52'
56'

Mannen, 1, 2e klasse B

28 januari 2018 14:00

Vriendenschaar heeft, in een door een stormachtige wind beinvloede wedstrijd, verdiend met 4-2 gewonnen van FC Weesp. Maar eenvoudig was de overwinning zeker niet.

Vriendenschaar begon in de volgende opstelling. Doel Mark van Ingen (weer hersteld van griep), Lionel van Oorschot, Rens van Vark, Martijn Wuite, Dirk Jan in den Eng, Bauke Bakker, Farid Bouzbib, Luuk Uitman, Servanio Martina, Abid el Idrissi en Joram Misbeek.

Er stond een harde wind dwars over het veld die goed voetbal eigenlijk onmogelijk maakte. Aanvankelijk leek de wind voor Vriendenschaar niet de spelbreker te zijn. Want ons elftal was in het eerste kwartier dwingend aanwezig. Het leek een kwestie van tijd om Weesp op te rollen. En in de negende minuut werd het 'bewijs' al geleverd, zij het met enige hulp van Weesp zelf. Luuk Uitman joeg achter de bal aan en onder druk werkte een verdediger van Weesp met een boogje de bal over zijn eigen doelman.: 1-0.

Onder druk van Luuk Uitman zal de verdediger van Weesp de bal over zijn eigen doelman lepelen. 1-0 voor Vriendenschaar.

Direct hierna kreeg Weesp een corner te nemen waaruit niks voorkwam.

Weesp had overgens  in de voorhoede een speler rondlopen die na lang blessureleed voor het eerst weer meespeelde en de gangmaker van de ploeg bleek. In de veertiende minuut verprutste hij nog in kansrijke positie de bal, maar twee minuten later schoof hij de bal  met een schuiver onder onze keeper Mark door: 1-1.

Het was meteen ook gedaan met het echte overwicht van ons elftal. Nogmaals de wind was een lelijke spelbreker. De bal was maar moeilijk onder controle te houden. En de genoemde speler van Weesp stichtte herhaaldelijk gevaar.

In de 19e minuut een kans voor Weesp, maar Mark van ingen kon de voorgezette bal wegtikken. Twee minuten later dwong Joram Misbeek een corner af. Het werden er zelfs twee, maar er kwam geen goed schot uit voort.

Hoe sterk de wind was bleek in de 35e minuut toen Vriendenschaar een vrije trap mocht nemen. De bal rolde steeds weg van de voeten van Abid. Uiteindelijk besloten Dirk Jan en Abid tot een kort eentweetje. De bal kwam hierna in het bezit van. Luuk Uitman.  Die loste een keihard schot. De bal ging recht op het doel af en spatte op de vuisten van de Weespkeeper corner.

Een minuut later een kans voor Bauke Bakker, maar de ingeschoten bal ging net naast.

Tot aan de rust kreeg Weesp nog een aanal aardige kansen, maar het ontbrak aan de afwerking.

De rust ging met 1-1 in.

Direct na de rust liep de score ineens hard op. In de 48e minuut scoorde Bauke Bakker 2-1 voor Vriendenschaar na een voorzet op maat van de mee opgelopen Lionel van Oorschot.
Lang profiteerde ons elftal niet van deze voorsprong. Want na een dieptepass van Weesp werkte onze keeper de bal niet goed weg. Hij schoot de bal tegen een speler van Weesp op die vervolgens geen moeite had de gelijkmaker te fabriceren: 2-2.

Het gejuich bij Weesp was nog niet verstomd of het stond in minuut  52 alweer 3-2 voor Vriendenschaar. Bij een goede aanval kwam de bal bij Joram Misbeek. Die schoot de bal van dichtbij tegen de paal. Uit de rebound was het Servanio die de bal in het doel van Weesp werkte.

In de 56e minuut verhoogde ons elftal de score naar 4-2. Dirk-Jan in den Eng zorgde voor een doorloopbal die door Abid el Idrissi opgepikt werd en vervolgens in het doel van Weesp werd geschoten.

Luuk Uitman in actie.

Vriendenschaar deed alle moeite om verder uit te lopen en Weesp probeerde uiteraard de aansluiting weer te vinden. De beste kansen waren evenwel voor Vriendenschaar. Abid schoot naast in de 61e minuut na op maat bediend te zijn door Lionel. Een pass van Luuk Uitman op Joram Misbeek in de 65e minuut werd door laatstgenoemde over geschoten.In de 73e minuut een scrimmage voor het doel van Vriendenschaar, waarbij de bal maar moeizaam werd weggewerkt en uiteindelijk in handen kwam van Mark.

Inmiddels had Farid Bouzbib het veld verlaten en kwam in de 70e minuut A-junior Dylan Staal voor hem in de plaats. Het was zijn debuut in het eerste elftal. Vijf minuten later ging Bauke Bakker het veld af . Hij werd gewisseld voor Jaffar Ahmidout. Deze kreeg in de slotfase een paar kansen, maar zonder resultaat. Tenslotte kwam Karim Bouzbib in de 82e minuut in het veld om Abid el Idrissi af te lossen.

De wind bleef een vervelende rol spelen waardoor de bal maar moeilijk voor beide ploegen onder controle te houden viel. Weesp ging na de 4-2 nog wel voor een beter resultaat, maar al met al hield ons elftal de controle over de wedstrijd.

De scheidsrechter trok na de officiele speeltijd nog een drietal minuten bij, maar toen was de wedstrijd al 'gespeeld'.

14.00   Vriendenschaar  -   FC Weesp  4-2
 14.00  FC Abcoude  -  PVC  4-0