80'

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

6 mei 2017 12:15

Pot, M.

Spannend dus zeker maar om afhankelijk te zijn van de uitslag van een andere wedstrijd is toch een onprettig gevoel. Zelf winnen is een must en daar gaat het elftal voor. Volle bak zelfs. En al voor er een kwartier gespeeld is kan het eerste doelpunt genoteerd worden. Een diepe bal van Mark, door het centrum van de verdediging van DVV, bereikt Wouter die een fractie eerder bij de bal dan de uitgelopen keeper. De kopbal richtinmg de goal is voldoende en onbereikbaar voor de verdediging van DVV huppelt de bal richting de 1-0. In de knip. Nu wachten wat er in De Meern gebeurt. Na een half uur goede berichten. De Meern leidt met 1-0. Toch wel een zenuwen bedoening. Uitbouwen van de voorsprong zou mooi zijn. En dat mooie geschiedt. Nu is het Daan die Wouter weer met een diepe bal aanspeelt. En weer is de keeper net te laat en kan Wouter simpel de 2-0 laten noteren. Nog geen twee minuten gaat de wedstrijd in het slot. Het is de felle Nawfal die fraai de bal vrij speelt en Wouter een niet te missen mogelijkheid biedt. Niet te missen dus. Het wordt 3-0. Een wonderschone hattrick. Berkay wil ook zijn aandeel leveren maar wordt bij een succesrijk lijkende actie vol op zijn hak getrapt. Schoen uit, lelijke blessure, geen fluitje van de scheidsrechter en al helemaal geen doelpunt. Berkay baalt en het is hem aan te zien.

Rusten dus met een comfortabele 3-0 voorsprong. De berichten uit De Meern zijn iets minder. AFC is op gelijke hoogte gekomen. Maar ook daar nog een hele tweede helft. In Culemborg gaat Wouter vrolijk verder waar hij in de eerste helft mee gestopt is, namelijk scoren. Op aangeven van Berkay zet Wouter een solo in afgerond met een schot dat zijn vierde doelpunt betekende. DVV ziet het niet meer zitten. Althans zo lijkt het want nog geen drie minuten na de 4-0 van Wouter wordt achterin bij Vrsch knullig de bal verspeeld. Uit de voorzet vanaf links wordt onhoudbaar voor Denzel de 4-1 binnen gegleden. Zou het dan toch . . . .?

Nee, Vrsch blijft stevig overeind. Er volgen wissels. Daan moet vervangen worden door Mo. Een blessure gaat teveel opspelen en er worden geen risico’s genomen. Ook Rick, met een lichte liesblessure mag toch nog even wat minuten maken. Hij vervangt Gill die keihard heeft gewerkt. Ook Marcin komt in het veld. Hij vervangt Sander.

Nog even wordt DVV gevaarlijk wanneer uit een prima aanval van de gasten de bal via de kluts en buitenkant paal over de doellijn gaat.  De corner levert niets op.

Wanneer ook nog Wouter Hoevers en Youri Waroux worden ingebracht komen er zowaar nog kansen voor Vrsch, Rick wordt gelanceerd, speelt echter de bal te ver voor zich uit zodat de keeper alsnog kan ingrijpen. Mo schiet uit een moeilijke hoek hard op goal maar ziet tot zijn verbazing dat de bal via de handen van de keeper en de lat de bal tot hoekschop wordt verwerkt. Het positieve hiervan is wel dat Berkay alsnog zijn doelpuntje mee pikt. Uit deze hoekschop bepaalt hij namelijk de eindstand op 5-1.

Vlak hiervoor het droeve bericht dat ook AFC heeft gescoord en de eindstand in De Meern 1-2 is geworden. Weg illusie van een periodetitel die nu voor AFC is.

Het positieve is wel dat het elftal een fantastische tweede seizoenhelft heeft gespeeld. Dat het elftal gewoon een reeks van zes overwinningen heeft neer gezet en vanuit de onderste regionen op een keurige zesde4 plaats is geëindigd met 34 punten uit 22 wedstrijden. Chapeau !!!!