Elinkwijk 1 (zon)

1 - 0

Mannen, 1, 2e klasse B

1 oktober 2017 14:00

Vriendenschaar heeft belangrijke wedstrijdpunten verspeeld door met 1-0 van Elinkwijk te verliezen. De nederlaag was onnodig, maar je kon hem in de loop van de tweede helft zien aankomen.

Vriendenschaar begon, toen nog vol goede moed, in de volgende opstelling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Sonny van Kranenburg, Farid Bouzbib, Bauke Bakker, Martijn Wuite, Abid el Idrissi, Mike van Kraaij, Servanio Martina. Wissels waren Adil Ahabbad, Nick van der Horst, Roscoe Josefzoon en Lukas Grizell (keeper).

In de eerste helft was ons elftal veruit de sterkste van de twee. Er waren echter incidentele, niet ongevaarlijke aanvallen van Elinkwijk. Zoals in de negentiende minuut toen een aanval van Elinkwijk door een snelle ingreep van Farid Bouzbib onderbroken kon worden. Farid onderschepte de bal die voorlangs het Vriendenschaardoel over de doellijn ging. Corner voor Elinkwijk waaruit niks voortkwam. Maar verder lag het inititatief toch bij Vriendenschaar. De verdediging van Elinkwijk had grote moeite om iets tegen de aanvallende acties van Vriendenschaar te doen.

Abid el Idrissi was zeer actief en sjouwde achter iedere bal aan die in zijn buurt kwam. Maar als Abid de bal eenmaal in zijn bezit had, bleef het rendement vaak uit.Of hij liep zich in zijn eigen acties vast of de bal kwam niet goed aan bij zijn medespelers. Behalve in de tiende minuut toen Abid een aanval opzette en de bal Servanio Martina bereikte. Maar die schoot de bal met zijn 'verkeerde' been ver naast.

In de 25e minuut had Mike van Kraay een hard laag schot in huis, maar van te grote afstand. De doelman van Elinkwijk zag de bal al van ver komen en kon het schot vallend stoppen. Twee minuten later twee schoten op het doel van Elinkwijk, maar er kwam niet meer dan een corner uit. Een solo van Abid kon in de dertigste minuut door de keeper van Elinkwijk worden afgestopt.

De beste kans voor Vriendenschaar deed zich in de 35e minuut voor. Sonny van Kranenburg was opgerukt en liet een schot los dat de keeper niet klemvast kon verwerken. De bal kwam bij Bauke Bakker die vallend de bal richting het verlaten doel kopte. Maar de kopbal ging over de lat.

In de 38e minuut een aanval van Abid die zich echter vastliep. De aanval werd door Elinkwijk overgenomen. Mark van Ingen moest ver uit zijn doel komen om de aanval van Elinkwijk te onderscheppen.
Hierna nog een paar corners voor Vriendenschaar. Op slag van rust nog een aanval via Martijn Wuite. De bal bereikte Abid, maar diens lage schot werd door de keeper tegengehouden.

Rust 0-0 en het gevoel dat Vriendenschaar een 0-1, misschien wel een 0-2 voorsprong had verdiend.

Direct na de rust had Roscoe Josefzoon de plaats ingenomen van Lionel van Oorschot. Die was bij een actie van Elinkwijk groggy geraakt, maar kon het spel wel hervatten. In de rust was Lionel kennelijk nog wat dizzy, waardoor het wenselijker werd geacht om hem in de kleedkamer achter te houden.

De tweede helft begon zeer spectaculair. Vrijwel vanaf de aftrap kwam de bal in het bezit van Abid. Die had een hard schot in huis, maar de bal belandde tegen de lat. In de 47e minuut forceerde Elinkwijk een corner. Mark moest ver uit zijn doel komen om de bal weg te werken. De bal kwam echter voor de voeten van een Elinkwijkspeler die met een lob de bal in het verlaten Vriendenschaardoel wilde schieten. Net op tijd was Roscoe ter plaatse om de bal uit het doel te koppen.

Elinkwijk speelde in de tweede helft agressiever .dan vóór de rust.  Dus moest onze verdediging meer aan de bak. In de 55e minuut een schot van Elinkwijk dat in het zijnet belandde. En in de 57e minuut een schot van Mike van Kraaij dat net over het Elinkwijkdoel ging.

In de 65e minuut werd Adil Ahabbad in het veld gebracht voor Mike van Kraaij.
De aanval van Elinkwijk kwam opzetten. Een schot van Elinkwijk ging in de 68e minuut over het Vriendenschaardoel. En in de zeventigste minuut verprutste Elinkwijk een grote kans. Van dichtbij kwam de zacht ingeschoten bal nog wel tegen de paal van het Vriendenschaardoel.

Ons elftal kwam zeker ook aan aanvallen toe, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het aanvalspel krampachtiger. In de 73e minuut ging de bal na een scrimmage over het Elinkwijkdoel. In de 74e minuut wordt Abid een kans ontnomen wegens buitenspel. In de 75e minuut kwam Nick van der Horst in het veld om Sonny van Kranenburg af te lossen. In de 80e minuut een aanval van Vriendenschaar waarbij Abid de bal net naast schoot.

De 81e minuut werd Vriendenschaar fataal, toen Elinkwijk op de rand van het doelgebied van Vriendenschaar een vrije schop mocht nemen. De bal werd hard en laag ingeschoten. Mark van Ingen kreeg de bal niet geheel onder controle, waarna deze van dichtbij in het Vriendenschaardoel werd gewerkt (1-0).

Tijdens de laatste negen minuten en aansluitend in blessuretijd deed ons elftal nog verwoede pogingen om ten minste een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tevergeefs. De aanvallen waren te krampachtig en niemand kreeg de bal eens lekker voor de voeten. En dus ging Elinkwijk er met de zege vandoor.

Een toch wat zure nederlaag. Wat meer overleg in het spel en Elinkwijk had kunnen worden opgerold. Elinkwijk is vermoedelijk niet de sterkste tegenstander  in deze tweede klasse. Er is na één wedstrijd naturlijk nog geen man overboord. Maar een overwinning, die erin had gezeten, zeker in de eerste helft, had toch een betere start betekend.