Kampong 1 (zon)

0 - 3

Mannen, 1, 2e klasse B

15 oktober 2017 14:30

Ons eerste elftal heeft een prachtige 0-3 zege op het nog ongeslagen Kampong geboekt.
Zeker in de eerste helft had Kampong, mogelijk tot eigen verbazing, niks in te brengen tegen ons elftal. Maar ook in de tweede helft was ons elftal de baas over Kampong.

Ons eerste elftal begon in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Roscoe Josefzoon, Dirk-Jan in den Eng, Bauke Bakker, Farid Bouzbib, Martijn Wuite, Mike van Kraaij, Abid el Idrissi en Servanio Martino. Wissels: Sonny van Kranenburg, Joram Misberek, Rens van Vark en Stan van de Wiel.

De wedstrijd was net aan drie minuten oud, toen Vriendenschaar een vrije trap mocht nemen op de helft van Kampong. Martijn Wuite nam deze. De indraaiende bal bereikte Servanio, die niet aarzelde en de bal van dichtbij raak inschoot (0-1).

Zo'n vroege voorsprong zegt natuurlijk lang niet alles. De tegenstander heeft nog heel veel tijd om de stand recht te trekken. Maar in de eerste helft werd aan Kampong geen enkele goede kans gegund. De wedstrijd speelde zich ook vooral af op de helft van Kampong. Onze keeper Mark van Ingen had geen moeilijk werk te verrichten.

In de 22e minuut veroverde Servanio de bal op zijn tegenstander. De bal kwam vervolgens bij Mike Kraaij die de bal hierna doorschoof naar Abid. Diens schot van dichtbij was raak en Vriendenschaar stond verrassend, maar gezien het spelbeeld al verdiend op 0-2.

In de 25e minuut kreeg Servanio een zodanige aanslag op zijn benen te verwerken dat hij langdurig een blessurebehandeling moest ondergaan. Servanio probeerde het na behandeling nog even, maar moest toch opgeven. Joram Misbeek kwam Servanio vervangen.

In de 34e minuut liep Bauke Bakker tegen een gele kaart op. Naar onze waarneming onterecht. Want de aanvaller van Kampong struikelde in het duel over zijn eigen benen.

Vier minuten later kreeg Roscoe Josefzoon ook een gele kaart voorgehouden, naar onze mening eveneens onterecht. Hij botste vlak bij de rand van het doelgebied tegen zijn tegenstander, of andersom. Roscoe kwam zo ongelukkig ten val dat hij met een pijnlijke pols de wedstrijd moest voortzetten en in de tweede helft daardoor zelfs moest uitvallen. Kampong kreeg uit deze situatie een vrije trap te nemen. Maar het schot van Kampong was een gemakkelijke prooi voor Mark.

In de 39e minuut kreeg Vriendenschaar weer een vrije schop te nemen. Abid speelde de bal op Mike, die dichtbij  het doel van Kampong de bal niet onder controle kreeg, waardoor de bal rakelings naast ging.

Na een combinatie tussen Abd el Idrissi en Mike van Kraaij in de 41e minuut werd de laatste onreglementair tegen de grond gewerkt. Abid nam de toegekende vrije schop met grote precisie. Met een miraculeuze safe behoedde de keeper van Kampong zijn team voor een 0-3 achterstand.

Kampong probeerde met een betere stand de rust te bereiken. Op slag van rust was er een aanval van Kampong, waarbij Martijn Wuite de bal uit het doel moest koppen ten koste van een corner. Die leverde vervolgens niks op voor Kampong.

Rust 0-2.

Rinus Krabbers sloeg de wedstrijd gade bovenin de tribune die via een
                       ongelukkige trap te bereiken was.

Kampong was na rust de kleedkamer uitgekomen om snel de opgelopen achterstand ongedaan te maken. De eerste aanvallen na rust waren voor Kampong. Het eerste schot belandde op het doelnet, het tweede schot werd gemakkelijke gekeerd door Mark en bij een aanval in de vierde minuut kopte Kampong van dichtbij over het Vriendenschaardoel. Een minuut later liet Vriendenschaar zien hoe het wel moet. Dirk-Jan in den Eng lanceerde Joram Misbeek. Joram ging met de bal aan de voet dreigend op zijn tegenstasnders af en liet vervolgens een schuiver los die te machtig was voor de keeper van Kampong. De bal vloog in de rechteronderhoek van het doel raak: 0-3.

Joram Misbeek scoort 0-3 en gooit de wedstrijd daarmee feitelijk op slot.

Na de derde treffer liet de door eerdere acties aangeslagen Abid zich direct vervangen. Sonny van Kranenburg was zijn vervanger.

Marcel Uding controleert onmiddellijk de schade aan het been van Abid.

In de loop van de tweede helft waren de aanvallen van Kampong talrijker dan van Vriendenschaar. Maar de aanvallen van Vriendenschaar waren gevaarlijker. De overtuiging ontbrak ook bij Kampong dat in het geheel niet gerekend had op dit wedstrijdverloop. Bovendien stond onze defensie goed te verdedigen. Rond de 55e minuut moest Mark van Ingen een paar keer naar de grond om een aanval van Kampong onschadelijk te maken. Een minuut later telden we een goed schot van Sonny dat door de keeper van Kampong werd gekeerd.

In de 60e minuut ging ook Roscoe naar de kant doordat hij teveel hinder ondervond van zijn ingezwachtelde pols. Trainer Harry Buur zette zijn laatste wissel in: Rens van Vark.

In de 64e minuut naam Joram een vrije schop en schoot Farid Bouzbib hierna net naast, Een minuut later schoot Kampong de bal over het Vriendenschaardoel.
In de 73e minuut een kansrijke doorbraak van Rens van Vark waarbij hij twee. drie verdedigers voorbij liep. Hij passte op Joram en kreeg de bal terug. Maar vervolgens had Rens de bal niet voldoende kracht meer om de bal onder controle te krijgen.

Kampong probeerde in het laatste kwartier nog wel wat bij enkele aanvallen, maar overtuigend was het allemaal niet. Wel waren er paar harde charges, mogelijk uit frustratie, op Vriendenschaarspelers. Zo werd in de 70e minuut Bauke Bakker hard neergelegd.

Twee van onze spelers liepen in de slotfase nog tegen een kinderachtige gele kaart op. Rens omdat hij volgens de scheidsrechter de bal niet tijdig de bal in het spel bracht en Mike omdat hij de bal nog aantikte toen de scheidsrechter al gefloten had. Het kon de pret niet drukken. Onze spelers gingen met gepaste trots het veld af. Getuige het spel van deze zondag, maar ook van een week eerder tegen Hooglanderveen, moet de concurrentie maar rekening gaan houden met een belangrijke rol van Vriendenschaar in deze competitie.

14.00   Elinkwijk   -  DCG  2-2
 14.00  FC Weesp  -  FC Abcoude  3-2
 14.00  Hooglanderveen   -  SO Soest  0-5
 14.00  Nieuw Utrecht  -  VVIJ  2-1
 14.00  NVC  -  PVCV  8-1
 14.00  SCH '44  -  PVC  5-2
 14.30  Kampong  -  Vriendenschaar    0-3

Voor de actuele stand klik op ranglijst.