Luuk Uitman (schot)
84'

Mannen, 1, 2e klasse B

11 februari 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft overtuigend met 4-1 van Kampong gewonnen. Al in de eerste helft had Kampong op een onoverbrugbare achterstand kunnen worden gezet. Bij de rust was het 'slechts' 2-0. Alleen in het eerste kwartier na rust, dat Kampong op 2-1 kwam, werd het even lastig. Maar ons elftal raakte niet in paniek. Integendeel: aan het einde van de wedstrijd stond een glorieuze 4-1 op het scorebord.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Denzel Muradin (keeper), Lional van Oorschot, Ridvan Tunc, Martijn Wuite, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Rens van Vark, Bauke Bakker, Abid el Idrissi, Servanio Martina en Farid Bouzbib. Wissels waren Stan van der Wiel (keeper), Jaffar Ahmidout, Vincent Zuurmond en Luuk uitman.

In de eerste helft zette ons elftal Kampong van meet af aan onder druk. Al in de derde minuut had ons elftal een prima kans de score te openen. Maar het beslissende tikje vlak voor het doel bleef uit. Maar in de veertiende minuut kwam ons elftal door een prachtig doelpunt van Servanio Martina op 1-0. Servanio pikte de bal op en soleerde vervolgens met zijn lange benen langs een aantal Kampongspelers. Van dichtbij bekroonde hij zijn solo door de keeper te passeren.

Servanio heeft de bal opgepikt en begint aan een rush langs allerlei Kampongspelers...

... om tenslotte de bal zelf in het Kampongdoel te werken: 1-0.

In de twintigste minuut pikte Servanio de bal weer op. Er volgde een schot richting een verlaten doel. Op het laatste moment was er een Kampongbeen om de bal uit het doel te werken. Pas na dit moment kreeg Kampong een paar kansen. Het gevaarlijkst echter deed Vriendenschaar zelf. De bal werd door een van onze spelers verkeerd op de slof genomen. Gedragen door de wind zeilde de bal omhoog richting ons eigen doel. Doordat Kampong ook geen greep op de bal kreeg, ging die net naast.
In de 31e minuut een schuiver van redelijk grote afstand van Abid el Idrissi. Kampong had geen kans meer om wat tegen dit schot te doen, maar de bal ging net aan de linkerkant van het doel naast. Abid blesseerde zich, maar kon toch - tot ver in de tweede helft - nog doorspelen.

De bal zit in dit kopduel klem tussen Abid en zijn tegenstander.

Vriendenschaar kwam in de 35e minuut op 2-0. In eerste instantie dank zij goed doorzetten van Sonny van Kranenburg. Die forceerde een corner. Uit de corner kwam de bal bij Abid, die de score naar 2-0 verhoogde.

In de 42e minuut kon het zo maar 3-0 worden. Nick van der Horst liet van afstand een schot los dat op de lat van Kampong uiteen spatte.

Vrije trap te nemen door Martijn Wuite.  Vriendenschaar zet een aanval in op het Kampongdoel.

Rust 2-0 en Kampong kon zich gelukkig prijzen dat de ruststand al niet hoger was uitgevallen.

Het was te verwachten dat Kampong in de tweed helft zou terugkomen. en dat gebeurde ook. Bij een aanval van Kampong verscheen een aanvaller vrij voor onze keeper Denzel. Maar met een katachtige reflex verwerkte Denzel de bal tot corner. Kampong kreeg in de 55e minuut nog een vrije schop te nemen; de bal ging over ons doel. Vriendenschaar schiep weer een paar aanvallen zonder resultaat. En toen was er ineens een tegenaanval waarbij Kampong de stand tot 2-1 terugbracht (58e minuut).

Het was te verwachten dat Kampong zou gaan doordrukken, maar er was in onze gelederen geen sprake van paniek. Kampong kreeg in de 69e minuut nog een kans uit een vrije schop. Vanaf grote afstand kwam de bal hoog voor ons doel, zeilde ook voorbij Denzel, maar ook langs het doel.

In de 71e minuut liet Nick van der Horst zich vervangen door Luuk Uitman. Drie minuten later ging Rens van Vark door op een bal uit een vrije schop en gedecideerd schoot hij de bal achter de keeper van Kampong 3-1.

Rens van Vark gaat hier de 3-1 scoren.

Servanio kreeg in de 76e minuut nog een prima kans uit een doorloopbal. Maar zijn schot ging net naast. In de 79e minuut ging Abid er toch nog geblesseerd uit en werd hij vervangen door Vincent Zuurmond.Vijf minuten later zette Luuk Uitman goed door, knalde hij de 4-1 binnen en was Kampong definitief verslagen.

Luuk Uitman op weg naar de 4-1 en de genadeklap voor Kampong.

Servanio kreeg in de 84e minuut een publiekswissel. Want hij had voortdurend voor gevaar gezorgd. Zeg maar het liep Kampong dun door de broek als 'Stokkie' er weer met de bal vandoor ging. Jaffar Ahmidout kwam Servanio vervangen.

Er gebeurde  hierna niets opvallend meer. Kampong had zich bij de nederlaag neergelegd en het wachten was eigenlijk op het het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter die de wedstrijd prima had geleid.

Het was een carnavaleske zondag, want koploper NVC speelde gelijk tegen PVC, terwijl SCH en SO Soest ook onderuit gingen. Een uitstekende dag voor ons elftal dat nu met nog drie wedstrijden te gaan een prima uitzicht heeft op de titel van de tweede periode. Ons elftal gaat toch wel verrassend aan de leiding. Het heeft één punt voorsprong op NVC, maar die doet niet mee in de strijd om de tweede periode. Hierna volgt Hooglanderveen op vijf punten achterstand, maar één wedstrijd minder gespeeld. Maar let op: Komende zondag moet ons elftal juist naar Hooglanderveen dat SO Soest een nederlaag bezorgde. Dus het wordt komende zondag vast een heet middagje in Amersfoort..