71'

Mannen, 1, Groep 1 23

9 september 2017 17:00

Laak, S. van der

In de tweede wedstrijd van de bekerpoule heeft ons eerste elftal een uitstekende 3-1 zege geboekt op CDW uit Wijk bij Duurstede, dat tegenwoordig in de tweede klasse zaterdag speelt. Vriendenschaar was op alle fronten de betere ploeg: qua spelopvatting en vooral ook qua balcontrole.

Ons elftal begon in de volgende opstelling:
Mark van Ingen (doel), Rens Vark, Ridvan Tunc, Roscoe Jozefzoon, Martijn Wuite, Bauke Bakker, Dirk Jan in den Eng, Nick van der Horst, Mike Kraay, Abid el Idrissi, Joshua Cohen.
Wissels waren : Adil Ahabbad, Lionel van Oorschot, Servanio  Martina, Robbie Brugman (reserve keeper)

Beide teams gingen gedreven en vrij stevig van start. In het eerste kwartier was er nog sprake van dat twee gelijkwaardige ploegen het tegen elkaar opnamen. Abid kreeg in de veertiende minuut een vermaning van de scheidsrechter dat hij een duel te stevig inging.

Joshua Cohen belaagt het CDW-doel. Een verdediger van CDW kan hem maar met moeite afstoppen.

In de zestiende minuut kreeg Vriendenschaar een vrije trap te nemen nadat juist Abid te stevig was aangevallen. De vrije schop kon vervolgens door de defensie van CDW worden weggewerkt. Twee minuten later kwam ons elftal op voorsprong. Een mooie dieptepass van Roscoe Jozefzoon werd door Joshua Cohen opgevangen en vervolgens liet Joshua de keeper met een schuiver kansloos.

Na deze openingstreffer was Vriendenschaar heer en meester in het veld. Onze defensie sloot als een bus en gaf de aanval van CDW geen schijn van kans.

Grote drukte voor het doel van CDW

In de 27e minuut was Roscoe mee opgerukt naar voren. Hij werd weinig zachtzinnig ten val gebracht. Nick van der Horst nam de vrije schop, maar de bal ging voorlangs het doel naast. Twee minuten later een corner voor Vriendenschaar waarbij de bal opnieuw naast gaat.

In de dertigste minuut mag Abid een vrije schop nemen. De bal komt voor het doel van CDW, wordt weggewerkt en opnieuw ingezet. Nu redt de keeper van CDW liggend de situatie.

Mark van Ingen had tot dusver niet zo veel te doen. In de 35e minuut onderschept hij door een vangbal een door CDW genomen corner.

Vlak voor de rust een aanval van CDW die gevaarlijk is. Bij die aanval wordt Roscoe getorpedeerd. De scheidsrechter laat het spel doorgaan. Het schot van CDW wordt door Mark van Ingen met de voet gestopt. Roscoe ligt echter nog steeds kermend van de pijn op de grond. Marcel Uding treedt weer op als  ‘wonderdokter’. Roscoe kan door.

Roscoe is op de been geholpen, maar het duurt nog even voordat de pijn is gezakt.

In de slotminuten nog twee aanvallen, eentje van Vriendenschaar en eentje van CDW. Bij de eerste komt de bal tegen de doellat van CDW en wordt de bal vervolgens tot corner verwerkt. Bij de tweede breekt CDW door de linies van Vriendenschaar. Een hard schot op het doel van Vriendenschaar, maar de bal vliegt een paar meter naast.

Het is echter rust; met een 1-0 stand voor Vriendenschaar zoeken beide ploegen de kleedkamers op.

Na de rust is Lionel van Oorschot de vervanger van Dirk Jan in den Eng en komt Adil  Ahabbad voor Abid el Idrissi  in het veld.

In het eerste kwartier na rust wordt het spelbeeld van de eerste helft voortgezet. In de 52e minuut gaat een schot van CDW, na een genomen corner, over het doel van Vriendenschaar. En in de zestigste minuut schiet Mike van Kraay de bal over het CDW-doel.

Een minuut later een wonderlijke situatie die de onverwachte gelijkmaker van CDW inluidt. Vanaf de vleugel wordt de bal laag door CDW voorgezet. Een op zich niet gevaarlijk uitziende situatie. Maar de bal wordt echter van richting verander door een Vriendenschaarbeen. Hierdoor is Mark uit positie. Hij grabbelt nog wel naar de bal, maar hij kan niet verhinderen dat de bal het doel in rolt: 1-1.

Even lijkt Vriendenschaar de regie over de wedstrijd te gaan verliezen. CDW ruikt mogelijkheden. In de 69e minuut een schot van CDW dat ver naast gaat.

Trainer Harry Buur besluit nu Bauke Bakker te wisselen (70e minuut). Voor hem komt Servanio Martina in het veld. Direct laat Servanio zich zien. Zijn harde, lage schot wordt door de keeper van CDW gestopt.

Servanio meteen actief aan de bal.

In de 71e minuut een fraaie aanval van Vriendenschaar. Ridvan Tunc passt op Adil en die volgt met een harde, lage voorzet. De keeper van CDW kan de bal hooguit aantippen. Maar vervolgens moet hij toezien hoe Joshua, in vrije positie, de bal van dichtbij inschiet 2-1.

CDW heeft geen antwoord op de opgelopen achterstand. Integendeel. Want in de 75e minuut breekt Servanio door de defensie van CDW heen en scoort hij met een schuiver de 3-1.

Servanio zal uit deze actie de 3-1 scoren. Joshua loopt met hem op, maar Servanio schuift de bal zelf in het CDW-doel.

CDW is op de knieën. In het laatste kwartier van de wedstrijd is CDW niet meer bij machte iets terug te doen. En mag het van geluk spreken dat een paar mooie aanvallen van Vriendenschaar niks meer opleveren.

Eindstand derhalve 3-1 in het voordeel van Vriendenschaar. De prima leidende scheidasrechter kon de kaarten op zak houden. Ondanks een paar overtredingen was er sprake geweest van een sportieve strijd.

Voor meer foto's, klik hier.

In de andere wedstrijd uit de poule werd Tricht thuis met 2-4 aan de kant gezet door SVL.

Stand in de poule:
1 SVL 2 gespeeld, 6 punten, doelsaldo 7-3
2 Vriendenschaar 2 gespeeld, 3 punten, doelsaldo 4-4
3 CDW, 2 gespeeld, 1 punt, doelsaldo 1-3
4 Tricht, 2 gespeeld, 1 punt, doelsaldo 2-4

Komende zaterdag de laatste wedstrijden uit de bekerpoule. Vriendenschaar gaat naar Tricht.
SVL heeft aan één punt genoeg voor de winst in de poule.