VVIJ JO9-6

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 6e klasse 42

29 april 2017 12:30

Team zelf regelen

Vriendenschaar JO9-1 heeft tegen VVIJ niet de kans gekregen om van de IJsselsteinse jongens te winnen. Integendeel. VVIJ won afgetekend met 3-9. En door deze uitslag werd VVIJ kampioen. Alleen bij winst had onze JO9-1 het kampioenschap kunnen grijpen.

De bal kwam in de eerste helft best eens bij het VVIJ doel, maar gescoord werd er niet.

De wedstrijd begon niet zoals onze jongens gehoopt hadden. Direct vanaf de aftrap opende VVIJ met een schuiver de score. Vriendenschaar kreeg in de eerste helft eigenlijk geen kans om in de wedstrijd te komen. Er werd zeker niet slecht gevoetbald. Maar als het om kansen benutten ging, zette VVIJ de toon. En zo kon het gebeuren dat VVIJ bij rust al een 0-4 voorsprong had genomen. Dat was toch wel een enorme tegenvaller.

Peptalk in de rust.

Tijdens de rust kregen onze jongens te horen dat ze niet moesten wanhopen. Ze moesten hun best blijven doen. ‘Jullie zijn toch kanjers’.

De doelpuntenmachine bij Vriendenschaar kwam in de tweede helft toch nog op gang. Wel maakte VVIJ eerst 5-0. Maar toen kwamen er ook doelpunten aan de kant van Vriendenschaar. Maar onze JO9-1 kreeg toch niet echt de kans om dichterbij te komen. Want als onze jongens dan toch die verdiende doelpunten maakten, maakte VVIJ er ook nog een paar. En zo liep de score verder op in het voordeel van VVIJ. Bij het laatste fluitsignaal stond de uitslag vast. VVIJ had met 9-3 gewonnen en was dus kampioen.

Er was aan de kant van Vriendenschaar zat inzet.

Onze JO9-1 was wel teleurgesteld, maar moest toch wel vaststellen dat VVIJ deze middag de betere ploeg was. Het leed leek al gauw geleden. Beide teams mochten nog op de wederzijdse doelmannen penalty’s schieten en toen konden beide teams weer de kleedkamers opzoeken.

Jammer van de uitslag, maar we hebben wel gezien dat er in Vriendenschaar JO9-1 een heleboel voetbaltalent zit. Dat geeft hoop voor de toekomst. En nu de laatste wedstrijd voor de competitie is gespeeld, heeft onze JO9-1 de meeste doelpunten van allemaal gemaakt. Klasse!

Er zin meer foto's van deze wedstrijd. Klik hier.

Er was heel veel belangstelling van ouders en supporters voor deze wedstrijd.