Assist: Bauke Bakker
58'

Mannen, 1, 2e klasse B

17 december 2017 14:00

In een zeer aantrekkelijke en enerverende wedstrijd, die van Vriendenschaarzijde een tijdlang heroische trekjes kreeg, heeft ons elftal uiteindelijk met 5-3 klop gekregen van koploper NVC. De overwinning van NVC was per saldo wel verdiend te noemen, maar tegelijkertijd stellen we vast dat ons elftal onverdiend heeft verloren.

De supporters van beide verenigingen hebben een thriller gezien met een waanzinnig scoreverloop. Ons elftal begon zeker gehandicapt aan deze wedstrijd tegen koploper NVC. Stan van der Wiel moest de geschorste Mark van Ingen vervangen. Omdat Sonny van Kranenburg wegens werkzaamheden niet aanwezig was en ook Dirk-Jan in den Eng wegens vakantie moest ontbreken, verhuisde Lionel van Oorschot achterin naar links en nam Mitchel van Dalen de rechter positie in.
Martijn Wuite en Nick van der Horst waren wel aanwezig. Bauke Bakker en Servanio Martina stonden in de basis en Luuk Uitman debuteerde. Abid el Idrissi ontbrak wegens een neusoperatie en Jaffer Ahmidout nam zijn plaats in. Naast hem was Joram Misbeek opgesteld. Op de bank zaten Joshua Cohen en Farid Bouzbib, alsmede Vincent Zuurmond en Robby Brugman als reservekeeper.

Het had niet raar gelopen als Vriendenschaar binnen vijf minuten al op 0-2 had gestaan. Maar twee dikke kansen gingen verloren.
Vervolgens drukte NVC ons elftal met de neus op de feiten. Want achterin klopte het bij ons, mogelijk vanwege onwennigheid, niet helemaal. Na tien minuten spelen kwam NVC op 1-0 uit een snelle aanval. Stan verliet zijn doel om de bal te onderscheppen, zag de bal langs hem heen gaan. Vervolgens werd de bal in het doel getikt zonder dat onze verdediging nog iets kon repareren.
De aanvallen van NVC golfden nu op het Vriendenschaardoel. Stan pareerde rond de 15e minuut tot twee keer toe een ingeschoten bal. Bij een fraai achterwaarts ingeschoten bal was Stan kansloos, maar de bal kwam tegen de onderkant van de paal.
In de 20e minuut was het weer raak voor NVC. Op randje buitenspel scoorde de ploeg uit Naarden opnieuw 2-0. Vijf minuten later weer een razendsnelle uitval van NVC en van dichtbij werd de 3-0 ingeschoten.

Een debacle voor ons elftal dreigde. Maar vanaf de aftrap was er een aanval van Vriendenschaar en was het Jaffer Ahmidout die op aangeven van Servanio Martina 3-1 scoorde. Vriendenschaar richtte zich na deze treffer helemaal op. NVC kreeg ineens een vechtlustig Vriendenschaar tegenover zich en had even geen antwoord op de acties van ons elftal. In de 37e minuut was Joram Misbeek kansrijk. Hij stevende op het NVC-doel af, maar hij werd op het laatste moment door  een NVC-verdediger van de bal af gelopen. Maar in de 43e minuut was Joram degene die de achterstand tot 3-2 terugbracht op aangeven van Servanio.

De spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. En het werd nog fraaier toen Servanio in de 43e minuut de 3-3 scoorde. De scheidsrechter wees eerst naar het midden, maar veranderde plotseling van mening: buitenspel. Deed hij dat onder invloed van de grensrechter van NVC die voor de rust een seincursus leek te hebben gevolgd? In ieder geval werd een naar onze mening glaszuiver doelpunt afgekeurd.

De vrije trap die NVC  vervolgens ineens mocht nemen, leidde tot een aanval waarbij de bal uiteindelijk tegen de paal van het Vriendenschaardoel eindigde.
In de 44e minuut werd Joram Misbeek zeer hardhandig tegen de grond gewerkt. Uit de vrije schop wist Jaffer Ahmidout helaas niet te scoren. Op slag van rust een nieuwe vrije schop voor Vriendenschaar. Nick van der Horst nam hem. De bal kwam in het bezit van Joram, maar die wist evenmin te scoren.

De rust ging met 3-2 voor NVC in. De spelers van Vriendenschaar voelden dat de gelijkmaker hun was ontnomen en waren vastbesloten dit na de rust recht te zetten.

Dit bleek ook na de herstart. Vriendenschaar zette NVC onmiddellijk onder druk. In de vierde en achtste minuut na rust waren er al meteen kansen voor Vriendenschaar uit corners. In de elfde minuut stoomde Bauke Bakker met de bal op en lanceerde Joram Misbeek, die vrij voor de keeper van NVC gekomen, niet faalde 3-3.

Het onbevangen spel van ons elftal stokte daarna plotseling waardoor NVC het inittiatief kon overnemen. In de twintigste minuut na rust verrichtte Stan een belangrijke safe en vervolgens onderbrak hij een volgende aanval van NVC. Maar bij de derde NVC-aanval op rij was Stan machteloos en was het ineens weer 4-3 voor NVC.

Ons elftal liet zich vooralsnog niet kisten. In de 26e minuut na rust werd Bauke Bakker gewisseld voor Joshua Cohen. Die kreeg meteen twee kansen, maar hij liep zich vast. In de 30e minuut na rust kwam Farid Bouzbi in het veld voor Joram Misbeek. Vriendenschaar ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar ineens was de 'drive' weg toen Mitchel van Dalen in de 33e minuut na rust de bal ongelukkig wegschoot, waarna de bal in het eigen doel verdween: 5-3 voor NVC.

Ons elftal bleef hierna werken voor een beter resultaat. Er kwamen kansen, maar de scherpte was er vanaf. Ook NVC ondernam nog diverse aanvallen, maar de bal ging steeds over of naast.
De scheidsrechter liet nog tien minuten doorspelen na het verstrijken van de officiele speeltijd, maar in de stand kwam geen verandering meer.

NVC stapte als overwinnaar van het veld en behield zijn ongeslagen status. Ook ons elftal kon met opgeheven hoofd van het veld af vanwege het goede spel en de geleverde strijd. De punten bleven helaas in Naarden achter.