was er een plotseling vleugelschot voor Hooglanderveen, maar de bal ging naast het Vriendenschaardoel.

En toen was het ineens 1-0 voor Hooglanderveen uit een penalty. De scheidsrechter floot niet voor buitenspel bij een aanval voor Hooglanderveen. Vervolgens werd een aanvaller van Hooglanderveen in het strafschopgebied vastgehouden. De bal ging op de stip en Lukas was kansloos.

Spelmoment met links Vincent Zuurmond en rechts Farid Bouzbib.

In de 42e minuut kwam Hooglanderveen vrij gemakkelijk op 2-0. Na een ingooi volgde een voorzet. Er werd niet ingegrepen. Een speler van Hooglanderveen kon de bal ontvangen en van dichtbij in het Vriendenschaardoel werken.

Vriendenschaar kwam in de eerste helft weinig aan aanvallen toe. De opbouw van het spel was onnauwkeurig en het tempo was laag. Pas op slag van rust was er een goede kans voor Vriendenschaar om iets terug te doen. Ridvan Tunc loste een fraai afstandsschot, maar de keeper van Hooglanderveen tikte de bal nog niet uit het doel ten koste van een corner. Die leverde niks op.

De rust kwam met een 2-0 voorsprong voor Hooglanderveen.

Wedstrijdbeeld met Abid (nr.15) in de tweede helft ingevallen. Waardoor de speler van Hooglanderveen hier op het kunsgras ligt?

Het was te verwachten dat trainer Harry Buur in de rust ging wisselen. En direct na de rust verschenen Abid el Idrissi en Joshua Cohen in het veld voor Vincent Zuurmond en Jaffar Ahmidout.
En dan de vraag of ons elftal met deze wissels een kentering teweeg zou kunnen brengen.
Even kwam er meer leven in aanvallend opzicht. Bij voorbeeld rond de zevende minuut na rust. Een Vriendenschaaraanval waarbij zowel Abid als Joshua betrokken waren, leidde tot een scrimmage voor het doel van Hooglanderveen. We zullen niet spreken van een niet te missen kans, maar de bal had van dichtbij het doel in gewerkt moeten worden. Het gebeurde niet. Geen aansluitende treffer.

Twee minuten later keek ons elftal tegen een uitzichtloze 3-0 achterstand aan. Een snelle aanval van de kant van Hooglanderveen en we hadden er geen verdedigend antwoord op.

Joshua onderuitgehaald.

Met nog 35 minuten te spelen had ons elftal nog iets aan de achterstand kunnen doen. Maar dit keer ontbrak de overtuigingskracht. Een vrije schop van in de 65e minuut genomen door Abid had mogelijk een beter lot verdiend dan overschieten. En na 75 minuten was er nog een kansje na een ingooi. In dezelfde minuut werd Bauke Bakker gewisseld voor Dirk-Jan in den Eng.

In de tachtigste minuut een wedstrijdmoment die toch wel tekenend was voor de hele wedstrijd. Er werd door ons elftal een aanval opgezet. Halverwege de speelhelft van Hooglanderveen wordt de bal echter verspeeld. Hooglanderveen nam de aanval in de andere richting snel over. Onze verdediging greep niet voldoende in en voor de vierde keer lag de bal achter Lukas in het net.

Servanio kon zich in deze wedstrijd niet onderscheiden zoals tegen Kampong.

In de vijfentachtigster minuut mocht Vriendenschaar nog een vrije schop nemen nadat Martijn Wuite was neergelegd. Joshua nam deze vrije schop, maar ook dit keer ging de bal over het doel van Hooglanderveen.

Ons elftal, vandaag gehavend en ook niet in vorm, ging het veld af met een 4-0 nederlaag. Erg jammer na de inspirerende pot afgelopen zondag tegen Kampong. Kennelijk hoort dat bij het voetbal: hoogte- en dieptepunten wisselen elkaar zo maar af. Komende zondag komt SCH '44 op bezoek. Hopelijk komen we dan weer veel beter uit de startblokken.

14.30  Kampong  -  DCG   3-2

Voor de algemene stand, klik op ranglijst.

Voor nog een aantal foto's, klik hier.

In de strijd om de titel voor de tweede periode staat ons elftal, als we NVC even vergeten,nog met 17 punten uit 7 wedstrijden bovenaan. Maar doordat Hooglanderveen een wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft Hooglanderveen met 13 punten uit 6 wedstrijden betere papieren. Ook SCH'44 en VVIJ kunnen nog op 17 punten uit 7 wedstrijden komen; ze hebben nu 12 punten uit 6 wedstrijden.