87'

Mannen, 1, Groep 1 23

2 september 2017 17:00

Wateler, M.

In de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen zaterdag eersteklasser SVL heeft ons eerste elftal in Langbroek een 3-1 nederlaag geleden. De overwinning van SVL was niet onverdiend, maar er had een gunstiger uitslag voor ons elftal in kunnen zitten.

Trainer Harry Buur gebruikt de bekerwedstrijden nog om uit te vissen wat de sterkste opstelling zal moeten zijn als de competitie gaat beginnen. Hij bracht de volgende spelers in het veld:

Michel Bakker (doel), Linonel van Ooorschot, Ridvan  Tunc, Roscoe Jozefzoon, Sonny van Kranenburg, Bauke Bakker, Nick van der Horst, Martijn Wuite, Vince Griët, Abid el Idrissi en Joshua Cohen. Op de bank begonnen: Servanio Martina, Dirk Jan in den Eng, Joram Misbeek en Mark van Ingen. Laatstgenoemde was licht geblesseerd en daarom stond Michel Bakker onder de lat. In noodgeval had Mark nog wel kunnen invallen, maar hij hoefde niet in actie te komen.

Abid was weer moeilijk van de bal te krijgen. Links Vince Griët

Ons elftal was in het veld niet onder de indruk van SVL, dat een klasse hoger speelt.  Hoewel SVL aanvallend iets scherper was, was er sprake van een gelijkwaardige partij. SVL mocht in de eerste minuut al een corner nemen, maar die leverde niks op. En in de achtste minuut was er weer een corner voor SVL. De bal ging voorlangs het doel naast, nadat iedere speler bij de goal de bal had gemist. In de dertiende minuut kreeg Joshua Cohen een gele kaart voorgeschoteld wegens commentaar op de arbiter. Twee minuten later was dezelfde Joshua dichtbij het openingsdoelpunt. Maar Joshua schoot te gehaast, waardoor de bal naast het doel van SVL ging.

Grote kans voor Joshua, maar de bal zal naast gaan.

In de vierentwintigste minuut is er een incident dat het wedstrijdbeeld zal beÏnvloeden. Op de doellijn van SVL! strijdt Sonny van Kranenburg met een SVL- verdediger om de bal. Maar impulsief maakt Sonny een natrappende beweging waarbij hij de SVL-speler niet eens raakt. Maar de beweging van Sonny is voor de scheidsrechter voldoende om hem direct met rood naar de kleedkamer te zenden.

Sonny van Kranenburg vecht hier nog een duel uit en Abid ziet toe. Later zal een duel bij de doellijn Sonny fataal worden.

Tien Vriendenschaarspelers moeten het nu opnemen tegen elf SVL’ers. Dat deden onze spelers zo goed dat de numerieke meerderheid voor de Langbroekers nauwelijks bleek. Nadat SVL in de achtentwintigste minuut op de lat geschoten had, kwam drie minuten later uit een goed opgezette aanval de 1-0 voor SVL op het scorebord. De aanval werd afgerond met een knap schot vanaf de linkervleugel dat onze keeper te machtig bleek.
Verder hield ons elftal SVL goed in bedwang. SVL mocht nog wel een paar corners nemen. In de drieënveertigste minuut was er een een kans op de gelijkmaker. Na een vrije trap schoot de mee opgerukte Vince Griët de bal net naast het SVL-doel.

Rust 1-0.

De wedstrijd was in de tweede helft acht minuten oud toen SVL weer een corner mocht nemen. De bal werd hoog voor het doel gebracht. Helaas beoordeelde Michel de bal niet goed, waardoor die over hem heen ging en SVL van dichtbij de score naar 2-0 kon tillen.

Een beoordelingsfout en een speler van SVL duikt op om de bal in het doel te werken (2-0).

Ons tiental bleef hierna toch hard werken voor een beter resultaat. Wel moest Martijn Wuite in de achtenvijftigste minuut de bal van de lijn halen. Daarna gingen twee schoten van SVL naast het Vriendenschaardoel (minuut 61 en 63).

In de vijfenzestigste minuut werd Nick van der Horst gewisseld door Dirk Jan in de Eng en kwam Servanio Martina in het veld voor Vince Griët.

In de achtenzestigste minuut was Roscoe Jozefzoon mee opgerukt bij een Vriendenschaaraanval. De keeper van SVL kwam als een razende uit zijn doel en attaqueerde Roscoe zodanig hard  in het doelgebied dat deze met een grote boog tegen de grond smakte.  Een charge van de keeper waarbij rood niet had misstaan. De keeper  kreeg niet eens geel. Erger nog: tot verbazing legde de scheidsrechter de bal buiten het strafschopgebied. Vriendenschaar kreeg niet meer dan een vrije schop, terwijl er een strafschop had moeten worden gegeven. Een benutte penalty had de wedstrijd kunnen doen kantelen. De genomen vrije trap ging achter het SVL-doel langs.

Links een Vriendenschaarbeen. Achter Joshua Cohen en geheel rechts Roscoe Jozefzoon.

Abid was – terecht - misnoegd over het besluit van de scheidsrechter.  Toch was het hierna, in de zeventigste minuut, raadzaam om Abid te wisselen voor Joram Misbeek.

Bij een uitbraak van SVL leken twee SVL-spelers dik buitenspel te staan. Maar waarschijnlijk stond de speler van SVL die de bal ontving net niet buitenspel. Deze stoomde op naar het Vriendenschaardoel en liet met een schuiver van dichtbij Michel Bakker kansloos: 3-0

In de zevenentachtigste minuut gaf Joram Misbeek de stand een draaglijker aanzien door met de bal weg te glippen van zijn bewaker om vervolgens met een laag hard schot de keeper van SVL kansloos te laten: 3-1. Het werd ook de eindstand.

Naar het oordeel van uw verslaggever was Lionel van Ooorschot aan Vriendenschaarzijde de ‘man of the match’. Hij was de hele wedstrijd niet te passeren en greep steeds goed en stevig in. Daarnaast trok hij vaak met een snelle rush mee  ten aanval.

In de andere bekerwedstrijd uit de poule van Vriendenschaar hielden de ploegen van CDW en Tricht elkaar in evenwicht. De wedstrijd begon met 0-0 en eindigde ook met deze brilstand. Komende zaterdag speelt ons elftal de tweede bekerwedstrijd thuis tegen CDW.

Voor nog een aantal wedstrijdbeelden, klik hier.