Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

8 april 2017 12:15

Ede, J.C.G. van

Vriendenschaar JO17-01 – ASV Dronten JO17-01  5-1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande ASV Dronten. Een tegenstander die ook al in de uitwedstrijd de nodige problemen opleverde, ondanks de magere 0-1 overwinning. En ook nu dreigde deze pot voor moeilijkheden te gaan zorgen.

Met een opstelling waarin Gill en Berkay wegens schorsingen ontbraken. De volgende spelers begonnen vanaf de aftrap: Denzel; Ronan, Cornee, Daan en Sander; Viktor, Mark, Wouter Agterberg en Jesper; Rick en Nawfal. En het begon goed in het eerste kwartier van de wedstrijd die eigenlijk al binnen drie minuten een wijziging in de stand had moeten opleveren. Wouter werd na een uitstekende aanval over enkele schijven alleen voor de keeper gezet maar zijn inzet werd door de keeper gepakt. In dat eerste kwartier nog uitstekende mogelijkheden voor Rick en Nawfal. Dan een counter van Dronten waarbij de bal achterin eerst volledig werd gemist en de spits de bal gelukkig over het doel van Denzel werkte. Gelukkig geen achterstand wat zo maar had gekund.

Achterin werd er solide gespeeld en kreeg de spits nauwelijks kans om keeper Denzel in de problemen te brengen.

Even moest Vrsch terug schakelen en leek het of Dronten het initiatief overnam. Na precies een half uur spelen een snelle actie van Rick afgerond met een schot dat de keeper nog maar net wegwerken, precies in de buurt van Ronan die een geweldig schot in gedachten had maar finaal over de bal maaide, nadat eerst Nawfal de bal op de lat schoot. Vijf minuten later weer een 14-karaats kans voor Nawfal. Uit een vloeiende aanval weer een niet klemvaste actie van de Dronten-keeper waarna Nawfal te gehaast in de rebound net naast schoot. Met nog twee minuten te gaan eindelijk de verdiende voorsprong. Balverovering op het middenveld. Mark stoomt op, passt uitstekend op Wouter die beheerst nu wel de keeper passeert, 1-0. En vlak hierna de rust.

Na de thee en een stevige peptalk in de kleedkamer een ander Vrsch. Gretiger, feller op de bal, snellere passing wat al binnen twee minuten resulteerde in een strafschop. Na een snelle aanval werd Rick binnen de 16 neer gelegd en Wouter verzilverde, 2-0. Direct hierna een aanval over links waar Jesper diep werd gestuurd. Eerder deze competitie maakte hij uit zo’n actie een wereldgoal.  Nu wachtte hij te lang zodat de bal van zijn voet tot hoekschop werd verwerkt. En dan na tien minuten de eerste wissel. Mo kwam Viktor, de breker bij uitstek op het middenveld, vervangen. Geen eenvoudige taak voor Mo maar hij kreeg wel de opdracht mee om de 4-0 te scoren. Mo dus op zijn best.

Rick vaak ongrijpbaar voor de verdediging van ASV Dronten

Dan even nadat het kwartier is vol genaakt in de 2e helft een counter met gevaar van Dronten. Wouter Hoevers staat net klaar om in te vallen. Die aanval wordt zowaar met een doelpunt voor Dronten afgerond en het staat 2-1. Wouter Hoevers weer even terug naar de bank. In vrijwel dezelfde minuut scoort uit een voorzet van Sander, Wouter zijn derde doelpunt, staat het 3-1 en mag Wouter Agterberg direct plaats maken voor Wouter Hoevers. En dat die Hoevers er zin in heeft blijkt als snel.  Is attent en kiest steeds de juiste positie, heeft een goede balaanname en is bovendien snel en goed wendbaar. Hij is er dan ook als de kippen bij wanneer de keeper van Dronten een inzet van Rick niet kan klemmen om in de rebound perfect de 4-1 te scoren.

Na wissels in de 20e minuut –Youri voor Sander – en in de 33e minuut Anouar voor Nawfal – is het wederom Wouter Hoevers die op aangeven van Ronan vanuit een moeilijke positie de 5-1 op het scorebord zet. Een schitterend debuut voor hem en een uitstekend resultaat voor het gehele team. Gill en Berkay stonden langs de kant af en toe hun lippen af te likken . . . . . Door dit resultaat staat Vrsch nog steeds op een prima tweede plek voor de derde periodetitel. Twee punten achter AFC dat nog een moeilijk programma voor de boeg heeft. Nu twee weken rust en dan op 29-04 gaat Vrsch naar Bennekom en krijgt AFC koplover Kon. HFC op bezoek. Spannend? Jazeker !!!!

Supporters die mee willen naar Bennekom: er rijdt deze keer geen bus dus graag op eigen gelegenheid.