90'
...

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

28 februari 2010 14:00

Het eerste elftal is in de slotminuut van de wedstrijd tegen een pijnlijke 0-1 nederlaag opgelopen. De overwinning van MSV was verdiend, zeker afgaande op het spel in de tweede helft. MSV was veel meer op de helft van Vriendenschaar te vinden dan andersom. In de opbouw ging bij ons elftal veel te veel verkeerd.

Onder slechte weersomstandigheden, het publiek had zich verzameld in de overdekte tribune, maar op een uitstekend bespeelbaar veld begonnen Vriendenschaar en MSV aan hun wedstrijd. De beide elftallen schotelden het publiek een afwisselende eerste helft voor, waarbij ze allebei kansen kregen om te scoren. Daarbij hadden we het gevoel dat de aanvallen van Vriendenschaar van betere kwaliteit waren en dat de kansen voor MSV vooral voortkwamen na slordigheden op het middenveld en in de defesie waarbij de bal door onnauwkeurig spel in bezit kwam van de Montfoorters.

Kenmerkend: Aanvaller van MSV '19 breekt door de verdedigingslinie van Vriendenschaar, waarbij hem weinig in de weg wordt gelegd.

Ons elftal liep echter geen schade op, behalve dan dat na een klein half uur spelen Sander Verbeek na een scrimmage voor het Vriendenschaardoel zich zodanig blesseerde dat hij vervangen moest worden door Ilias el Karicha. Ook de Vriendenschaaraanvallen hadden geen resultaat. Vaak werden ze over de vleugels uitgevoerd, maar de afmaker ontbrak vervolgens. In de laatste vijf minuten kwamen er voor Vriendenschaar diverse kansen uit vrije schoppen en corners, maar de ballen vlogen net naast of over.

Eerste helft: Jerrol Suitela ruimt op na een gevaarlijke scrimmage voor het Vriendenschaardoel in de eerste helft.

Wie hoop mocht hebben dat Vriendenschaar in de tweede helft veel beter voor de dag zou komen, kwam bedrogen uit. Tegen het bepaald niet overtuigende MSV kwam ons elftal helemaal niet uit de verf. Er werd heel slordig gespeeld, waardoor ballen steeds weer in de voeten kwamen van MSV'ers. Tegenover een enkele kans van ons elftal, stonden er meer van MSV. Vincent Rinck moest enkele keren handelend optreden om de bal uit het doel te houden.

Er waren in de tweede helft wel enkele kansen voor Vriendenschaar, maar die gingen toch verloren, ook al omdat de MSV-keeper goed ingreep.

Het uit het veld sturen van Jordao Pelamonia vijf minuten voor tijd was symbolisch. We verspeelden de bal op knullige wijze, waarna Jordao in een vertwijfelde poging om de aanval te keren een doorgebroken MSV'er neerlegde. De vrije schop vlak buiten het doelgebied leverde echter niks op.

De wedstrijd leek op een 0-0 af te stevenen, teleurstellend genoeg, toen in de 90e minuut door MSV een aanval werd opgezet waarbij niemand van Vriendenschaar kon of wilde ingrijpen.De bal ging onhoudbaar achter Vincent.

Al met al was op de overwinning van MSV, en de nederlaag van Vriendenschaar, niks aan te merken.

Ruud Velkdhuizen maakte een serie foto die te bewonderen zijn door op hier klikken te drukken.