De Meern JO17-1 - Vriendenschaar JO17-1 1-1

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

11 maart 2017 14:30

Peekel, J.C.

Nuttig gelijkspel van Vriendenschaar JO17-1 uit tegen De Meern
Om 14:30 begon de wedstrijd met Sander weer in de basis nadat hij last heeft gehad van een "kleine klaplong". Marcin was geblesseerd en Gill, Jesper en Mo begonnen verder op de bank. De wedstrijd stond onder leiding van een, met respect, veel te oude scheidsrechter die het  spel met name in de 1ste helft nauwelijks kon volgen omdat er op dit niveau best snel gespeeld wordt!!

Het begin was duidelijk voor Vriendenschaar zonder echt tot grote kansen te komen, maar het spel zag er goed verzorgd uit en er werd druk vooruit gezet door het hele team. Na dit begin nam De Meern toch wel wat meer het heft in handen en Denzell werd aardig aan het werk gezet. Rond de 30ste minuut de 1-0 van De Meern; een goede voorzet vanaf hun rechterkant werd bij de 1ste paal goed doorgekopt richting de verre hoek... Hierna nog een vlammend schot van hun nummer 10, die gelukkig vandaag linksback stond, welke Denzell subliem pareerde. Nawfal mocht vlak voor rust nog een vrije trap nemen vanaf ongeveer 25 meter, maar ook de keeper van De Meern stond attent te keepen en tikte de bal uit de kruising.

In de rust de bekende puntjes op de i gezet en gezorgd dat we zeker een punt kunnen pakken hier; zo gingen we gelukkig ook weer het veld in..... Alhoewel De Meern meer kansen kreeg en Denzell echt een wereld partij stond te keepen, kregen wij zeker weer meer vat op de partij.
De slag op het middenveld leek in ons voordeel uit te pakken..... Rick en Berkay kwamen af en toe voetballend goed door!!! Na 20 minuten kwam Gill Rick vervangen en hij kreeg via een uittrap van Denzell bijna direct een goede kopkans, alleen de keeper van De Meern met een lengte van 1,97 meter wist de bal uit de lucht te plukken.
Toen een aanval over de linkerkant, afgespeeld op Nawfal die vanaf 18 meter uithaalde en de bal binnenkant paal schoot. De terugketsende bal werd daarna heel goed door Wouter ingeschoten: 1-1
Na dit moment van ons nog twee wissels; Jesper voor Sander en Mo voor Mark.....
Gill kreeg nog twee aardige mogelijkheden maar ook De Meern had nog kunnen winnen!!

Ik denk dat we tevreden mogen zijn met dit punt. Op naar volgende week DZC uit Doetinchem thuis....