88'

Mannen, 1, Groep 1 23

16 september 2017 17:00

Dorrestijn, G.C.

Ons eerste elftal heeft in Tricht een 2-3 zege op de gelijknamige ploeg geboekt. Daardoor gaat ons elftal, samen met SVL uit Langbroek, door naar de volgende ronde van het bekertoernooi. Dit wordt voortgezet in het weekeinde van 11 en 12 november 2017. Wie in deze ronde, we gaan dan de knock out fase in, de tegenstander van ons eerste elftal wordt, is nu nog niet bekend. Het moet door loting worden vastgesteld.

Trainer Harry Buur greep deze derde wedstrijd uit de poule toch nog aan om wat te experimenteren vooral voorin. Zo was Abid el Idrissi wisselspeler en Joshua Cohen speelt dit weekeinde met het tweede elftal mee.

Vriendenschaar begon in de volgende opsteling: Mark van Ingen (doel), Lionel van Oorschot, Ridvan Tunc, Dirk-Jan in den Eng, Roscoe Josefzoon, Nick van der Horst, Rens van Vark, Bauke Bakker, Mike van Kraaij, Adil Ahabbad en Joram Misbeek.
Op de bank: Abid el Idrissi, Servanio Martina, Farid Bouzbib, Michel Bakker (keeper).

Een duel met de actieve Adil. Tussen de duellerende spelers zien we nog net Rens van Vark.

Zowel Tricht als Vriendenschaar hadden nog uitzicht op de volgende bekerronde. Tricht moest winnen. Vriendenschaar had vermoedelijk genoeg aan een gelijkspel. Beide ploegen waren in principe mede afhankelijk van de verrichtingen van CDW tegen SVL. Laatsgenoemde ploeg was al zeker van de volgende bekerronde.

Het natuurgrasveld van Tricht was na de vele regen toch goed bespeelbaar. Het gras was goed kort en af en toe wel wat gladjes. Maar goed voetbal was zonder meer mogelijk.

Het was Tricht dat vanf de aftrap de toon zette. De aanval van Tricht zette onze defensie meteen onder druk, onder meer door al in de tweede minuut na aanvang rakelings over te schieten. De aanvallende bedoelingen van Tricht werden echter meestentijds onschadelijk gemaakt door onze goed opererende defensie. Mark van Ingen keepte, zonder in al te grote problemen te geraken, attent. De aanvallende acties van ons toch wat stroef spelende elftal waren spaarzamer. Maar de gevaarlijkste situatie deed zich na ongeveer twintig minuten spelen wel voor het Trichtdoel voor. Een door Nick van der Horst genomen vrije schop kwam laag voor in het doelgebied en Bauke Bakker knalde de bal net langs de verkeerde kant van de paal van het Trichtdoel.

In de loop van de eerste helft kwam onze aanval meer los, zonder dat er doelpunten vielen. Een rush van Lionel in de 28e minuut eindigde in een corner. Adil en Rens schoten de bal over in respectievelijk de 33e en 35e minuut. In de 40e minuut werd een schot van Lionel tot corner verwerkt. Uit deze corner lepelde Nick de bal over het Trichtdoel.

De rust kwam met de bekende brilstand: 0-0.

Vanaf de aftrap na de rust stond Farid Bouzbib voor Rens van Vark in het veld. Servanio Martina verving Bauke Bakker.

Duel tussen Mark van Ingen en een aanvaller van Tricht direct na de rust.

De 1-0 voor Tricht kwam in de 52e minuut enigszins uit de lucht vallen. Een laag schot vanaf de linkerflank leek door onze defensie niet helemaal goed ingeschat te worden, mogelijk dat er spelers in de baan van het schot liepen. Maar de bal ging wel het Vriendenschaardoel in.
Toch leek ons elftal door deze treffer wat wakker geschud te zijn. In de 55e minuut werd een schot van Servanio nog gestopt. Twee minuten later kwam de bal na een actie van Servanio terecht bij Joram Misbeek. en die haalde zonder aarzelen met een schuiver de trekker over: 1-1.

Direct na de gelijkmaker kwam Abid el Idrissi in het veld voor Adil Ahabbad. Het initiatief lag nu bij Vriendenschaar. In de 59e minuut ging een schot nog net langs het doel van Tricht.

Abid aan de bal en rechts van hem de mee opgerukte Lionel van Oorschot.

In de 63e minuut bracht Mike van Kraay met een harde schuiver ons elftal op een 1-2 voorsprong. Vijf minuten later brak Abid door de defensie heen, maar zijn  schot belandde tegen de paal.

De overtuiging was bij Vriendenschaar volop aanwezig, zoals we een week eerder tegen CDW zagen. Tricht werd teruggedrongen. In de 77e minuut nam Nick van der Horst een corner. Deze kwam precies op het hoofd van Abid die dicht bij het doel van Tricht staande, hoog opsprong. De achterwaartse kopbal van Abid ging het doel in: 1-3.

Tricht leek in de slotfase rijp voor de slacht, maar het gaf niet op. In de 80e minuut moest Mark door goed uitlopen een kans voor Tricht onschadelijk maken. En in de 82e minuut schoot Tricht hoog over. In de 83e minuut ging een kopbal van Abid over het Trichtdoel heen. Twee minuten later moest Mark een knappe redding verrichten, waarbij de bal corner werd gebokst. Zo waren er toch nog kansen over en weer. In de 88e minuut kwam Tricht terug tot 2-3. Uit een corner nam Arjan Hakkert van Tricht de bal ineens op zijn slof. De bal ging onhoudbaar het doel van Vriendenschaar in.

Joram Misbeek duelleert; links van Joram zie we Mike van Kraaij.

Tricht kwam hierna niet meer tot een slotoffensief en de scheidsrechter trok nog maar weinig blessuretijd bij. Een 2-3 overwinning voor ons elftal dat hiermee de poulefase van de bekercompetitie overleefde. Vermoedelijk heeft trainer Harry Buur veel wijsheid uit dit duel gepeurd voor volgende week, thuis  tegen Nieuw Utrecht. De competitie gaat los.