62'
86'

Mannen, 1, 2e klasse B

5 november 2017 14:00

Een in de gehele tweede helft met tien man spelend Vriendenschaar heeft met 2-2 gelijk gespeeld tegen DCG uit Amsterdam. Ons elftal heeft in de tweede helft ondanks de man minder gestreden voor een beter resultaat, maar dat zat er net niet in. Ons elftal kan moreel winnaar worden genoemd, alleen koop je daar voor de ranglijst niet zoveel voor.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling: Mark van Ingen (keeper), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Rens van Vark, Dirk-Jan in den Eng, Martijn Wuite, Nick van der Horst, Bauke Bakker, Mike van Kraaij, Joshua Cohen en Joram Misbeek. Wissels waren Robby Brugman (keeperr), Sonny van Kranenburg, Servanio Martina  en Mitchel van Dalen.

Na vijf minuten aftasten, kwam er wat tekening in de wedstrijd, waarbij ons elftal de meest aanvallende ploeg bleek. De aanval van DCG had weinig in te brengen bij onze defensie.

Ons elftal was dan weliswaar meer in de aanval, maar het ontbrak echter te vaak aan nauwkeurigheid in combinatie of afwerking.

In de zesde minuut wel een kans voor DCG, toen Mark van Ingen de bal niet goed onder controle kreeg. De plotselinge kans was echter niet besteed aan de aanvaller van DCG.
Een schot van Lionel van Oorschot ging vervolgens in de zevende minuut over het DCG-doel. In de achtste minuut een aanval waarbij achtereenvolgens Joshua en Martijn de kans hadden om de score te openen, maar de bal smoorde in de defensie van DCG.

Een tijdje gebeurde er weinig. Dan in de twintigste minuut een vrije schop voor Vriendenschaar aan de rand van het strafschopgebied. De voor het doel gebrachte bal werd echter gemakkelijk door de keeper van DCG gegrepen. In de 24e minuut twee corners achter elkaar voor Vriendenschaar, maar die leverden niks op. In de 30e minuut kreeg DCG een vrije trap te nemen, maar de bal smoorde in de muur van Vriendenschaar. Een corner van DCG in de 34e minuut werd slecht genomen en leverde evenmin wat op.

Dan in de 41e minuut een dramatisch moment voor Vriendenschaar. Een hoog gespeelde bal kwam voor het doel. Op de doellijn staande hield Bauke de Bakker de bal tegen, daarbij zijn vuisten voor zijn hoofd houdend. De scheidsrechter beoordeelde het als het opzettelijk uit het doel slaan van de bal. De bal ging op de stip en Bauke kreeg rood. Ondanks alle afleidende bewegingen van Mark van Ingen  op de doellijn werd  de strafschop door DCG benut (0-1). Een domper, want het was  tegen de spelverhouding in. De 0-1 werd ook de ruststand.

DCG scoort uit een penalty.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Vriendenschaar kwam op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts van Joram Misbeek werd direct op de pantoffel genomen door Martijn Wuite. De bal ging onhoudbaar het DCG-doel in (1-1).

Ons elftal geloofde in een beter resultaat. Het spelpeil ging omhoog en dat  ging bovendien gepaard met de nodige inzet en enthousiasme. In de 58e minuut had de 2-1 gescoord kunnen worden. Lionel was met de bal opgerukt. Hij kon zelf schieten of de bal afgeven op de beter voor het doel staande Joshua. Helaas was de pass niet nauwkeurig. Een DCG-been zorgde ervoor dat de bal niet  bij Joshua kwam.

In de 62e minuut een aanval van DCG die er op het eerste gezicht niet zo gevaarlijk uitzag. Maar er was enige aarzeling in onze defensie en een DCG-aanvaller  schoof de bal vervolgens in het Vriendenschaardoel.
Deze tegenvaller was wel het sein voor trainer Harry Buur om Nick van der Horst uit het elftal te halen en Servanio Martina als extra aanvaller in te brengen. Achteraf een gouden wissel.

Maar eerst moest Mark van Ingen in de 66e minuut nog een reddende handeling verrichten. De bal kwam van Mark nog in het bezit van een DCG-speler, maar die schoot de bal vervolgens over. Een minuut later een aanval van Vriendenschaar over rechts, maar de bal ging net voorlangs de linker paal uit. In de 70e minuut een aanval van DCG waarbij de bal naast werd geschoten.

In de 80e minuut werd Dirk-Jan in den Eng vervangen door Sonny van Kranenburg. Een minuut later had DCG de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Maar van dichtbij schoot de DCG-aanvaller hopeloos naast.  In de 85e minuut nog een aanval van DCG maar de bal ging over het Vriendenschaardoel.

En dan in de 86e minuut hèt moment voor Servanio. Bij een aanval van Vriendenschaar kwam de bal in het bezit van Servanio. Een DCG-speler wilde hem nog vasthouden, maar Servanio bleef aan de bal en schoof hem resoluut in het DCG-doel.  Gezien de inzet van ons elftal in de tweede helft een dik verdiende gelijkmaker.

Wat zou het mooi zijn geweest als ons elftal nog de winst had kunnen pakken. Maar een keihard schot, weer van Servanio, ging aan het einde van de officiele speeltijd rakelings over het DCG-doel.

Met 2-2 kwam een einde aan een zeker in de tweede helft spannende wedstrijd, waarbij overigens nogal wat gele kaarten te noteren vielen.

14.30  Kampong  -  SO Soest  4-1

Aan de top is NVC de nog enig ongeslagen ploeg na de 3-1 winst op SCH '44. En Kampong verraste SO-Soest met een 4-1 zege.

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.