Abid el Idrissi (penalty)
59'

Mannen, 1, 2e klasse B

8 oktober 2017 14:00

In een van beide zijden aantrekkelijke wedstrijd heeft Vriendenschaar met 3-0 gezegevierd over Hooglanderveen. Op de 3-0 uitslag, tot stand gekomen in de tweede helft, valt niks af te dingen.

Vriendenschaar speelde in de volgende opstelling:
Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Roscoe Josefzoon, Dirk-Jan in den Eng, Farid Bouzbib, Martijn Wuite, Mike van Kraay, Abid el Idrissi en Servanio Martina. Wissels: Bauke Bakker, Adil Ahabbad, Sonny van Kranenburg en Michel Bakker (keeper).

In de eerste helft schotelden beide teams al een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd voor. Aanvalsdrift te over zowel bij Vriendenschaar als Hooglanderveen. Gezien de aanvallende acties was het aantal doelrijpe kansen over en weer wat beperkt. Aanvallen liepen nogal eens vast in een melee van verdedigers.

De eerste aanval in de eerste minuut was voor Vriendenschaar, maar het schot van Abid el Idrissi ging vrij hoog over. Een scherpe voorzet van Hooglanderveen in de vijfde minuut kon door Mark van Ingen tot corner worden getikt. Na een kwartier spelen een lob van Hooglanderveen richting Vriendenschaardoel. Via Mark van Ingen werd de bal tot corner verwerkt. Roscoe Josefzoon blesseerde zich bij deze actie van Hooglanderveen, maar kon weer opgelapt worden.

Het ene moment leek Hooglanderveen, dan weer Vriendenschaar de overhand te krijgen. Maar meer dan corners en vrije schoppen kwamen uit de aanvallende acties niet voort.
De beste kans voor Vriendenschaar deed zich voor in de 27e minuut. Een enigszins hoog gespeelde bal van Abid werd door Mike van Kraay netjes opgevangen. Hij stevende op het doel af maar zag zijn actie niet bekroond met een treffer. De bal ging vlak langs de rechterpaal uit.
Vier minuten later een harde schuiver van Abid, maar de keeper stopte de bal.

In de 37e minuut een uitgelezen kans voor Hooglanderveen. Van dichtbij werd een aanvaller van Hooglanderveen wat vrij gelaten waardoor deze voor een schot kon aanleggen. De bal kwam echter tegen de lat en ons elftal ontsnapte.
Een minuut later werd Abid bij een aanval getorpedeerd, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor Hooglanderveen de aanval kon overnemen. Maar zonder effect.
Aanvallen golfden over en weer; de ruststand kwam met de bekende brilstand.

De tweede helft was koud aan de gang of ons elftal kwam op een 1-0 voorsprong. Abid gaf in de 46e minuut een voorzet die door Servanio Martina werd ontvangen.  Deze gaf de bal af op Mike van Kraay, die van dichtbij kon intikken: 1-0.
Hooglanderveen moest nu komen.

In de 51e minuut aan aanval van Vriendenschaar. De bal werd afgespeeld op Servanio, maar die schoot nu over.In de 55e minuut kreeg Hooglanderveen een vrije schop te nemen op de rand van het doelgebied. Maar Hooglanderveen schoot in de muur van Vriendenschaar.
Vier minuten later zette Lionel van Oorschot een aanval op. De bal kwam bij Mike van Kraay. Die hield de bal ondanks een aantal tegenstanders vast. De bal kwam bij Abid en vervolgens weer bij Mike. Deze werd nu neergelegd en een strafschop was een feit. Abid nam deze onberispelijk: 2-0.

Hooglanderveen zette nog meer op de aanval, maar onze verdediging gaf geen krimp. Bovendien kon onze aanval nogal eens uitbreken, zoals in de 65e minuut. Mike van Kraay speelde de bal op Lionel. De voorgezette bal werd door Abid over gekopt. Twee minuten later weer een uitbraak, maar het eindschot van Servanio mislukte.

In de 70e minuut verstapte Abid zich enigszins bij een aanval. Abid bleef liggen en Hooglanderveen nam de aanval over. Mark van Ingen kon de aanval onderbreken. Hierna werd Abid vervangen door Adil Ahabbad.

In de 73e minuut mocht ons elftal een vrije schop nemen. Martijn Wuite nam deze. Een scherpe voorzet volgde. Mike kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen en Adil evenmin, waardoor de bal net langs de linkerpaal van het doel van Hooglanderveen uit ging.
In de 79e minuut mocht Hooglanderveen weer een vrije schop op de rand van het doelgebied nemen, maar ook dit keer kon onze defensie de bal wegwerken.
Een minuut later een uitval van Adil en Mike maar de keeper van Hooglanderveen kon de bal liggend, haf zittend, pareren.

In dezelfde minuut kwam Bauke Bakker in het veld voor Farid Bouzbib. En in de 84e minuut kwam Sonny van Kranenburg in het veld voor Martijn Wuite.
Hooglanderveen bleef aanvallen, maar het geloof in een beter resultaat ebde langzamerhand weg.. En toen Sonny in de negentigste minuut de bal voor de derde keer in het doel van Hooglandeveen kon deponeren, was de wedstrijd echt over.

Een uiteindelijk verdiende overwinning voor Vriendenschaar, maar ook een compliment voor Hooglanderveen vanwege de geleverde strijd. De scheidsrechter hield de wedstrijd goed in de hand. Behalve ons elftal was vanmiddag ook het publiek winnaar.