Bauke Bakker (intikker)
62'

Mannen, 1, 2e klasse B

26 november 2017 14:00

Vriendenschaar heeft zeer verdiend met 1-0 van FC Abcoude gewonnen. Maar bij wijs van spreken had achter de 1 van Vriendenschaar nog wel een 0 bijgeplaatst kunnen worden. Zo veel kansen kreeg ons elftal en werden er gemist. Uiteindelijk moest Mark van Ingen aan het einde van de wedstrijd nog met een paar knappe reflexen de overwinning veilig stellen.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Sonny van Kranenburg, Nick van der Horst, Martijn Wuite, Bauke Bakker, Servanio Martina, Joshua Cohen en Abid el Idrissi. Wissels: Denzel Muradin (keeper), Mike van Kraaij, Joram Misbeek, Mick Helmond en Vincent Zuurmond.

Dat het bij de rust nog 0-0 stond, mocht een wonder heten. Want na pakweg een kwartier begon Vriendenschaar een groot overwicht op te bouwen. De ene aanval na de andere golfde op het doel van Abcoude. Maar geen enkele aanval leidde tot een doeltreffende afronding. En de keeper van Abcoude had het uiteindelijk niet eens zwaar. Hij zag de door Vriendenschaar ingeschoten ballen meestal over en naast vliegen.

Een heel goede kans was er in de 16e minuut voor Servanio Martina. Zijn eerste schot werd door de keeper van Abcoude gestopt, maar de bal ging weer het veld in, waarna Servanio voor de tweede keer kon aanleggen. Bal ging nu over. Twee minuten later een schot van Joshua, ook weer over. Even meer rust bij het schieten en de bal gaat erin. In de 22e minuut een aanval via Joshua en Servanio. De bal ging net voorlangs het Abcoudedoel. In de 24e minuut ging een schot van Abid over. In de 26e minuut ging Servanio in het strafschopgebied neer. De scheidsrechter liet doorspelen. De bal ging voorlangs het Abcoudedoel naast.
Het overwicht van Vriendenschaar ebde in de laatste tien minuten wat weg.

En had Abcoude dan geen kansen? Heel af en toe. Bij stilstaande momenten trokken enkele zeer lange spelers van Abcoude mee naar voren. Maar het zou tegen alle verhoudingen in zijn geweest als Abcoude uit de verkregen kansen had gescoord.

Vijf minuten voor de rust raakte Sonny van Kranenburg naar een harde charge geblesseerd en moest hij zich laten vervangen door Joram Misbeek.

Rust 0-0.

De tweede helft was min of meer een kopie van de eerste helft. Acties van Servanio en Joram gingen de mist in. In de 59e minuut moest Mark van Ingen reddend optreden bij een incidentele aanval van Abcoude.

Eindelijk dan de voorsprong van Vriendenschaar in de 62e minuut. Een voorzet van Abid kwam bij Joshua,die de bal van dichtbij inkopte. Maar de keeper van Abcoude redde. De bal kwam echter in het bezit van Bauke Bakker, die van nog dichterbij de 1-0 de in het doel kon werkten.

In de 64e minuut een aanval van Vriendenschaar die corner ging. Daar kwam niks uit voort. Abcoude kon echter opgerold worden. Zeker in de 65e minuut. Joshua werd bij een doorbraak in het strafschopgebied neergelegd. Strafschop. Abid nam die. Maar de bal ging teveel door het midden, waardoor de Abcoudekeeper de bal kon stoppen. De terugspringende bal kwam bij Joshua, maar die schoot de bal wild over, in plaats van wat kalmer te reageren.

Weer diverse aanvallen van Vriendenschaar. Maar het beslissende schot bleef achterwege. In de 74e minuut redde de keeper van Abcoude echter uitstekend.

In de 84e minuut dan een incidentele actie van Abcoude. De bal werd echter te zacht ingekopt, waardoor Mark de bal kon vangen. Direct daarop een doorbraak van Joram, maar hij hield de bal niet onder controle. Twee minuten later een actie waarbij Joshua een niet te missen kans aan Abid bood. Maar Abid schoot naast, hetgeen moeilijker leek dan de bal in het doel te leggen.

In de laatste vijf minuten speelde Abcoude va banque. In de 88e minuut een corner voor Abcoude, maar Mark van Ingen kon de bal wegstompen. Dan nog een aanval van Abcoude aan het einde van de officiele speeltijd. Een knappe reflex van Mark die de gelijkmaker van Abcoude voorkwam.

De goed leidende scheidsrechter liet nog een paar minuten nog doorspelen en besloot daarna af te fluiten. Gele kaarten hield hij op zak.

Vriendenschaar won dus met 1-0, voetbalde eigenlijk prima, maar verzuimde het overgrote merendeel van de kansen te benutten. Gelukkig ging er toch eentje in.

14.00   Vriendenschaar  -  FC Abcoude   1-0
 14.00  DCG  -  VVIJ  1-4
 14.00  Elinkwijk  -  NVC  0-0
 14.00  Hooglanderveen  -  SCH '44   1-2
 14.00  SV Nieuw Utrecht   -  FC Weesp  4-3
 14.00  SO Soest  -  PVC1-0  5-0
 14.30  Kampong  -   PVCV  5-0

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.