72'
78'

Mannen, 1, 2e klasse B

19 november 2017 14:00

Ondanks een riante 0-3 voorsprong heeft Vriendenschaar nog moeten knokken voor de overwinning. Die kwam er. Het werd, toch wel verdiend, 2-3 in IJsselstein. Gelukkig weer gewonnen!

Vriendenschaar speelde met de volgende opsteling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Sonny van Kranenburg, Bauke Bakker, Nick van der Horst, Martijn Wuite, Servanio Martina, Abid el Idrissi en Joshua Cohen. Wissels: Joram Misbeek, Abdil Ahabbad, Wouter Achterberg en Stan van der Wiel (keeper).

Op het prachtige, vernieuwde kunstgrasveld begonnen beide ploegen net zo fel aan de wedstrijd als de korte bui die bij het begin losbarstte. Een vrij strakke wind stond daarbij dwars op het veld.

Ons elftal kreeg in de zesde minuut de eerste, grote kans om op voorsprong te komen. Joshua Cohen schoot de bal echter tegen de onderkant van de rechterpaal. VVIJ probeerde terug te slaan met in de achtste minuut een corner, waarbij de bal over het Vriendenschaardoel ging. Vier minuten later schoot VVIJ de bal naast.

In de zeventiende minuut een bal van Abid el Idrissi op Joshua, die op het doel afstevende maar werd neergelegd. Niets aan de hand volgens de scheidsrechter en Joshua kreeg een vermaning wegens protesteren. In de vijfentwintigste minuut een corner voor VVIJ, waarbij de bal hoog over ons doel werd geschoten.

Een prachtige regenboog over het hele VVIJ-veld, gevolgd door een tweede heftige bui, luidde een sterke fase van Vriendenschaar in, waarbij VVIJ al door de knieen leek te gaan. In de 29e minuut was Abid aan de bal. Hij maakte echter een vallende beweging, maar de bal kwam nog  in het bezit van Bauke Bakker. en die schoot de bal gericht binnen: 0-1. Vijf minuten later ging Lionel er langs de lijn met de bal vandoor. Vlakbij de doellijn van VVIJ leverder hij vervolgens een voorzet op maat af. Joshua kopte al vallend van dichtbij raak: 0-2.

In de 42e minuut was er de kans op 0-3, maar Joshua kreeg de bal niet goed op zijn schoen. Het schot op doel mislukte. Een minuut later werd een aanval van VVIJ onderbroken door Sonny van Kranenburg, ten koste van een gele kaart.

Rust 0-2.

VVIJ bleek na de spelhervatting zich niet te hebben neergelegd bij een nederlaag. Al in de 46e minuut een dubbele aanval van VVIJ, waarbij Mark van Ingen in tweede instantie reddend moest optreden.
Vooral de linkervleugel van VVIJ zou zich gaan roeren en was moeilijk te stuiten. In de 49e minuut een grote kans voor VVIJ, maar de VVIJ-aanval schoot de bal in het zijnet.
Vriendenschaar kreeg in de 50e minuut een kans, maar uit een corner werd de bal naast gekopt.
Dan een bijna fataal moment voor Vriendenschaar in de 51e minuut. Nick van der Horst bracht zijn tegenstander in het strafschopgebied ten val. Penalty. Mark van Ingen dook de bal echter uit het doel. Uit de rebound kreeg VVIJ nog  de kans om alsnog te scoren, maar via Mark ging het schot van dichtbij naast. Vriendenschaar ontsnapte.

Penalty gestopt.

In de 55e minuut ging Bauke Bakker neer. Eerst was er een niet goed uitgevoerde actie van hemzelf, maar vervolgens kreeg hij een tik van een VVIJ'er en stortte Bauke alsnog ter aarde. Bauke kon na blessurebehandeling verder spelen.

In de zestigste minuut leek Vriendenschaar min of meer op rozen te komen. Bij een aanval van onze ploeg kwam de bal in het bezit van Sonny van Kranenburg. Die zette de bal perfect voor en Servanio Martina kon de bal van dichtbij inkoppen:0-3.

In de 67e minuut was er de kans om VVIJ op een 0-4 achterstand te zetten. Een schot van Lionel van Oorschot werd tot corner verwerkt. Daaropvolgend waren er schoten van Abid en Servanio die in de verdediging van VVIJ smoorden.
Een schot van Nick van der Horst in de 70e minuut leverde nog een corner op, maar daar kwam niks uit voort. Twee minuten later was het ineens 1-3 na een corner van VVIJ. De nummer 6 van VVIJ schoof de bal van dichtbij in het Vriendenschaardoel.

Oei 1-3!

Nadat Sonny van Kranenburg in minuut 73 was neergelegd en weer opgekrabbeld, werd Joshua naar de kant gehaald en kwam Joram Misbeek voor hem in het veld. En toen sloeg nummer 6 van VVIJ weer toe. De bal werd ingeschoten, niet eens zo erg hard. Maar Mark van Ingen stond op zijn verkeerde been en daardoor moest hij toezien dat de bal weer in het doel verdween: 2-3.

VVIJ rook bloed en was in de 81e minuut dichtbij de gelijkmaker. Met veel pijn en moeite slaagde onze defensie de bal weg te werken en uit het doelgebied te schieten. In een nerveuze slofase ontving Abid geel na een harde charge. Er waren daarna nog enkele VVIJ-aanvallen die doelrijp waren. In de 90e minuut ontsnapte Vriendenschaar opnieuw na een door VVIJ genomen corner.

De scheidsrechter liet nog een paar minuten doorspelen en floot toen af voor een gelukkig Vriendenschaar. Eindelijk weer eens drie punten. VVIJ werd door de thuisnederlaag vaster op de laatste plaats gedrukt.

14.00  VVIJ  -   Vriendenschaar  2-3

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.

Ons elftal staat nu op op doelsaldo op de zevende plaats, net in het linkerrijtje.

Vooor meer foto's klik hier.

Door een 2-0 zege op FC Weesp is NVC zonder puntverlies overtuigend kampioen van de eerste periode geworden.