...
73'

Mannen Zondag standaard 1, 3e klasse D

28 maart 2010 14:00

De man van beide doelpunten, Brian Kosterman, hier bij de bal, moest kort voor tijd toestaan dat Baarn alsnog op gelijke hoogte kwam.

De wedstrijd tegen Baarn is in een 2-2 gelijkspel geeindigd. Vriendenschaar had meer uit deze wedsdrijd moeten halen, maar een defensiefout betekende dat een kort daarvoor verkregen 1-2 voorsprong teniet werd gedaan. De wedstrijd stond niet op een hoog niveau, de inzet was er wel van Vriendenschaarzijde. Een punt uit deze wedstrijd was te mager, maar met het gelijke spel kwam wel een einde aan een reeks nederlagen in  de afgelopen periode.

De wedstrijd stond onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter, Claudia Paschedag.

Vriendenschaar begon voortvarend maar al in de tiende minuut keek Vriendenschaar tegen een 1-0 achterstand aan. Een aanval van Baarn over links resulteerde in een hoekschop. Uit deze corner doelpuntte Baarn.

Vijf minuten later een gevaarlijk moment voor het Vriendenschaardoel. Een terugspeelbal van Jordao Pelamonia werd bij vergissing opgepakt door Vincent Rinck, waardoor Baarn een vrije schop dicht bij het doel mocht nemen. Gelukkig werd de vrije schop door de muur gekeerd.

Hierna deden zich enkele mogelijkheden voor Vriendenschaar voor echter zonder resultaat. In de 36e minuut keek Vriendenschaar bijna tegen een 2-0 achterstand aan toen bij een aanval van Baarn door onze defensie niet goed werd ingegrepen. De spits van Baarn kwam vrij voor doel in balbezit maar schrok kennelijk zo van het compleet lege doel dat hij tot verbijstering van de gehele Baarnaanhang maar tot opluchting van de Vriendenschaarsupporters de bal niet in maar naast het doel schoof. Dat was een kunststukje, want het was vele malen gemakkelijker geweest de bal rechtdoor in het doel dan er naast te schuiven..

In de veertigste minuut dan de Culemborgse gelijkmaker. Een snelle aanval via Jerrol Suitela bereikte Freek Vermeulen. Deze zette meteen voor en Brian Kosterman was er als de kippen bij om de Baarngoalie met een kopbal te passeren (1-1).

Freek Vermeulen bekijkt een onderling kopduel van Baarnspelers en hoopt dat de bal in zijn richting komt.

In de tweede helft bouwde Vriendenschaar een veldmeerderheid op. Er waren diverse kansrijke aanvallen, maar vooralsnog kwamen daar geen doelpunten uit voort. Toch was Baarn met uitvallen super gevaarlijk en kon Vincent Rinck zich enekel malen duidelijk onderscheiden door gevaarlijke inzetten van de tegenstander te keren. Echter in de dertigste speelminuut was het wel raak door opnieuw een doelpunt van Brian Kosterman. In dit geval werd hij aangespeeld door Zinho Neves. Brian speelde vervolgens een Baarnverdediger uit en krulde de bal vervolgens vanaf de linkerflank achter de keeper van Baarn.

Lang mocht Vriendenschaar evenwel niet genieten van deze voorsprong want in de 38e minuut werd er erg slecht verdedigd en kon Baarn weer op gelijke hoogte komen (2-2).

Na de gelijkmaker kreeg Vriendenschaar nog wel een paar kansen, maar Jerrol Suitela, Freek Vermeulen en Michael van Kraay misten net dat beetje geluk bij hun schoten op doel waardoor de wedstrijd uiteindelijk af op een gelijkspel af stevende.

Uitblinker in deze wedstrijd was scheidsrechter Claudia Paschedag, die een prima  wedstrijd floot maar wel buitenspel bij de 2-2 van Baarn over het hoofd zag.