ASV '65 - Vriendenschaar 1-1 (ASV '65 wns)

49'

Mannen, 1, Groep 3 23

23 oktober 2016 14:00

Terband, J.C.

Ons eerste elftal is uitgebekerd door na een 1-1 eindstand in de daaropvolgende strafschoppenserie tegen vierdeklasser ASV de penalty's slechter te nemen. Twee strafschoppen werden gemist. ASV benutte alle strafschoppen en behoefde de laatste niet eens meer te nemen. ASV vierde de overwinning alsof het kampioen was geworden.

Vriendenschaar speelde in het uitgeleende groenwitte thuistenue van ASV, doordat door een misverstand de eigen kleding in Culemborg was achtergebleven en niet meer op tijd in Ankeveen kon arriveren. Bij het beoordelen van de gemaakte foto's is het even wennen om ons elftal in 'verkeerde' kleding te zien voetballen. ASV zelf speelde in blauwe shirts en witte broeken.

Het in Culemborg achterlaten van de tenues zou een voorteken kunnen zijn geweest voor de slechte afloop van dit bekertreffen. Maar daar was bij de aanvang van de wedstrijd geen sprake van. Want al in de derde minuut nam ons elftal vlotjes een 0-1 voorsprong. Abid el Idrissi was door de verdediging van ASV heen gebroken en bediende vervolgens Joram Misbeek op maat. Deze kon van dichtbij ons elftal aan de leiding helpen, En dit begin smaakte naar meer...

Gevaarlijk moment voor het doel van ASV.

Trainer Harry Buur had enkele jonge spelers de kans gegeven om in het eerste elftal op te treden. Zo vormde Jordy Waroux met Mitchel van Dalen een duo dat de opdracht had om de zaak achterin dicht te houden. En dat lukte beide mannen op zich goed. Michael Soepnel had een lichte blessure aan de hamstrings en was daarom niet opgesteld. Joshua Cohen zat op de bank. Ook Martijn Wuite en Sonny van Kranenburg deden niet mee.

Een opgelegde kans?

Het terrein van ASV lag er, achter de kerk, precies zo bij als 36 jaar geleden. Toen werd het 0-4 en met het vroege doelpunt van Joram doemde een soortgelijke overwinning weer op. Het liep echter anders. Want ons elftal begon snel slordig te spelen. De linies sloten niet goed aan en er werd bij voortduring balverlies geleden. Daardoor hielp ons elftal ASV overeind. Abid had in de eerste helft nog de 0-2 op zijn schoen, maar hij schoot voor open doel naast. In de laatste vijf minuten van de eerste helft waarschuwde ASV ons elftal enkele keren. Bij een uitbraak moest Mark van Ingen ingrijpen om ASV van de gelijkmaker af tehouden. En enkele minuten voor het einde van de eerste helft moest Mark ook nog een hard schot over de doellat tillen.

De rust kwam met een 0-1 voorsprong voor Vriendenschaar.

Direct na de rust kwam Joshua Cohen in het veld om Tolunay Sezer af te lossen. Later kwamen Lionel van Oorschot en Mourad Dagdag in het veld voor Servanio Martina en Ilias el Karicha. Inmiddels had ASV wel een keer tegen de paal geschoten en kwam het in de vierde minuut na rust zo maar op gelijke hoogte: 1-1.

Abid geblesseerd na een botsing wordt verzorgd door Marcel Uding

Marcel kan beide Harry's vervolgens melden dat de schade meevalt.

Ons elftal probeerde, zonder goed spel overigens, de opgelopen schade ongedaan te maken. Naarmate de wedstrijd vorderde regen de kansen voor Vriendenschaar zich aaneen. In de vijfentwintigste minuut na rust belandde een schot op de paal. Kort daarop stopte de keeper van ASV een schot. Hij kreeg de bal niet klem, maar er was niemand van de Vriendenschaaraanval om de losgelaten bal te onderscheppen.

Er kwamen meer vrije trappen voor Vriendenschaar. De spelers van ASV schreeuwden herhaaldelijk tegen de scheidsrechter dat die verkeerde beslissingen nam. De goed leidende arbiter hield zich echter wijselijk oostindisch doof. Zo ook toen ASV bij een uitbraak een penalty claimde. Overigens wilde de scheidsrechter ook niks weten van een penalty voor Vriendenschaar toe na een genomen corner door een ASV-speler hands werd gemaakt.

Deze vrije trap van Abid had een beter lot verdiend. De bal raakte echter de paal.

Ongeveer tien minuten voor tijd mocht Vriendenschaar weer een vrije schop nemen. Daar ging onderling geharrewar aan vooraf. Uiteindelijk legde Abid aan. Een prachtig schot, maar de bal ketste terug tegen de paal. Drie minuten voor tijd ging de bal bij een scrimmage net langs de voor Vriendenschaar verkeerde kant van de paal. De bal wilde maar niet in het ASV-doel en daardoor stond er bij het eindsignaal 1-1 op het denkbeeldige scorebord, want dat ontbrak op het veld van de Ankeveense ploeg.

Er dienden nu beslissende penalty's te worden genomen. Vriendenschaar begon en ASV moest steeds antwoorden. Joram Misbeek benutte de eerste penalty en ASV deed het ook. Ook de tweede penalty's gingen er bij beide ploegen in. Joshua Cohen scoorde raak voor Vriendenschaar. BIj de derde penalty ging het voor Vriendenschaar mis. Tibor Veldhuizen schoot tegen de paal. ASV scoorde opnieuw en het stond daardoor 3-2..Abid nam de vierde penalty onberispelijk: 3-3. ASV scoorde ook: 4-3. Mark van Ingen was steeds kansloos.

Hier zat Mark nog vlak bij de bal. Deze ging toch het doel in.

Nick van der Horst stond nu voor de opgave in ieder geval de vijfde en laatste penalty van de serie te benutten. De keeper van ASV keerde zijn schot.  ASV hoefde zelf de laatste penalty niet meer te nemen en ging juichend het veld af naar de kleedkamers. Vóór het clubhuis werd nog een rondedans gemaakt vanwege de onverwachte zege na de genomen strafschoppen.
Ons elftal ging gelaten het veld af. Hoewel er genoeg kansen waren geweest, was het vertoonde spel onder niveau gebleven. Na de euforie tegen Houten vorige week volgde deze zondag de teleurstelling. Zo gaat dat bij het voetbal.

Ruud Veldhuizen maakte een fotoreportage van de wedstrijd. Klik hier.