80'

13 december 2016 18:30

FC Utrecht JO16 – Vriendenschaar JO17

Weer zo’n leuke oefenwedstrijd voor het elftal van trainers Roger Waroux, Chris Kilian en Henk van Asten. Wel weer vroeg. 17h15 uur, verzamelen want om half zeven stond de aftrap gepland.

Zo’n wedstrijd waarin de regelmatige wissels tijdens de competitie hele wedstrijden spelen.  Ook bij FC Utrecht enkele aanpassingen waar onder een paar gastspelers, Het dreigde van de aanvang af een leuk duel te gaan worden. Na eerst wat aftasten was de eerste aanvallende actie voor Vrsch. Opgebouwd van achteruit werd Wouter aangespeeld, die plaatste door op Berkay die vanaf de achterlijn terug legde. Helaas was de mee opkomende man te ver door gelopen. Kan op getraind worden. Een minuut later kon de achterhoede flink aan de bak. Een snel uitgevoerde counter afgerond met een vlammend schot werd subliem door Denzel gestopt. Uit de rebound schoot FCU net naast. In de 11e minuut viel er wel een goal te noteren. Vanaf zo’n 20 meter van het doel kreeg FCU een vrije trap. Via onderkant lat in de hoek sloeg de bal binnen, 1-0.

Een snelle rush van Rick reikte tot in de 16-meter. Zijn schot na deze actie werd helaas geblokt. Dan een uittrap van Denzel na precies een half uur spelen. De bal wordt uitstekend door Wouter gecontroleerd, die schuift door op Berkay, die half uit de draai binnen schiet, 1-1. Nadat Denzel hierna nog een perfecte redding kon noteren werd het na drie minuten toch 2-1. Na een goede overname in de defensie van FCU werd de bal snel via drie man, door het centrum, naar voren gespeeld. Er werd niet ingegrepen zodat de spits eigenlijk simpel kon binnen tikken. Zei ooit ene Cruyff niet dat voetbal eigenlijk heel simpel is? In de ‘dying seconds’ van de eerste helft nog enkele uitstekende kansen op de gelijkmaker maar het geluk hierbij ontbrak. Ruststand dus 2-1.

In de tweede helft had de scheidsrechter gelukkig een ander (geel) shirt aan getrokken. In de eerste helft werd bij enkele acties de bal door Vrsch richting scheidsrechter gespeeld die met een zwarte broek en een donkerpaars shirt verdacht veel op de outfit van Vrsch leek. In het eerste kwartier geen noemenswaardige acties. Na een kwartier werd uit een hoekschop voor Vrsch de bal uit de doelmond gespeeld. Het schot uit de rebound werd echter binnen de 16-meter met de arm gestopt. De strafschop werd feilloos door Nawfal binnen geschoten, 2-2.

Halverwege de tweede helft wordt Berkay, in een aanvallende actie, rond de middellijn van de bal gelopen. De overtreding wordt niet gehonoreerd waardoor FCU razendsnel de aanval overneemt en op dat moment tegen de verhouding 3-2 scoort. Hier put FCU extra energie uit en zet Vrsch onder druk. Maar met een geweldig goede inzet en enkele uitstekende reddingen van Denzel wordt onder deze druk uit gevoetbald. Sterker, op links wordt met nog tien minuten te gaan Gill aangespeeld. Met een geweldige voorzet ‘over de hele’ wordt Berkay aangespeeld die vanaf de rechterflank, met rechts, snoeihard uithaalt en zijn schot net onder de lat in de bovenhoek ziet inslaan, 3-3. Een beauty van een doelpunt van een links georiënteerde speler. Een vrije trap door Berkay in de 32e minuut had ook een beter lot verdiend. In blessuretijd wordt rond de middellijn door Vrsch balverlies geleden en weer wordt dat genadeloos afgestraft (zie de 3-2 van FCU). Toch kan het elftal met deze 4-3 nederlaag terugkijken op een nuttige maar ook aantrekkelijke oefenwedstrijd.

Het was nog gezellig druk op complex Zoudenbalch. Voor ons werd een oefenwedstrijd gespeeld door JO12 en vrijwel gelijktijdig oefende Jong Utrecht tegen Hercules.