68'
82'

Mannen, 1, 2e klasse B

4 februari 2018 14:00

Ons eerste elftal heeft een verdiende 2-3 overwinning op Nieuw Utrecht geboekt, maar moest wel daarvoor eerst een 2-0 achterstand ongedaan maken. Gelukkig bleef ons elftal voor een beter resultaat gaan en dat lukte volledig. Ons elftal verstevigde zijn positie op de vijfde plaats.

Een guur dagje ofschoon de zon, vooral in de eerste helft, volop scheen. Maar een koude noordoostenwind maakte het in ieder geval voor de toeschouwers onaangenaam. De wijze waarop ons elftal zich in de loop van de wedstrijd terugvocht, vergoedde veel. Om niet te zeggen, was hartverwarmend.

Ons elftal startte in de volgende opstelling. Doel Denzel Muradin, die de geblesseerde Mark van Ingen verving. Dan Lionel van Oorschot, Rens van Vark, Martijn Wuite, Dirk-Jan in den Eng, Nick van der Horst, Farid Bouzbib, Bauke Bakker, Abid el Idrissi, Servanio Martina en Joram Misbeek.
Wissels waren Ridvan Tunc, Corsin Vogtlander, Sonny van Kranenburg en Stan van de Wiel (keeper).

In de eerste helft wogen beide ploegen redelijk tegen elkaar op, hoewel ons elftal per saldo toch een betere indruk maakte. Desalniettemin keek het bij rust toch tegen een 0-1 achterstand aan.

Joram Misbeek in de eerste helft. In de tweede helft zou hij twee doelpunten scoren.

Vriendenschaar kreeg in de eerste minuut al een corner te nemen, die echter niks opleverde. Ook uit een vrije schop in de zevende minuut kwam niks voort. Een uitval van Utrecht in dezelfde minuut werd wegens buitenspel afgefloten. Een mooie pass van Farid Bouzbib in de elfde minuut op Abid el Idrissi resulteerde in een corner, maar niet meer dan dat.
In de zestiende minuut mocht Nieuw Utrecht een corner nemen. De bal werd rommelig uit onze defensie weggewerkt. Het leverde een schietkans voor Nieuw Utrecht, op waarbij de bal net naast ons doel vloog.
Twee minuten later werd een aanval van Nieuw Utrecht in onze verdediging met de borst gestopt. De scheidsrechter zag er hands in, mogelijk werd hij beinvloed door allerlei geschreeuw van Utrechtste zijde dat de bal met de hand was beroerd. Nieuw Utrecht kreeg een vrije schop toegewezen, ondanks protesten van Vriendenschaarzijde. Een situatie die voor Abid tenslotte een gele kaart opleverde. Uiteindelijk werd de bal net naast ons doel geschoten.

Vriendenschaar ziet de bal net naast gaan bij deze vrije schop van Nieuw Utrecht.

Een vrije schop van Abid in de 22e minuut en een schot van Servanio Martina in dezelfde minuut smoorden in de verdediging van Utrecht.  In de 29e minuut leverde goed doorzetten van Lionel van Oorschot een vrije schop op. Hieruit volgde een voorzet die Abid van dichtbij voor het inkoppen had. Een opgelegde kans, maar de bal ging toch naast. Vijf minuten later scoorde Abid wel, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de 36e minuut een aanvallende actie van Martijn Wuite, maar hij stuitte op de keeper van Nieuw Utrecht. In de 38e minuut schoot Servanio de bal naast en in dezelfde minuut belandde een schot van Abid in de handen van de keeper.

Lionel van Oorschot stond verdedigend, maar ook aanvallend zijn mannetje.

De laatste aanvallen van Vriendenschaar resulteerden wel in een snelle uitbraak van Nieuw Utrecht. De meningen waren verdeeld, de aanval van Nieuw Utrecht zou de bal wel of niet in buitenspelpositie hebben ontvangen. Hoe dan ook de aanval mocht doorgaan en onze keeper Denzel Muradin werd kansloos gelaten: 1-0 voor Nieuw Utrecht.
Aanvallen van Vriendenschaar en Nieuw Utrecht brachten hierna geen verandering in de score, zodat de rust met een 1-0 voorsprong voor Nieuw Utrecht inging.

Nade rust ging ons elftal naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Sonny van Kranenburg was in het veld gekomen voor Dirk-Jan in den Eng. Een mooie kans was er in de 52e minuut toen Joram een pass ontving van Bauke Bakker. Joram passeerde de uitgelopen keeper van Nieuw Utrecht met een bekeken boogbal. Tot ontzetting van alles en iedereen van Vriendenschaar ging de bal toch net naast de verkeerde kant van de paal.

Joram heeft met een bekeken boogbal de keeper van Nieuw Utrecht gepasseerd. De bal belandt echter niet in het doel.

In de 54e minuut kwam ons elftal op een onverwachte 2-0 achterstand na een fout van Rens van Vark die de bal vanuit de verdediging in de voeten speelde van een aanvaller van Utrecht. Die profiteerde van de buitenkans door vervolgens met de bal door onze defensie te lopen en de bal in ons doel te werken.

Het pleit voor ons elftal dat hetniet bij de pakken bleef neerzitten. In de zestigste minuut zette Farid Bouzbib bij een aanval goed door. Een voorzet vanaf de doellijn bereikte Joram Misbeek, die van dichtbij de bal in het doel kon deponeren. Met 2-1 was de aansluitende treffer geboren.

In de 62e minuut liet een geblesseerde Abid zich vervangen door Ridvan Tunc. In de 66e minuut een kans voor Martijn Wuite op de gelijkmaker, maar de kans ging verloren. Twee minuten later ontstond vlak voor het doel van Nieuw Utrecht een scrimmage waaruit Nick van der Horst als winnaar tevoorschijn kwam en Vriendenschaar op 2-2 kwam.

Nick van der Horst (nr.6), hier met Sonny van Kranenburg, had een belangrijk aandeel in de score.

Het was nu eigenlijk wachten op een volgende doelpunt van Vriendenschaar, want Nieuw Utrecht was toch wel van slag. Het bleef echter oppassen geblazen, want in de 79e minuut moest Denzel de bal stijlvol stoppen na een aanval van de Utrechtse ploeg.
In de 82e minuut werd Joram Misbeek matchwinnaar. Van opzij werd de bal laag ingeschoten of voorgezet door Farid. Joram was er als de kippen bij en tikte de bal in het doel van Nieuw Utrecht: 2-3.

Kramp bij Joram in de slotfase van de wedstrijd. Bauke Bakker probeert de kramp te verhelpen. Joram laat zich hierna toch vervangen.

Het was nu zaak om de voorsprong te consolideren. Corsin Vogtlander, in de slotfase in het veld gekomen voor Joram Misbeek (kramp), kreeg een uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien. Een door hem in blessuretijd van dichtbij afgevuurd schot ging tegen de paal. Ook daarna kreeg hij nog een kans om de strijd definitief te beslechten, maar ook die kans ging verloren.

De scheidsrechter liet nog enkele minuten doorspelen en blies vervolgens af. Een tevreden Vriendenschaarteam ging van het veld af. Er was revanche genomen op de 1-3 thuisnederlaag eerder dit seizoen.

14.00   Elinkwijk  -   Kampong  2-2
 14.00  FC Weesp  -  SO Soest  2-2
 14.00  Hooglanderveen   -  DCG  2-0
 14.00  Nieuw Utrecht  -  Vriendenschaar  2-3
 14.00  NVC  -  VVIJ  2-0
 14.00  PVCV  -  PVC  2-3
 14.00  SCH '44  -  FC Abcoude  1-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Voor het bekijken van een serie foto's, klik hier.