Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

25 maart 2017 12:15

Leerling, R.H.

IJsselmeervogels JO17-1 – Vriendenschaar JO17-1  1-5

Wat een geweldig weer was het bij vertrek richting Spakenburg om daar tegen een team dat met tien punten voorsprong op de vierde plaats staat te spelen. Maar dat uitbundige weer treft natuurlijk ook onze tegenstanders. Iedereen heeft er zin, zelfs de scheidsrechter die er een flinke reis uit Hoorn voor over had.

Schitterende accomodatie onder ideale weersomstandigheden

Het was al in de voorbespreking gezegd. Een tegenstander om rekening mee te houden. In het begin meestal met dwingend spel, in het verdere verloop steeds moeizamer. Er wordt daar 2x per week getraind tegenover 3x trainen door Vrsch. En zoiets moet zich uitbetalen. En dat bleek maar weer eens ondubbelzinnig.

Een eerste helft met toch wel de betere kansen voor Vrsch maar met een 1-0 voorsprong halverwege deze helft. Hun beste speler, nummer 10, was geposteerd aan de linkerflank. Uiterst snel, sterk aan de bal en tweebenig met een sterker rechterbeen. Ronan had er meer dan zijn handen vol aan. Van deze speler kwam de strakke voorzet die door de inlopende rechterspits snoeihard werd verzilverd. Denzel had geen schijn van kans. Toch had de rust zeker met een gelijke stand in moeten gaan.

De weer ijzersterk spelende Berkay speelde de bal vrij en zette Wouter alleen voor de keeper die een niet te missen kans kreeg en toch ging de rust in met deze 1-0 voorsprong voor de Vogels. Wouter baalde daar wellicht zelf het meest van zeker nu hij deze week een uitnodiging van FC Utrecht heeft ontvangen om een testwedstrijd te komen spelen.

In de rust werd natuurlijk de nadruk gelegd op het gegeven dat de investering op trainingsarbeid zich natuurlijk moest uitbetalen. Wedstrijden kunnen op basis van conditie daardoor gewonnen worden. Mits op de trainingen ook inderdaad met volle inzet wordt getraind en daar schort het bij enkele spelers nog wel eens aan en niet alleen bij Vrsch. En ook dat is te merken in het veld. Dan ontbreekt toch de scherpte.

En weer was het Berkay die de ban doorbrak. Hij speelde fenomenaal de bal vrij, stuurde Wouter de diepte in du nu wel afdrukte en de 1-1 liet aantekenen. Even brak er lichte paniek uit in de verdediging van de Rooien. Daar profiteerde weer Berkay van die met twee man op zijn huid de 16-meter binnen dribbelde, werd daar onderuit geschoffeld, scheids liet doorspelen waar via een verdediger de bal in de voeten kwam van Nawfal die dit buitenkansje verzilverde en Vrsch op voorsprong zette, 1-2.

Het spelbeeld veranderde ineens totaal. IJsselmeervogels liep achter de bal aan en Vrsch was nu de dominante partij. Er werd getikt, er rolden gevaarlijke aanvallen af op het doel van de Vogels, veelal vanuit strakke passes van de achterhoede. Na precies een half uur spelen belandde een van die passes in de voeten van Berkay,die speelde zich vrij en zag op rechts de opstomende Wouter. Zijn pass was op maat en het schot van Wouter schroeide het net achter de verbaasde keeper, 1-3. Zelfs de scheidsrechter liep hiervan te genieten, getuige een paar handenklapbewegingen. Zoiets doet je wat als voetballiefhebber. Dit zijn de momenten om van te genieten, mooie aanvallen met rendement.

Man of the match Berkay wordt straf gedekt wanneer hij de bal wil aannemen.

Zo’n wedstrijd kun je dan op het gemak uitspelen. Dus niet. De Vogels werden, door de betere conditie van de spelers van Vrsch, finaal overlopen zodat enkele spelers zelfs met krampverschijnselen behandeld moesten worden. Het werd zelfs een blamage voor IJsselmeervogels nadat in de voorlaatste minuut een gevaarlijk schot van Berkay net uit de hoek kon worden getikt en Gill van dichtbij de zaak kon afmaken, 1-4 en in de laatste minuut Berkay zelf nog zijn doelpuntje mee pikte door met een geweldig schot de keeper het nakijken te geven, 1-5.

Een uiterst nuttige overwinning waardoor Vrsch over de tegenstaander van volgende week, Elinkwijk uit, heen wipte en nu met 24 punten op een mooie zesde positie op de ranglijst staat. Klasse jongens en staf voor dit geweldige resultaat.

Vrsch speelde in de volgende opstelling: Denzel; Ronan, Daan, Cornee en Sander; Mark, Wouter, Viktor en Nawfal; Berkay en Rick.

Wissels 58’  Gill voor Rick, 62’ Jesper voor Nawfal en 70’  Mo voor Viktor.