58'
85'

Mannen, 1, 2e klasse B

29 oktober 2017 14:00

Ons elftal heeft een niet aan duidelijkheid over te laten 4-0 nederlaag geleden tegen koploper SO Soest. Op de overwinning van Soest was weinig aan te merken. De doelpunten van Soest vielen wel op voor de ploeg gunstige momenten. In de eerste helft ging ons elftal pas voetballen toen het tegen een 1-0 en bijna 2-0 achterstand was opgelopen.

Ons elftal begon in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Rivan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Rens van Vark, Farid Bouzbib, Nick van der Hosrt, Bauke Bakker, Mike van Kraaij, Joram Misbeek en Joshua Cohen.
Wissels waren:Abid el Idrissi, Martijn Wuite, Wouter Achterberg en Stan van der Wiel (keeper).

SO Soest ging vanaf de aftrap meteen in de aanval en drukte ons elftal op eigen helft meteen terug. De indruk werd al snel gewekt dat ons elftal nogal timide was bij de aanvalsgolven van SO Soest, waarbij vooral de aanval van Soest over links ons elftal de nodige hoofdbrekens bezorgde. Na een minuut of acht kreeg onze defensie dire corners van Soest achter elkaar te verwerken. Vooral na de tweede corner was er voor ons doel sprake van een hachelijke situatie. Je zag het doelpunt van Soest als het ware geboren worden. In de twaalfde minuut was het zover. Een aanval over links, een schuiver en het stond 1-0.
Drie minuten later kreeg ons elftal twee corners achter elkaar te nemen. Maar na de tweede corner werd de bal hoog over het doel van Soest geschoten.

In de achttiende minuut leek ons elftal al tegen een 2-0 achterstand te moeten aankijken. Na weer een aanval over de linkerflank lag de bal opnieuw in het Vriendenschaardoel. Maar nu had de scheidsrechter buitenspel geconstateerd, zodat het feest voor Soest over ging.

Pas vanaf dat moment kroop ons elftal uit de schulp en kwam Soest onder druk te staan. De overtuiging was er dat ons elftal de stand gelijk zou gaan trekken. Al direct na het afgekeurde doelpunt van Soest was er een aanval te zien waarbij Joram Misbeek de bal tot corner verwerkt zag.

Een van de weinig echt gevaarlijke momenten voor het doel van Soest. Na goed doorzetten zie Joram de bal echter corner gaan.

Uit de genomen corner kwam opnieuw een corner voort, maar de bal vloog hierna net naast het doel van Soest. Ook in de dertigste minuut een corner voor Vriendenschaar na een goede aanval. Ook dit keer ging de bal na de corner naast. En het was niet anders na een door Nick van der Horst in de 33e minuut genomen vrije schop. SO Soest deed iets terug, maar na een gevaarlijke aanval, weer over links, greep Mark van Ingen goed in.

Joram Misbeek en Mike van Kraaij kregen hierna kansen, maar het ontbrak aan de goede afwerking. Een schot van Joram ging in de 41e minuut over het doel van Soest.
Soest liet in de 44e minuut zien hoe het wel moest. Weer een aanval over links, vervolgens een lage voorzet en de bal teisterde opnieuw het doelnet van Vriendenschaar: 2-0.
Met deze 2-0 stand gingen beide elftallen rusten.

Het was begrijpelijk dat trainer Harry Buur Abid el Idrissi meteen in de tweede helft liet opdraven voor Bauke Bakker om het spel te laten kantelen. Abid die om disciplinaire redenen niet in de basis was begonnen, moest dus voor gevaar gaan zorgen.

Van het streven om de aansluitende treffer te zorgen kwam echter weinig terecht. Want in de 58e minuut nam Soest een afgebroken Vriendenschaaraanval over. De aanval ging weer over links en na een pass naar binnen werd Mark voor de derde keer gepasseerd: 3-0.

Een achterstand die niet meer goed leek te maken.  Een nieuw probleem diende zich voor ons elftal aan toen Abid met een tweede gele kaart = rood door de scheidsrechter van het veld werd gezonden wegens commentaar op scheidsrechterlijke beslissingen. Een beslissing van de goed leidende scheidsrechter waar weinig op aan te merken was, want Abid was al eerder vermaand wegens commentaar.

Vriendenschaar dus met tien man verder en aankijkend tegen een toch wel hopeloze achterstand.In de 73e minuut kwam Wouter Achterberg in het veld voor Joram.  Een speler van Soest kreeg nog geel wegens te hard spel (minuut 74).Nick kegelde  de bal nog eens naast het doel van Soest (minuut 82). En toen kreeg ons elftal de deksel definitief op de neus toen Soest een aanval nog eens met een doelpunt bekroonde (4-0 in de 85e minuut).

Vriendenschaar leed een 4-0 nederlaag waarop nauwelijks iets af te dingen viel. In passing, balaanname en doelgerichtheid had Soest laten zien waarom ze vooralsnog de baas is in deze tweede klasse. Ons elftal past vooreerst enige bescheidenheid. Ons elftal moet maar in de twee aankomende thuiswedstrijden tegen DCG en Nieuw Utrecht laten zien dat het vooralsnog de beste van de rest kan zijn. Aan Soest en ook aan het eveneens ongeslagen NVC valt voor dit moment even niet te tippen. Het tot deze zondag ook ongeslagen SCH '44 vergaloppeerde zich vandaag wel door met 1-3 van Elinkwijk te verliezen.