59'
... (vrije trap)

Mannen, 1, 2e klasse B

22 oktober 2017 14:00

Na een teleurstellende wedstrijd heeft ons elftal met 0-1 in het zand gebeten tegen PVC. Na de overtuigende winstpartijen tegen Hooglanderveen en Kampong was ons elftal dit keer zichzelf niet.

Vol goede moed komen de gladiatoren het veld op.

PVC nam vanaf de aftrap vol gas het initiatief, mogelijk in de hoop een snel doelpunt te kunnen forceren. Ons elftal had best last van het spel van PVC. Ons elftal liet zich min of meer meeslepen in de speltrant van de Utrechters.
In de achtste minuut moest Mark van Ingen een lastige klus klaren door de ingeschoten
bal vallend te stoppen. Een minuut later had Vriendenschaar  een goede kans toen een niet al te hard schot van Abid richting doel ging dat door de keeper was verlaten. De bal ging echter net naast.Weer een minuut later moest Martijn Wuite opgelapt worden wegens een blessure.

Tekenend voor de hele wedstrijd: Abid wordt door drie tegenstanders in de tang genomen.

In de vijftiende minuut had Joram Misbeek een goede schietkans. Maar hij verkoos de bal af te spelen. Een PVC-been verhinderde de opzet.
In de 23e minuut een aanval via Sonny van Kranenburg. De bal bereikte Abid die vervolgens net over schoot.
Daarna was het een tobberig spel waarbij aan Vriendenschaarzijde de combinaties niet liepen en eventuele kansen daardoor voortijdig verloren gingen.

Van Sonny van Kranenburg ging in de eerste helft veel dreiging uit.

Vlak voor de tegenvallende eerste helft kreeg ons elftal twee keer de kans om uit een indirecte vrije schop te scoren. De eerste vrije schop moest worden overgenomen wegens vroegtijd inlopen van de zijde van PVC. De tweede keer schoot Abid over.
Direct daarna floot de scheidsrechter voor de rust.

De opnieuw genomen indirecte vrije schop had niet het gewenste resultaat.

De hoop dat de tweede helft voor ons elftal de ommekeer zou brengen, werd niet bewaarheid. PVC voelde dat er wat te halen viel tegen dit Vriendenschaar. In de 54e minuut moest Lionel van Oorschot aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart. De door PVC genomen vrije schop leverde niks op. In de 58e minuut weer een vrije schop voor PVC aan de rand van het doelgebied. De ingeschoten bal ging naast, maar werd door een PVC-aanvaller opgepikt. Zijn schot ging voorlangs ons doel. Een minuut later nog een vrije schop voor PVC. Driemaal is scheepsrecht en de bal ging, van richting veranderd door onze defensie, nu wel onhoudbaar ons doel in.

Bij de derde vrije trap van PVC in korte tijd werd het muurtje van Vriendenschaar geslecht. Hier overigens nog niet.

Ons elftal ging met de moed der wanhoop op zoek naar naar de gelijkmaker. Maar er lukte niks. Nauwelijks een goede combinatie. Ook de wissels brachten geen soelaas. Rens van Vark voor Martijn Wuite, Joshua Cohen, hersteld van een blessure, viel in voor Mike van Kraay. En in de 75e minuut kwam Wouter Achterberg in het veld voor Lionel van Oorschot. Wouter stond aan de basis van een goede aanval, maar de afwerking was weer niks. Abid schoot hoog over.

Diverse situaties als deze waren tekenend in de tweede helft. Veel gedrang voor het PVC-doel, maar geen resultaat.

In de 88e minuut moest Mark van Ingen een goede redding verrichten om de 0-2 te voorkomen.
Het was nu de moed der wanhoop versus de tijd. Maar ook de laatste Vriendenschaaraanvallen pasten in het beeld van de hele wedstrijd.
PVC was al met al de terechte winnaar in van Vriendenschaarzijde ondermaatse partij.

We staan na het verlies tegen PVC weer met beide benen op de grond. Volgende week moeten we ons zien te herstellen tegen het nog ongeslagen SO Soest.  Tussendoor is er dinsdag nog de bekerwedstrijd tegen Veenendaal in Veenendaal.

14.00   Vriendenschaar  -  PVC  0-1
 14.00  Elinkwijk  -  PVCV  2-3
 14.00  FC Weesp  -  SCH '44  0-4
 14.00  Hooglanderveen   -  NVC  0-1
 14.00  Nieuw Utrecht  -  DCG  2-2
 14.00  SO Soest  -  VVIJ  2-0
 14.00  Kampong  -  FC Abcoude   7-3

Voor de actuele stand, klik op ranglijst.