Onder 17 zaterdag, JO17-1, 3e divisie A

18 februari 2017 12:15

Eck, J. van

Het zou een cruciaal duel worden tegen het Amsterdamse De Dijk. Bij verlies zou de aansluiting met de middenmoot verloren gaan. Bij winst zou vrijwel definitief afstand worden genomen van de degradatieplaatsen. En het werd dat laatste.

In het begin natuurlijk even aftasten door beide teams. Waar dreigde het gevaar vandaan te komen. Wat de sterke punten van de tegenstander. Bij De Dijk beschikten ze over een goed functionerend middenveld dat steeds de goede aansluiting vond met hun aanval. Bij Vrsch functioneerde in deze wedstrijd het gehele elftal deze keer boven verwachting. Er werd scherp op de bal gespeeld. Weinig balverlies in de persoonlijke duels. Deze keer regelmatig een-tweetjes zonder direct balverlies. Kortom, na de winterstop lijkt het er op dat de trainingen eindelijk hun vruchten gaan afwerpen. En wanneer voorin ook nog iets alerter met de mogelijkheden wordt omgegaan dan kan het elftal de komende wedstrijden met vertrouwen tegemoet zien.

Het eerste echte gevaar in de 12e minuut van Vrsch na een afgeslagen hoekschop van De Dijk. Razendsnel wordt de bal uit verdedigd op de op links sprintende Berkay. Zijn voorzet over de hele op Gill is precies op maat. Het schot van Gill gaat maar net voorlangs. De toon lijkt gezet. Niet veel later is het weer Berkay die Rick in scoringspositie brengt. Zijn schot gaat maar net over. Dan, na 25 minuten, weer een pass op Berkay. Die ziet Gill in ideale positie lopen en weer is de pass op maat. Met een subtiele beweging lepelt Gill daarna de bal over keeper heen het doel in, 1-0.

De Dijk gooit er een schepje bovenop wat ze aan hun stand verplicht zijn. Denzel komt onder druk te staan maar kan met behulp van de achterhoede zijn doel nog schoonhouden. Tot minuut 32. Vanaf rechts bouwt De Dijk de aanval op. De voorzet belandt in een mêlee van spelers waarna de bal buiten bereik van Denzel in het doel verdwijnt, 1-1. Vlak voor de rust nog een geweldige redding van Denzel op een flankschot van De Dijk maar de rust gaat met 1-1 in.

Na de thee komt het eerste gevaar van De Dijk maar dat wordt snel over genomen door Vrsch. Dat resulteert in de 45 minuut in een vrije trap voor Vrsch enkele meters buiten de 16. Een ideale positie voor Berkay om vanaf rechts met zijn fluwelen linkervoet deze vrije trap te nemen. Aanloop, schot en De Dijk mag weer aftrappen. Het staat 2-1.  Na twee minuten wordt het bijna 3-1 wanneer Berkay door Gill in ideale positie wordt gemanoeuvreerd. Zijn lob over de keeper mist net voldoende kracht om de doellijn te passeren en kan worden we g gewerkt. Uitstel van executie, want één minuut later wordt het toch 3-1. Op rechts komt een voorzet van de sterk spelende Ronan. Gill gooit dat grote lijf er in en met een fraaie kopbal kopt hij, tegendraads, de bal in het doel. Hierna een aandringend De Dijk dat hoe dan ook de stand een beter aanzien wil geven. Helaas tevergeefs. Het wordt zelfs nog veel mooier voor Vrsch. In de 62e minuut wordt Berkay, met zijn rug naar de goal aangespeeld. In één beweging speelt hij zich vrij, haalt uit en als een bom slaat de bal in winkelhaak van het doel binnen, 4-1. De technische staf is euforisch, evenals zijn vader Ibrahim, zijn persoonlijke coach. Een schitterende goal. De wedstrijd is gespeeld. De Dijk ziet het niet meer zitten. Er wordt door beide teams gewisseld maar de wedstrijd is gespeeld. Nog een grote kans voor Nawfal uit een pass van Mo. Hij mag alleen op de keeper afgaan maar schiet de bal precies in zijn handen.

Een prima uitslag en door het 2-2 gelijke spel van Elinkwijk tegen Bennekom staat Vrsch nu in een ideale positie op de ranglijst. Geen competitieverplichtingen in het carnavalks-weekend en daarna, op 4 maart uit tegen de Kon. HFC in Haarlem waar de wedstrijd om 13.45 uur begint.