Onachtzaamheid in laatste seconden kost Vrsch JO17-1 wellicht uitzicht op periodetitel

Bennekom JO17-1

2 - 2

Vriendenschaar JO17-1

24'
Berkay Sezer (afstandschot)
... (afstandschot)
30'
... (intikker)
40'
72'

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

29 april 2017 13:30

Driessen, L.G.

Bennekom JO17-1 – Vriendenschaar JO17-1  2-2

In een wedstrijd waarin de belangen voor beide elftallen groot waren zouden de doelpunten wel eens heel schaars kunnen zijn. En dat bleek.

Vriendenschaar met 30 punten in de totaalstand maar met vijf winstpartijen uit vijf  wedstrijden in de derde periode was er alles aan gelegen ook deze zesde wedstrijd in winst om te zetten. Bennekom met 21 punten is nog volop in strijd om de nacompetitie en daarmee degradatie te ontlopen.

Een schitterend scenario voor mogelijk een boeiende wedstrijd en een scheidsrechter die in het verloop van de wedstrijd veel maar niet alles toeliet. Een houding die op dit niveau niet vaak voor komt. Kortom geen wedstrijd waar de baard van de keizer een rol speelt.

De eerste kans van de wedstrijd pas halverwege de eerste helft. Wouter wordt vanuit een snelle aanval over rechts aangespeeld. Draait zich vrij, schiet en ziet tot zijn verbijstering dat bal via binnenkant paal weer het veld in komt. Hier een 100-procentje voor Bennekom. De pass van achteruit de verdediging van Bennekom gaat recht door het centrum. De spits ontdoet zich van zijn directe verdediger, gaat alleen op Denzel die zijn schot echter klem stopt. Per - fect.

Dan uit een schijnbaar ongevaarlijke aanval wordt op zo’n 20 meter voor de goal van Bennekom Berkay aangespeeld. Die neemt aan, draait, schiet en als een granaat slaat de bal tegen het net achter een verbaasde keeper, 0-1. Schijnbaar uit het niets. Minuten later een sublieme actie van Nawfal. Die zet Wouter alleen voor de keeper maar die ziet tot zijn ontzetting dat die jongen zijn inzet miraculeus van de doellijn werkt. Geen 0-2 maar wel 1-1 wanneer uit de opbouw van deze Vrsch-aanval de Bennekom-spits in een vergelijkbare positie komt als even daarvoor Berkay. Vanaf de linkerkant krult hij de bal in verste hoek waar Denzel alleen mar naar kan kijken. Toch kan de rust met 1-2 ingaan wanneer Wouter op een doorspeelbal van Berkay scoort. Dat doettie niet omdat weer die keeper zijn feestje verstoord. Rusten dus met 1-1.

Vrsch lijkt een voorsprong te willen forceren. En de hard werkende Nawfal wil daar een handje bij helpen. Al in de eerste minuut is hij het die hard en laag, na een afgeslagen hoekschop binnen schiet. Helaas wordt het schot net voor de doellijn geblokt. Direct daarna een actie voor het doel van Bennekom waarbij tot drie keer toe op doel kan worden geschoten, dat niet gebeurd waarna uiteindelijk Bennekom de bal kan weg werken. Na tien minuten een aanval over rechts tussen Berkay en Wouter. Het schot van Wouter wordt gepareerd waarna Jesper de bal net over de kruising schiet. Hierna, na een kwartier spelen wordt er gewisseld en komt Gill Rick vervangen. Vanuit de dug-out van Bennekom wordt het elftal gesommeerd verder vanaf hun doel te gaan spelen en het lijkt dat het elftal zich uit de verdrukking speelt. Vrsch dreigt onder druk te komen en het overwicht op het middenveld kwijt te raken. Er wordt meer gewisseld. Mo komt Jesper vervangen  en na een halfuur wordt Wouter Hoevers ingezet. Daan gaat er uit en Wouter Agterberg gaat centraal achterin spelen.

Nawfal vandaag sterk aan de bal en in zijn acties. Maker van de 1-2.

Twee minuten later resultaat. De druk op het Bennekomdoel wordt vergroot en bij een van de aanvallen is het Gill die Nawfal aanspeelt. Die haalt uit en zijn schuiver verdwijnt onder de keeper door in het doel, 1-2. Missie volbracht lijkt het maar er moeten nog een ruime tien minuten worden gespeeld.

Ook Denzel kan zich in die minuten nog onderscheiden door een hard schot uit zijn doel te ranselen. En dan wordt vijf minuten voor tijd Sander op links gewisseld en komt Marcin hem vervangen. Even lijkt het of de voorsprong wordt uitgebouwd maar het schot van Nawfal gaat rakelings naast en de vrije trap van Gioll wordt weer subliem door de Bennekom-keeper uit zijn doel gewerkt.

Ruim in blessuretijd, 42,35, een counter van Bennekom over rechts afgerond met een schot wat geen schot maar een huppelbal was en dat verdwijnt in het doel achter Denzel. Goed gespeeld en dan toch zo’n dwarreldoelpunt in de dying seconds van de wedstrijd. Bennekom gelukkig. Vrsch bepaald niet. Twee punten laten liggen maar door het gelijke spel van AFC is er nog een piepklein kansje Dan moet in de laatste speelronde komende zaterdag Vrsch thuis van DVV winnen en AFC uit bij De Meern verliezen.